PRESSEKONFERANSE MED TEN HAG OG VARANE:

Har troen på mulig Champions League-triumf: – Det handler om små detaljer 

Publisert Sist oppdatert

Mandag stilte Erik ten Hag og Raphaël Varane opp til pressekonferanse i forkant av møtet med Galatasaray i Champions League, en turnering spesielt sistnevnte har en god erfaring fra med hele fire titler fra tiden i Real Madrid.

– Turneringen handler om detaljer. Du må være effektiv for å vinne den, og de siste ukene har vi kunnet forbedret det, å være bedre foran mål.

– Vi må skape mye for å score og slik er det på toppnivået. Du må være effektiv for å vinne trofeer. 

Varane har troen på at United har kvaliteten til å vinne turneringen, men at laget i så fall må vise seg fra en bedre side enn i sesonginnledningen.

– Jeg tror det, ja (at United kan vinne Champions League). Kvaliteten er i laget. 

– Turneringen er tøff, det handler om små detaljer, men vi har et lag med kvalitet og god mentalitet. Vi må forbedre oss, starten på sesongen var ikke som vi forventet, men jeg tror fortsatt at vi kan konkurrere med de beste lagene i verden.

VET HVA HAN SNAKKER OM: Raphaël Varane.

Ten Hag: – Laget beveger seg fremover

Det er imidlertid en lang vei å gå før en gjentagelse fra 2008-triumfen kan bli en realitet.

Nå handler det meste om å reise seg etter en skuffende sesongstart og 0-1-tapet for Crystal Palace på lørdag.

Ten Hag er imidlertid tydelig på at lagets progresjon ikke har stoppet opp.

– Det er jeg ikke enig i. Laget beveger seg fremover, men vi må gjøre noen tilpasninger også. Når du ikke har en venstreback, så må du endre ting og det har vi gjort, sier han på pressekonferansen.

– Til syvende og sist handler det om resultater og vi fikk ikke resultatet vi så etter (mot Palace), noe som er veldig skuffende, fortsetter han.

SER FREMGANG: Til tross for den svake sesongstarten ser Erik ten Hag fremgang i dette United-laget.

På spørsmål om underpresterende spillere, svarer Ten Hag:

– Det må du bare takle. Erfarne spiller vet hvordan man skal takle det og det er ikke første gang vi er i denne situasjonen, fordi slik er en karriere, det er ikke bare høydepunkter. Det er en reise som vil ha sine humper.

– Nå handler det om karakteren, hva du trenger å vise og hvordan få det ut. Det er mye positivt, men det er ting vi må gjøre bedre.

Om Rashfords svake målform

En som har vært i søkelyset den siste tiden - og enda mer etter tapet for Palace - er Marcus Rashford, som har vært en skygge av seg selv i sesongstarten sammenlignet med da han var på sitt beste forrige sesong.

– Faktum er at han for øyeblikket ikke scorer, men han har hatt muligheter, som mot Brighton hvor han var i god posisjon fem eller seks ganger. 

– Hvis han jobber hardt og investerer hver dag, med riktig fokus og hvis laget rundt ham forsyner og hjelper ham med bevegelse, så vil det komme. Og Marcus Rashford er en spiller som er kapabel til å score mål i hver kamp. Når han kommer i de riktige posisjonene, vil han score, sier Ten Hag.

SLITER FORAN MÅL: Marcus Rashford står med én nettkjenning på åtte kamper så langt denne sesongen.

Klar for Galatasaray-møte

Tirsdagskvelden får vise om Rashford og United kan løfte seg mot Galatasaray, en klubb med flere store profiler.

– Vi kjenner til den (Galatasarays kvalitet). Det handler ikke bare om Zaha eller Icardi, det er også en Mertens og Ziyech. De har mye og det handler om laget, sier Ten Hag.

– Det må vi forsvare oss mot og vi må være på vårt beste for å få det rette resultatet.

Ten Hag håper naturligvis både på et godt resultat, som følge av en god prestasjon.

– Topfotballen handler om resultater, men hvis utførelsen ikke er riktig, hvis prosessen ikke er riktig, så vinner du ikke. Så begge deler (om hva som er viktigst av resultatet eller opptredenen i seg selv)

Powered by Labrador CMS