Ingen har vunnet Afrikamesterskapet som United-spiller – blir Amrabat eller Onana den første?

Publisert

Quinton Fortune, Eric Djemba-Djemba, Manucho, Eric Bailly og Hannibal har alle prøvd.

Foreløpig har ingen klart kunststykket å vinne Afrikamesterskapet som United-spiller. I årets mesterskap er André Onana (Kamerun) og Sofyan Amrabat (Marokko) klubbens representanter.

I 2000 var Fortune en del av det sørafrikanske laget som gikk inn i mesterskapet i Ghana og Nigeria som vinner av 1996-utgaven og sølvvinner i mesterskapet to år etter. 

Dessverre for Fortune ble det stopp i semifinalen, men midtbanespilleren fikk riktignok med seg en bronsemedalje fra turneringen. To år senere røk Sør-Afrika ut i kvartfinalen, og dermed ingen suksess for Fortune.

I 2004 tok Eric Djemba-Djemba over stafettpinnen etter Fortune, men i jakten på Kameruns tredje strake mesterskapstriumf ble det stans allerede i åttedelsfinalen.

Fire år senere var det duket for en mer ukjent skikkelse. Kort tid før mesterskapet hadde United sikret seg angolske Manucho, men tross fire scoringer for angriperen endte turneringen i kvartfinalen.

De to siste som har forsøkt seg er altså Eric Bailly og Hannibal. I 2017 røk Baillys Elfenbenkysten overraskende ut i gruppespillet, før de i det utsatte mesterskapet i 2022 røk ut i åttedelsfinalen etter at Bailly selv bommet på det avgjørende forsøket i straffesparkkonkurransen mot Egypt.

Samme år røk Hannibals Tunisia ut i kvartfinalen, men den unge midtbanespilleren var ubrukt innbytter i tre av fem kamper.

Så får vi se om Onana eller Amrabat kan klare det ingen av forgjengerne har klart. Kamerun startet turneringen med 1-1 mot Guinea, og har Senegal og Gambia som de to andre lagene i gruppa. 

Amrabats Marokko spiller sin første kamp i turneringen onsdag kveld mot Tanzania. Kongo og Zambia er også i puljen. Marokko leverte som kjent et strålende VM i Qatar i 2022.

Powered by Labrador CMS