Mary Earps med FA-cuptroféet på Wembley, 12. mai 2024, Manchester United Women 4-0 Tottenham.

BEKREFTET: Forlater United

Publisert Sist oppdatert

Etter at Manchester United-kvinnene rykket opp til toppdivisjonen i 2019, så har Mary Earps spilt samtlige 102 ligakamper i mål for United.

Den rekka vil nå ta slutt, for Manchester United bekrefter nå at Earps forlater klubben når kontrakten går ut.

Det er ventet at hun kommer til å signere for Paris Saint-Germain, hvor hun ifølge Le Parisien vil bli den best betalte kvinnelige målvakten i verden.

Earps feirer Lucía Garcías mål mot Chelsea i FA-cupsemifinalen i april.

Nederst i saken finner dere Earps avskjedsmelding.

FA-cuptittelen på Wembley i mai ble den eneste tittelen Earps vant med United, men hun har også vunnet EM med England mens hun har spilt for United, og diverse mindre England-troféer.

31-åringen har også vunnet en rekke personlige utmerkelser, og ble blant annet kåret til verdens beste målvakt i både 2022 og 2023.

Safia Middleton-Patel, Phallon Tullis-Joyce, Mary Earps og keepertrener Ian Wilcock med FA-cuptroféet på Wembley i mai etter 4-0-seieren mot Tottenham.
Safia Middleton-Patel, Phallon Tullis-Joyce, Mary Earps og keepertrener Ian Wilcock med FA-cuptroféet på Wembley

Daily Mail skrev tidligere i uka at Phallon Tullis-Joyce, som var andrekeeper i 2023/24-sesongen, ligger an til å bli Uniteds nye førstekeeper.

Mary Earps har i et innlegg på Instagram takket for seg: 

«Kjære United-familien.

Etter fem års tjeneste for deres fantastiske klubb, har jeg bestemt meg for at det er på tide med en ny utfordring. Det er en avgjørelse hvor jeg har gått frem og tilbake en stund, og det har ikke vært en enkel avgjørelse å ta. Klubben skal gjennom en overgangsperiode, og dessverre føler jeg ikke at det passer overens med det stadiet jeg er på i min karriere, og derfor tenker jeg at dette er det riktige tidspunktet til å ta fatt på en ny utfordring. Det finnes ikke riktige nok ord, eller nok ord, til å uttrykke min dypfølte takknemlighet til dere alle sammen, men jeg håper det nedenfor vil komme i nærheten av det.

Jeg er stolt over å ha spilt hvert eneste ligaminutt med United-logoen på brystet de siste fem sesongene, og enda mer stolt over at vi som lag satte en rekord for antall clean sheets i løpet av en sesong i 2023 [2022/23-sesongen]. Prikken over i-en var at vi vant FA-cupen på Wembley, et trofé jeg alltid har drømt om å vinne, hvor dere alle sang for full hals. Jeg kunne listet opp så mange flere av mine favorittminner, men jeg setter spesielt pris på disse.

Jeg har elsket å spille foran dere alle, både nært og fjernt, men spesielt på Leigh Sports Village og på Old Trafford. Det føles uvirkelig at jeg ikke kommer til å spille foran dere alle igjen neste sesong, og jeg er trist for at vi sier farvel. Men fra hele mitt hjerte; takk. Takk for den utrolige støtten opp gjennom årene, både gjennom oppturer og nedturer, jeg er takknemlig for alt.

Til mine lagvenninner: Det har vært mange spesielle mennesker som har vært en del av garderoben vår i løpet av de siste fem årene. Jeg er heldig som har stått ved siden av dere alle, og jeg kommer til å heie på dere.

Selv om dette United-kapittelet dessverre har nådd slutten, så tar jeg med meg et hjerte fullt av utrolige minner. Tusen takk for at dere ønsket meg velkommen som en av deres egne, og lot meg være en del av klubben deres. Jeg ønsker dere alt det beste for fremtiden, og håper at jeg kan fortsette å gjøre dere stolte i mitt neste kapittel [av karrieren].

GGMU.
Deres nummer 27.
Mary x»

Powered by Labrador CMS