MANCHESTER, ENGLAND - SEPTEMBER 16: Sergio Reguilon of Manchester United reacts during the Premier League match between Manchester United and Brighton & Hove Albion at Old Trafford on September 16, 2023 in Manchester, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images)

– Han måtte gå rett inn og han gjorde det bra

Allerede to dager etter at Sergio Reguilón ble annonsert som United-spiller, var han med i kamptroppen. Spanjolen fikk lite tid til å tilpasse seg. 

Publisert Sist oppdatert

Sergio Reguilón kom til United på lån fra Tottenham under sommerens overgangsvindu. Han debuterte hjemme på Old Trafford mot Brighton, men det var ikke spanjolens første møte med drømmenes teater. Han spilte nemlig på Old Trafford i Tottenham-drakt i oktober 2020.

– Jeg spilte på Old Trafford som bortelag en gang under Covid, og dessverre var det ingen fans, men neste gang var stadion full, og det var virkelig fantastisk, sa han til klubbens medier. 

– Det er et historisk stadion og veldig spesielt.

– Det er så mye historie. Som vi sier i Spania, de er «gentlemen». De har vært gjennom alt og det er utrolig å se dette i fotball.

Sergio Reguilon mot Brighton.
Sergio Reguilón i sin debut mot Brighton.

Reguilón har bare spilt en hjemmekamp i den røde trøya. Tirsdag venter Crystal Palace på hjemmebane i ligacupen. For forsvarsspilleren som har starter i tre av tre kamper for United, ser dette ut til å bli hans andre hjemmekamp på Old Trafford.

Sergio Reguilón var også godt vant med å være en del av starterelleveren i London-klubben. I forrige sesong startet han i 25 av 38 kamper, og kom på som innbytter i tre.

Med mye skader i Uniteds forsvar var det nettopp dette klubben trengte. Erik Ten Hag ønsket seg spanjolen til klubben.

– Han ville at jeg skulle komme, og jeg ville også hit. Det hele var veldig enkelt.

– Nå er jeg her og vi har snakket på trening om hva han ønsker av venstrebacken sin. Jeg tror vi deler den samme filosofien. Han liker hardtarbeidende spillere og jeg elsker å jobbe hardt, jeg tror vi er på nøyaktig samme sted.

Uniteds låneavtale med Tottenham ble annonsert 1. september. Bare to dager senere var han med i troppen som reiste sørover for å møte Arsenal. Spanjolen har med andre ord ikke hatt mye tid på seg til å tilpasse seg laget, men Ten Hag er storfornøyd med hvordan han har taklet det.

– Vi er veldig fornøyde med ham, og det er ikke lett å komme inn i et lag du ikke kjenner. Det var lite forberedelser. Selvfølgelig er han erfaren. Han har en veldig god base, og forstått reglene våre. Vi hadde ikke tid til å lære han dem, trene på dem på trening eller noe forberedelsestid, som for eksempel en pre-season. Men han måtte gå rett inn og han gjorde det bra, sa Ten Hag til klubbens medier før helgens kamp mot Burnley.

Powered by Labrador CMS