Norske gutter gjenskaper legendarisk United-bilde. Foto: Privat!

NORSKE UNITED-FANS GJENSKAPTE IKONISK BILDE:

Husker du «dette» legendariske United-bildet?

Publisert

– Vi så jo grusomme ut, sa Wayne Rooney for noen år siden.

– Men jeg synes faktisk at jeg kommer greit fra det. Det er et par av de andre som kommer verre ut av det. Se på John O’Shea for eksempel, men ok, det var stilen den gangen, var det ikke?

Rooney snakket selvsagt om det ikoniske bildet som ble tatt av Paul Scholes, Rio Ferdinand, Rooney selv, Alan Smith og John O’Shea i Manchester sentrum i 2005.

Gjenskapte bildet

Da Ole Eikenes og kompisgjengen fra Sunnhordland – Bømlo, Fittjar, Stord og Tysnes – skulle over på helgas kamp mot Liverpool bestemte de seg for å forsøke å gjenskape bildet.

– Det er jo et humoristisk bilde som har brent seg litt fast, sier Eikenes til united.no.

– Jeg søkte det opp for et par uker siden og fant tittelen «Fashion nightmare» til en artikkel om det. Jeg så også at det var tatt ved gamle Stocks restaurant, som ligger rett ved Arndale-senteret.

– Jeg innrømmer at man nok må være litt sprø for å gidde å gjøre dette, men da jeg så bildet så sendte jeg melding til en av gutta, for å se om han kunne overlappe som Paul Scholes. Så handlet det om å sy det sammen, fortsetter han.

Detaljene ble ivaretatt

En sprø idé ble imidlertid fort til mer alvor.

Ved nitiden om kvelden forrige fredag fikk Stian «Rio Ferdinand» Ytrøy dermed besøk av to venninner, som brukte kvelden til å flette håret hans.

Arild «Paul Scholes» Ebbesvik endte opp med å kjøpe klær til 2.000 kroner for å likne mest mulig.

Eikenes tok selv rollen som Rooney, mens Sander Thommasen ble Alan Smith og Martin Føyen tok rollen som John O’Shea.

Så handlet det om selve gjennomføringen.

– Vi måtte mobilisere litt. Normalt så reiser man på en 48-timers tur kun med tannbørste og en liten sekk, men nå handlet det også om få med oss en del klær som vi selvsagt ikke kom til å bruke igjen ellers på turen, sier Eikenes.

– Vi ankom Manchester 17.00 lørdag, og tok med en gang taxi til Stocks. Det var vakter utenfor hotellet og forbipasserende som først ikke skjønte bæret da denne gjengen med gutter stod der i en merkelig positur.

– Da det så gikk opp for dem så holdt de på å le seg skakke, fortsetter han.

Stian «Rio Ferdinand» Ytrøy var rask med å fjerne flettene etterpå, og etter litt ledningstrøbbel fikk de til slutt også publisert bildet, blant annet på Twitter. 

Drømmen er at Scholes, Ferdinand, Rooney, Smith eller O’Shea ville anerkjenne bildet, men i skrivende stund har han måttet nøye seg med cirka 60.000 visninger, 600 likes, 40 kommentarer og 70 delinger.

– Det henger kanskje i en tynn tråd nå at gutta skal se det, men vi får se, sier Eikenes.

– Det var folk som grein

Han kom uansett hjem fra Manchester som seierherre. 

Sammen med kompisene opplevde de nemlig 4-3-seieren mot Liverpool søndag ettermiddag.

– Vi er alle fullblods United-supportere, og selv om vi er unge så er det mange av oss som har reist mye allerede. Jeg er yngstemann i flokken, 20 år gammel og var vel på min første United-kamp på Craven Cottage i 2013, da United slo Fulham og Robin van Persie blant annet scoret. 

– Et par år etter var jeg for første gang på Old Trafford, da WBA ble slått 2-0 og Jesse Lingard scoret og da jeg fylte 18 år i 2022 så dro jeg for første gang alene. Forrige sesong var jeg vel over fem ganger, sier han.

Ole Eikenes og Martin Føyen på Old Trafford.
Ole Eikenes og Martin Føyen, Rooney og O'Shea, sammen på Old Trafford i 2022.

– Jeg har reist litt til andre steder også, men vil sterkt mene at det å reise til Manchester for å se United er det kjekkeste jeg gjør i livet.

– Så har det til tider vært tungt resultatmessig de siste årene, men det er noe helt spesielt å være rød. Det er noe helt eget å være United-supporter. Samholdet vi har i motgangen, at det er «for the love, not the glory».

 – Så fikk vi selvsagt denne opplevelsen mot Liverpool. Altså, hele konstruksjonen på Old Trafford ristet. Vaktene og de kioskansvarlige glemte hva de hadde ansvaret for, og løp heller for å gi hverandre klemmer. Det var gamle sesongkortholdere, med navnet på gullplate på setene sine, som satt og grein og som klemte sidemannen som om de var et nyforlovet kjærestepar, fortsetter han.

– De mente også at det var første gang på 10-15 år at disse spillerne har fått oppleve hva Old Trafford virkelig er, og jeg håper bare dette var vendepunktet, sier Eikenes til united.no.

Powered by Labrador CMS