IMG_9640

Her er United dårligst i verden

Publisert Sist oppdatert

At United bruker mye penger på spillerkjøp er en dårlig bevart hemmelighet. At United tjener lite på spillerkjøp, er også allmenn kjent for de fleste.

Nå har CIES football observatory har gått gjennom hva klubbene i fotballverden har brukt på spilleroverganger, og hva dem har tjent på overganger de siste ti årene.

Det er ikke munter lesning for United. 

Troner øverst

Vanligvis liker vi å se United på toppen av ulike tabeller. Det gjør vi ikke i dette tilfelle. United har nemlig, siden 2014, brukt svimlende 1,959 milliarder euro på spillerkjøp.

Når det kommer til spillersalg, kan United vise til inntekter på beskjedne 563 millioner euro inn i samme periode.

Det gir en negativ saldo på nærmere 1,4 milliarder euro de siste ti årene. Det er 363 millioner euro ned til andre plassen som er Chelsea. PSG er tredje klubb på listen og har en «luke» på 386 millioner euro opp til United. 

United har altså mer enn fire milliarder norske kroner ned til andre og tredje plassen.

Se topp 10 listen under.

1822e211-1dcc-4dd3-9dda-b791126add48

Premier League dominerer

Ikke overraskende så er Premier League-klubbene godt representert på listen. Sju av ti plasser, tilhører klubber fra den øverste divisjonen i England.

De resterende plassene tilhører nevnte PSG, samt Barcelona og AC Milan. Saudi-Arbabisk fotball er også godt i gang med å sette sitt preg på fotballverden. Spesielt når det kommer til overganger.

Første lag fra Saudi Pro League på listen er Al-Hilal. De klokker seg inn på en 13. plass. Noen vil kanskje bli overrasket over å lag som Bournemouth og Crystal Palace på listen gitt deres størrelse i internasjonal fotball. De noterer seg for en henholdsvis 17. og 20. plass på listen.

Av 20 lag på listen, spiller 13 av dem i Premier League.

Se lagene plassert mellom 11.–20. plass under.

Bilde 06.09.2023 klokken 10.19

Uniteds største salg

United har ikke for vane å selge spillere for voldsomme summer og når Daniel James er plassert godt innenfor topp 10 over mest verdifulle salg, sier vel det sitt. Ikke fordi han ikke var en god spiller i United, men rett og slett fordi 28 millioner euro ikke er spesielt imponerende.

Øverst på listen troner selvsagt Cristiano Ronaldo, som i en alder av 24 ble solgt til Real Madrid for over 90 millioner euro.

Bak han på listen finner vi Romelu Lukaku og Angel Di Maria. United kunne cashe inn henholdsvis 74 og 63 millioner euro for belgieren og argentineren.

* Tall hentet fra tranfsermarkt

Real Madrid Presents Cristiano Ronaldo As New Player
REKORDSALG: Cristiano Ronaldo er den spilleren som har brakt mest penger inn i United-kassen.

Denne sesongen

Dersom vi retter blikket mot denne sesongen har United hentet inn sju nye ansikter, alt fra dyre stjernesigneringer, via låneoverganger, til gamle klubbelegender.

Ifølge transfermarkt har disse overgangene kostet United 206 millioner euro.

Når det kommer til spillere ut er det en liste på 14 spillere ut, hvor sju av dem har gitt inntekter i form av overgangssum, fire har dratt på utlån og tre spillere har forlatt klubbene etter at kontrakten deres har gått ut.

Chelsea FC v Nottingham Forest - Premier League
VERDIFULL: Anhotny Elanga har allerede vist seg verdifull for Nottingham Forest denne sesongen. Han er også en av de mest verdifulle spillerne United har solgt de siste årene.

Tallenes tale er at United har dratt inn 55 millioner euro i inntekter knyttet til overganger. Anthony Elanga og Dean Henderson står for 35 av dem.

Regnestykket er enkelt og lyder som følger: 206 millioner euro ut, 55 millioner euro inn, gir negativ saldo på 155 millioner euro.

Powered by Labrador CMS