Ikke mye hjelp fra lagkameratene – Martial og Højlund får dårligst service i hele ligaen

Publisert Sist oppdatert

Ett mål.

Anthony Martial og Rasmus Højlund har begge slitt tungt foran mål i Premier League denne høsten. Førstnevntes nettkjenning borte mot Everton er den eneste de to United-angriperne har til sammen.

James Ducker i The Telegraph har i forkant av søndagens oppgjør på Anfield publisert en artikkel som gir et skrekkbilde av hvor sjelden United-spillerne finner de to lagkameratene på topp.

Av 25 midtspisser er Martial og Højlund henholdsvis nummer 24 og 25 på lista over antallet pasninger de mottar fra egne lagkamerater.

Begge har mottatt under 150 pasninger totalt i løpet av høsten, mens Tottenham-spiller Son har mottatt ballen nesten 400 ganger. Wolverhamptons Matheus Cunha har også mer enn 350.

Martial har spilt 444 minutter, mens Højlund står bokført med 798. Likevel er altså sistnevnte bak sin franske lagkamerat.

United.no viste fredag at hele 96 spillere i Premier League kommer til flere avslutninger per 90. minutt enn Højlund.

Svært oppsiktsvekkende er det at Højlund faktisk bare er nummer tolv på lista over spillerne som mottar flest pasninger fra Bruno Fernandes.

Vi gjør imidlertid oppmerksom på at det naturlig nok er et mye mer sammensatt bilde bak slike tall. Tallene er uansett ikke lystige for Erik ten Hag og resten av trenerteamet.

Powered by Labrador CMS