Henning Berg i «Uno»: - Jeg klør meg litt i hodet

Publisert

«Uno»-podkasten er på utenlandsreise og har tatt turen over svenskegrensa og til hovedstaden Stockholm for et møte med en Premier League-vinner med fortid i United. 

Denne mannen er ingen ringere enn Henning Berg. 

I en liten halvtimes prat med den tidligere United-spilleren og nå hovedtrener i hovedstadsklubben AIK blir fremtiden til Erik ten Hag naturligvis et hett tema og den tidligere bautaen i midtforsvaret kommer også innom den nye lederstrukturen som INEOS forsøker å hente inn.

- Jeg er overbevist om at Ten Hag er en dyktig fotballtrener, også ser jeg hvordan United spiller nå så må jeg innrømme at jeg klør meg litt i hodet. Jeg er ikke helt enig i det mann-mann-spillet som de prøver å få til defensivt. Så jeg er overrasket over at en spiller som Casemiro kanskje ikke har den fysikken han hadde da han kom. Han var eksepsjonelt bra det første året, men er nå en helt annen spiller.

- Det forundrer meg at det er så store svingninger, hvorfor er det det? Da må man se på treneren. De har hatt sykt mye skader. Hvordan er apparatet rundt? Trener de for hardt? Trener de for lite? Trener de feil? Det er ikke noe vi vet så mye om, men vi ser bare at de har sykt mye skader.

Selv om Berg mener at mye av ansvaret ligger på Ten Hag for Uniteds prestasjoner denne sesongen er ikke nordmannen der at han mener at Ten Hags tid i United er forbi.

- Jeg tror det er viktigere å få inn sportsdirektør og at de får satt en retning det sportslige skal gå med de nye eierne. Etter det må de vurdere. Er Ten Hag den treneren som skal jobbe etter denne retningen? Slik at vi kan bli best mulig. Det må jo gå i den retningen. Eller i den ordningen. Så sportsdirektøren bør på plass først, og ledelsen må kunne velge en trener ut ifra hvordan de vil spille fotball, hvordan de vil gjøre ting og hvordan de vil jobbe. Så kommer treneren etterpå.

 Hør hele seansen med Henning Berg der du lytter til podkast!

Powered by Labrador CMS