Palace-trøbbel for United:

Har ikke vunnet på Selhurst Park på fire år

Det er ikke nødvendigvis bare de mange skadene som bekymrer før møtet med Crystal Palace.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld skal Manchester United i aksjon borte mot Crystal Palace i en kamp som kan vise seg å bli svært viktig i jakten på en plassering som gir spill i Europa neste sesong. 

United er i skrivende stund på 8. plass ettersom både Newcastle og Chelsea vant på overbevisende vis denne helgen. Med seier vil United passere begge og være tilbake på 6. plass, men med tap kan det spøke med tanke på spill på kontinentet neste sesong. 

FØR KAMPEN: Våre vurdering om laget mot Palace

Sliter på Selhurst Park

Det er - nok en gang - et skadeskutt Manchester United som setter kursen mot London, men i tillegg til alle skadeproblemene er det noe annet som gir grunn til bekymring: 

United har de siste årene slitt på borte mot Crystal Palace.

De røde djevlene har historisk sett vært overlegne mot The Eagles, med 19 seirer på de totalt 29 ligamøtene som har blitt spilt. Men United har ikke vunnet på Selhurst Park på fire år. 

Sist det skjedde var i korona-sesongen uten supportere på tribunen. United, da under Ole Gunnar Solskjærs ledelse, vant den gang 2-0 takket være scoringer signert Marcus Rashford og Anthony Martial. 

Uniteds siste kamper på Selhurst Park

18. januar 2023: Crystal Palace - Manchester United 1-1

22. mai 2022: Crystal Palace - Manchester United 1-0

3. mars 2021: Crystal Palace - Manchester United 0-0

16. juli 2020: Crystal Palace - Manchester United 0-2

27. februar 2020: Crystal Palace - Manchester United 1-3

Manchester United var nære en borteseier mot Palace i januar i fjor, men kampen endte 1-1 etter at United-linkede Michael Olise banket inn et vakkert frispark på overtid. 

United og Palace har allerede møttes to ganger denne sesongen, begge gangene på Old Trafford. Ligacupmøtet i september endte med en komfortabel 3-0-seier for Erik ten Hag & co., før United bare noen dager senere tapte 0-1 mot samme motstander. 

Det var riktignok mot Roy Hodgsons Crystal Palace. Utgaven som venter mandag kveld ser ut som et helt annet lag. 

Solid opptur

The Eagles har fått en ordentlig oppsving etter at østerrikske Oliver Glasner erstattet Hodgson i februar, og kommer formsterke til mandagens kveldskamp. De er ubeseiret på sine siste fire kamper, og har vartet opp med både imponerende spill og resultater: 

De har blant annet slått og holdt nullen mot både Newcastle og Liverpool, og har faktisk bare tapt to hjemmekamper siden desember. 

Oliver Glasner har de siste ukene fått ordentlig sving på Crystal Palace.

Derfor er Glasner selv optimistisk før møtet med Manchester United. 

– Jeg forventer mye kvalitet (fra United), både fra spillerne og trenerne. De har slitt mye med skader denne sesongen, men har fortsatt mye kvalitetet offensivt. Det er et fantastisk lag, og selvfølgelig en stor klubb, men med all respekt så går vi for seieren, sa Glasner på pressekonferansen før kampen. 

Dersom Palace vinner mandagens kamp vil det være første gang de slår United to ganger i ligaen i løpet av én og samme sesong. 

Glasner kan glede seg over å ha nøkkelspillere som midtstopper Marc Guehi og driblefanten Eberechi Eze tilbake i kamptroppen til United-kampen. Guehi har vært ute med skade siden februar.

For Erik ten Hags del er det imidlertid lite å glede seg over på skadefronten, og Harry Maguires skade, som er det siste hittil siste forfallet, skaper hodebry for nederlenderen. 

Powered by Labrador CMS