RAsmus Højund i aksjon for Danmark mot Sveits.

- Han vil være noen å virkelig holde øye med

Publisert Sist oppdatert

Etter poengdelingen mot Slovenia, som på forhånd ble spådd å være det dårligste laget i gruppe C, er Danmark avhengig av å kapre poeng mot England og Serbia for å sikre sluttspill som første- eller andreplass i gruppa. 

Torsdag kveld møter Rasmus Højlund og Christian Eriksen gruppas hardeste nøtt, nemlig England. Til tross for at oddsen viser fordel England, er tidligere Danmark- og United-spiller Peter Schmeichel klar på at Højlund spiller en stor rolle for Kasper Hjulmands lag før deres kamp mot England.

Eriksen scoret i åpningskampen, mens 21-åringen sløste bort flere gyldne muligheter til å treffe nettet. I kveld er Schmeichel derimot sikker på at Højlund vil bidra til dansk seier. 

- Højlund er den eneste spilleren som gjennom hele kvalifiseringen kan si: Vet du hva, jeg gjorde alt jeg skulle gjøre, sa Schmeichel, til Daily Mail. 

- Han scoret mange mål. Han var ikke med i verdensmesterskapet for 18 måneder siden.

Højlund var Danmarks toppscorer i kvalifiseringen med syv mål. 

- Han har åpenbart akkurat kommet på scenen og gjort det veldig bra. Han er vår toppscorer og har nå fått ryktet som en spiss som tiltrekker seg mye oppmerksomhet.

- Vi kan se det i treningskampene vi har hatt. Det gjør det litt vanskeligere for ham at alle vet om ham, men det han gjør først og fremst, er å jobbe veldig hardt for laget sitt. Fordi han tiltrekker seg så mye oppmerksomhet, er det mye rom for andre spillere. Og vi har sett det i de siste to kampene at vi har skapt mange sjanser.

- Til syvende og sist spiller det ingen rolle hvem som scorer målene - det er hans fortjeneste. Når du skaper sjanser, kan du flytte forsvar rundt for å skape rom andre steder. Han vil være noen å virkelig holde øye med.

Kampen starer 18:00. Eriksen og Højlund er med fra start.

Powered by Labrador CMS