Bruno Fernandes feirer scoring mot Coventry.

KOMMENTAR:

«Han representerer noe som virkelig er helt, helt unikt i den moderne toppfotballen»

Publisert Sist oppdatert

Snart fire og et halvt år er gått siden Bruno Fernandes satte sine første fotspor på Drømmenes Teater.

Manchester United hadde vært på jakt etter portugiseren i en lang periode, og på tampen av overgangsvinduet i januar 2020 fikk Ole Gunnar Solskjær omsider kloa i den portugisiske midtbanespilleren.

Og det tok ikke lang tid før man ble glad i Bruno Fernandes. Portugiseren viste sin klasse allerede i debuten mot Wolverhampton (0-0 på Old Trafford), og omtrent fra første spark på ballen produserte han målpoeng på løpende bånd.

Den første halvannen sesongen var et eventyr. 20 målpoeng i United-drakten i løpet av våren og sommeren 2020 ble til 45 målpoeng den påfølgende sesongen.

Viktigst av alt; Han var tilgjengelig. Hele tiden.

Det har han også fortsatt å være.

Bruno Fernandes har så langt spilt 3152 minutter med Premier League-fotball denne sesongen. 

Det er mest av samtlige midtbanespillere i hele ligaen, og blant dem som har bokført flere minutter enn Fernandes, er det bare Dominic Solanke og Ollie Watkins som ikke er forsvarsspillere eller målvakter. 

Bournemouth og Aston Villa har imidlertid begge spilt én kamp mer enn United. Hadde det samtidig ikke vært for at Fernandes også var suspendert borte mot Liverpool i desember, hadde han trolig stått med flest minutter av samtlige midtbane- og angrepsspillere.

Når vi i tillegg legger til antallet kilometer Fernandes legger ned i løpet av en kamp, danner det til sammen et bilde av en helt unik fotballspiller.

Unik i form av sin utrolige motor, fysikk og forpliktelse til klubben.

Jeg er overbevist om at Fernandes er enhver hovedtreners største drøm. En spiller du til enhver tid vet hvor du har, og som alltid er tilgjengelig.

Særlig én ting ved Fernandes har brent seg fast hos undertegnede:

Mellom FA-cupsemifinalen mot Brighton og ligaoppgjøret borte mot Tottenham forrige sesong ble Fernandes avbildet med en ankelstøtte på sofaen.

Noen få dager senere var han likevel en del av startelleveren da det ble 2-2 på Tottenham Hotspur Stadium.

Og ja, han spilte hele den kampen.

Beina og fysikken til Bruno Fernandes kan umulig være i topp stand hele tiden. Likevel spiller han 90 minutter i hver eneste kamp. 

Tallene er heller ikke så verst.

De er faktisk ganske gode. 23 målpoeng på 43 kamper denne sesongen er en meget god prestasjon for en midtbanespiller.

Når du legger sammen hele regnestykket Bruno Fernandes, får du altså en spiller som har levert henholdsvis 20, 45, 24, 28 og 23 målpoeng i sine fem sesonger på Old Trafford.

Og det uten å ha mistet én eneste kamp med skade.

Det er faktisk noe som virkelig er helt, helt unikt i den moderne toppfotballen.

Mon tro hva portugiseren tenker når lagkameratene i tur og orden pådrar seg skader som holder dem utenfor spill i opptil flere måneder av gangen.

Trolig er han ikke særlig imponert.

Powered by Labrador CMS