rasmus højlund

– Han tjuvstartet alltid

Publisert Sist oppdatert

Kom så! «Uno» har vært på reportasjetur i København for å få førstehåndsinfo fra de som kjenner og har jobbet med Rasmus Højlund siden han var barn og ungdom.

Hvordan har den 20 år gamle dansken på rekordtid gått gradene i barndomsklubben Hørsholm-Usserød, via Brøndby, til FC København, Sturm Graz, Atalanta og til Manchester United for en spinnvill prislapp?

Ett av nøkkelordene: Innsats.

IMG_2455
DET VAR HER DET STARTET: Hos Hørsholm-Usserød. Christian Mouroux viser bilder av Rasmus Højlund og barndomslaget.

– Da han spilte her var han fysisk velutviklet, men ikke markant bedre enn de andre. Han har bare lagt mer energi i det. Gleden med fotballen ble plantet her, men spisskompetansen han utviklet må andre klubber få æren for, sier Christian Mouroux, sportssjef og sjefstrener i Rasmus Højlund sin barndomsklubb, Hørsholm-Usserød.

Mouroux husker godt hvordan Rasmus var som liten «dreng».

– Han var en energisk gutt. Det man på dansk kaller en «spradebass» eller «villbasse». Han likte å lage show og var generelt en gutt med godt humør og full av energi. Han hadde god humor, erindrer han.

Det var imidlertid ikke gitt at fotball var idretten Rasmus skulle ende opp i.

– Han var også veldig god i svømming og var ønsket på et elitelag. Men Rasmus sitt store problem var at han alltid tjuvstartet. Åtte av ti ganger var han for tidlig ut i bassenget. På et tidspunkt måtte han velge idrett, og heldigvis for United valgte han fotballen, er blant det Mouroux deler i Uno-podkasten.

Etter å ha pratet med barndomsklubben, tok «Uno» den korte togturen videre til København for å besøke storklubben FCK, der Morten Nordstrand stod klar.

Højlund selv har trukket fram akademitreneren som én av de viktigste personene i karrieren.

IMG_2408
MORTEN NORDSTRAND: Har spilt en viktig rolle i Rasmus Højlunds vei til Old Trafford.

– Det var her, ute på denne banen, jeg så Rasmus som U17-spiller for første gang. Det var en god og dyktig spiller, noe vi så allerede da. Vi så potensialet til å spille for vårt førstelag, men da var det vanskelig å se for seg at han skulle spille i United x-antall år senere, innrømmer akademitrener Morten Nordstrand.

Powered by Labrador CMS