Millie Turner og Maya Le Tissier etter 1-1 mot Leicester.

Hvilte stjerner, fikk skuffelse

Forrige sesong scoret Alessia Russo tre ganger da United slo Leicester 5-1 hjemme i ligaen.

Nå er Russo i Arsenal, og med Leicester-kampen inneklemt mellom de to ekstremt viktige Champions League-kvalikkampene mot Paris Saint-Germain så bestemte manager Marc Skinner seg for å hvile flere av de offensive stjernene sine.

Geyse var ikke en gang i troppen, mens fast inventar som Ella Toone og Leah Galton startet på benken.

De som da fikk ansvaret var dessverre ikke kliniske nok til å avgjøre til Uniteds fordel, og da Leicester scoret på sin aller første sjanse og sin første avslutning på mål så måtte United nøye seg med 1-1 og to poeng tapt i tetkampen i ligaen.

Mary Earps med beviset på at hun har spilt 100 United-kamper.
I 100: Mary Earps passerte 100 United-kamper søndag.

Det er flere av kvinnene som vil være frustrert etter kampen.

Hinata Miyazawa kom helt alene med keeper like før pause, men i stedet for scoring smalt avslutningen i tverrligger ned og ut.

Nikita Parris ble spilt fri alene med keeper et par ganger, den siste ni (!!) minutter på overtid, men i stedet for mål så skled ballen bare av hodet hennes og gikk ufarlig inn til keeper.

Nikita Parris fortviler mot Leicester.
BARE NESTEN: Nikita Parris etter en av flere misbrukte sjanser.

Le Tissier reddet poenget

Skal man være brutalt ærlig, og det skal man vel, så var det likevel ikke godt nok av United. I alle fall ikke så lenge Leicester scoret på sin ene store sjanse i kampen.

Et frispark ble slått inn, skled av hodet til Millie Turner og til bakre stolpe der en Leicester-spiller umarkert kunne sette ballen i mål etter en times spill.

Maya Le Tissier utliknet bare sju minutter etterpå, etter at hun stusset en Katie Zelem-corner i mål, men United skapte totalt sett for lite etter det til virkelig å kunne si at de skulle vunnet.

MÅLSCORER: Maya Le Tissier etter 1-1-målet.

United ble heller ikke bedre etter at Toone og Galton ble kastet innpå, og denne gangen kunne ikke superinnbytter Rachel Williams heller redde laget.

Litt på etterskudd i ligaen

Dermed ble det en kamp hvor United rullerte på laget, ga sin største angrepsstjerne, Geyse, helt fri, men hvor det ikke slo heldig ut.

United har fortsatt ikke tapt. De har fem poeng av ni mulige, noe som langt i fra er krise, men det skulle gjerne vært et par til inni der, all den tid man vet at hvert poeng teller. Forrige sesong avga United bare 10 poeng i hele sesong, men det var likevel tre poeng for mye for å ta ligagull. Nå er fire poeng altså forsvunnet på bare de tre første kampene.

Neste kamp spilles i Paris onsdag, og det er returkampen i Champions League-kvalifiseringen mot Paris Saint-Germain, der stillingen er 1-1 etter første oppgjør i Manchester.

Kvinner: Man. United 1-1 (0-0) Leicester

Womens Super League, Leigh Sports Village

MÅL: 0-1 Whelan (60), 1-1 Le Tissier (Zelem 67)

UNITED: Mary Earps – Hannah Blundell, Maya Le Tissier, Millie Turner, Gabby George (Jayde Riviere 9 (Gemma Evans 75)) – Katie Zelem, Hayley Ladd (Ella Toone 57)  – Lucia Garcia (Rachel Williams 57), Hinata Miyazawa, Melvine Malard (Leah Galton 57) - Nikita Parris

Ubenyttede innbyttere: Phallon Tullis-Joyce, Evie Rabjohn, Irene Guerrero, Lisa Naalsund

90+11: SLUTT: United mister to poeng hjemme mot Leicester.

90+10: Zelem igjen i god posisjon med godt innlegg, men headingen går over.

90+9: STOR SJANSE: Zelems corner havner på hodet til en umarkert Parris på 7 meter, men hun header svakt midt på keeper.

90+9: United får frispark 30 meter fra Leicesters mål. Kaster alle frem.

90+7: Corneren ender med en Galton-heading, men den sklir av hodet i stedet for mot mål.

90+7: Ella Toones innlegg blir headet ut til en corner. Kan dette være sjansen?

90+4: Det er mange slitne jenter der ute, og kvaliteten har ikke vært god nok de siste minuttene. Ingen har fått til noe.

90+1: Det er lagt til 10 minutter!

90: Galton får rom, skyter, men det blir blokkert. Returen havner hos Blundell, men hun klarer bare et halvhardt skudd rett på keeper fra 18 meter.

86: Det er mange dueller over hele banen, og United klarer ikke å presse ordentlig på fremover.

82: Kampen kommer i gang igjen etter noen minutters avbrudd grunnet smellen.

79: SMELL: Galton header et innlegg tilbake inn i feltet, og Parris ned for telling med både keeper og en forsvarer etter en tøff duell like foran mål.

78: NESTEN: Noen fine kombinasjoner gir rom for Blundell på høyre, men innlegget går for langt for Galton.

75: BYTTE: Evans inn for Riviere for United, som ble byttet inn, men må ut etter å ha fått flere smeller. Dermed går Blundell tilbake til høyrebacken, som hun startet kampen i.

73: SKUMMELT X 2: Først bryter Leicester gjennom United-forsvaret, men en glimrende Riviere-takling redder United. Så blir det litt frem og tilbake før et skudd fyres av mot Earps, som må slå til corner.

72: GULT KORT. Tierney får gult kort for Leicester, for å stanse en overgang. Leicesters femte i kampen.

67: 1-1 MÅL! Le Tissier utlikner. Corneren slås inn, Le Tissier møter corneren på første stolpe og stusser den forbi flere spillere og inn ved bakre stolpe.

66: NESTEN: Parris med flott innlegg mot Galton, men forsvarerne får akkurat headet ut til corner.

64: Nå ligger Riviere nede med en smell.

62: United-frispark slås inn i farlig område, men igjen spretter ballen feil for United-spillerne som bare nesten kommer til avslutning.

60: MÅL 0-1: Leicester tar ledelsen på sin første sjanse i kampen, og vi er på vei mot et sjokkresultat. Et frispark slås inn, slår i Turner, sklir over alle som går i duellen og på bakre stolpe står Whelan umarkert og får kranglet ballen i mål. Det er også Leicesters første avslutning på mål.

58: GULT KORT: Zelem. Rotete kamp nå, noe som ikke virker å være til Uniteds fordel.

57: BYTTER: Toone, Galton og Williams inn for Malard, Ladd og Garcia.

55: GULT KORT: Ny Leicester-spiller i dommerens bok. Denne gangen Cain.

54: Garcia med en flott gjenvinning og gjennombrudd på høyrekanten, men finner ingen med innlegget.

53: Zelem misbruker en ok frispark-mulighet da hun skyter høyt over.

51: GULT KORT: Leicesters Petermann får gult kort for å sparke bort ballen.

48: SKUMMELT: Leicester bryter gjennom på høyrekanten, legger inn, forbi alle, men Riviere bommer på klareringen på bakre stolpe. Heldigvis demper hun bare ballen, i stedet for å sende den i eget nett.

46: 2. omgang er i gang.

45+8: PAUSE: Med de to siste sjansene så burde United ledet, spesielt på sjansen som traff tverrligger, men frem til det så var følelsen også litt at, ja, United hadde vært best, men det kreves enda litt mer for å bryte gjennom. La oss håpe det kommer i de siste 45.

45+6: SJANSE: United igjen frem på høyresiden, med Riviere, innlegg til Garcia som vender opp i feltet, skyter, men keeper slår til corner.

45+3: GIGANTSJANSE: United legger inn fra høyre, ballen går over første duell, Miyazawa kommer på løp bak, får ball umarkert alene med keeper, skyter, forbi keeper, men i tverrligger ned på streken og dessverre ut.

45: Det er lagt til hele sju minutter i 1. omgang.

42: GULT KORT: Dommeren har gått lei tøft Leicester-spill, og gir gult kort til bortelagets Nevin.

39: Det har roet seg litt ned etter en periode med flere muligheter mellom 20. og 30. minutt.

35: Det har vært en del avbrudd i denne omgangen. Nå er det Leicester-keeperen som må ha behandling ute på banen.

31: Parris på farten igjen på høyrekanten, men innlegget slås inn bak Garcia. Dermed blir det ingenting ut av dette.

29: SJANSE: Parris spilt fri med en kjapp langpasning i bakrom. Hun blir løpt opp, men finner Garcia som skyter en gang i Leicester-blokka, før Zelem forsøker å skru et skudd i hjørnet, bare for å se keeper reddde. United har tatt over mer nå.

25: STOR SJANSE: Malard spiller vegg på venstrekanten, får dermed rom, spiller perfekt frem til Parris som er alene med keeper, men tuppen blir stanset mellom beina på keeper.

23: Midtveis i 1. omgang. Få sjanser, United med den største ganske tidlig, men har ikke klart å få frem at de skal være det overlegne laget.

20: SKUMMELT: Leicester bryter United høyt, kommer seg fri på venstre, slår inn og avslutningen fra 10 meter sentralt ender heldigvis med en halvbom.

19: Leicester med sitt nærmeste forsøk til nå, da Mary Earps må bokse en ganske så ufarlig corner ute av eget felt.

14: En United-corner fører til lettere kaos i Leicester-feltet. Malard får to skuddmuligheter, bommer på den første og treffer motspiller på den andre.

9. BYTTE: Jayde Riviere inn for George. Det betyr at hun overtar høyrebacken mens Blundell tusler over til venstrebacken.

7: SKADE: Gabby George ligger nede med en smell, og er i tydelige smerter. Det signaliseres både en båre og dermed også et bytte. Til slutt kom hun seg imidlertid av banen hinkene med hjelp.

4: STOR UNITED-SJANSE: United bryter plutselig høyt, og Parris spiller frem Garcia som kommer alene med keeper, bare for at hun kommer for tett på keeper før hun får en fot på avslutningen. Keeper kan dermed stanse forsøket.

4: Rolig start på kampen, United spiller med sola i øynene som kanskje hemmer bittelitt.