Dominique Janssen i aksjon for det nederlandske landslaget, 1. desember 2023.

Har over 100 landskamper for Nederland – nå er hun klar for United

Publisert Sist oppdatert

Mange spillere er på vei ut, og stemningen rundt Manchester Uniteds kvinnelag har ikke vært god den siste uka, men heldigvis er det ikke bare negativitet. 

Manchester United bekrefter tirsdag at Dominique Janssen er klar for klubben. Emma Sanders (BBC) og Rich Laverty meldte det for noen dager siden, og nå er overgangen i boks. 

Janssen har skrevet under på en treårskontrakt med klubben, med opsjon på ytterligere ett år. 

- Jeg er veldig glad for å være i en så stor klubb som Manchester United. Å signere her er et veldig stolt øyeblikk for meg, og jeg kan ikke vente med å returnere til den engelske ligaen og skape nye seiersøyeblikk med dette talentfulle Manchester United-laget, sier Janssen til Uniteds hjemmeside. 

Janssen er først og fremst midtstopper, men skal også ha spilt som både defensiv midtbanespiller og som venstreback.

29-åringens kontrakt med Wolfsburg går ut i sommer, så hun kommer gratis. 

Janssen har spilt der siden 2019, og har i den perioden vært med på å vinne to ligatitler og tre tyske cuptitler, i tillegg til at hun har spilt to Champions League-finaler med klubben (og tapt begge).

- Dominique er en vinner. Vinnermentaliteten hennes er et viktig tilskudd til laget vårt, og erfaringen hennes vil løfte hele garderoben vår. Vi er strålende fornøyde med å ønske Dominique velkommen til Manchester United-familien vår, sier United-trener Marc Skinner. 

Dominique Janssen, Wolfsburg, 23. mars 2024.
Janssen i aksjon for Wolfsburg.

Før Wolfsburg-tida spilte hun 100 kamper for Arsenal (2015-2019), og var med på å vinne både ligaen og cuptitler der. Hun spilte mot United i en cupkamp i 2019, men forlot Arsenal før hun rakk å møte United i ligaen.

Noen vil kanskje huske henne fra den perioden som Dominique Bloodworth, siden hun på grunn av et ekteskap het det, men hun gikk tilbake til Janssen-navnet da ekteskapet tok slutt.

Janssen har 112 landskamper for Nederland, og spiller fortsatt for landslaget. Hun var med på å vinne EM med Nederland i 2017, men har også opplevd å tape VM-finalen mot USA to år senere.

LES OGSÅ: Mary Earps forlater United

Dominique Janssen (den gang Bloodworth) kysser ligatroféet hun vant med Arsenal i 2018/19-sesongen, 11. mai 2019.
Dominique Janssen kysser ligatroféet hun vant med Arsenal i 2018/19-sesongen.
Powered by Labrador CMS