Rasmus Højlund og Erling Haaland under Manchester-derbyet 2023.

Haaland om Højlund: - Starten hans var litt tøff

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag møtte Erling Braut Haaland pressen i forkant av Champions League-oppgjøret mellom FC København og Manchester City. Konferanserommet var fylt med flere danske journalister, som selvfølgelig benyttet sjansen til å spørre nordmannen om Rasmus Højlund. 

Haaland fikk spørsmål om sine tanker rundt dansken som fotballspiller og starten hans i ligaen. 

- Jeg synes starten hans var litt tøff, men så ble det mye bedre og når vi spilte mot ham synes jeg at han var veldig god.

- Han er en god spiller og han er ung, akkurat som meg. Så han må fortsette å utvikle seg, og som spiss for Manchester United må han også score mål, det er jobben hans.

Helt siden det ble kjent at Ramus Højlund hadde signert for United, har han blitt sammenliknet med nordmannen, noe som kan ha ført til de ekstreme forventningene dansken møtte i Premier League. Selv har dansken innrømt at han trives med at det holdes forventninger til ham, men at han ikke vil bli sammenliknet med Haaland. 

– Jeg vil helst ikke sammenlignes med ham. Jeg synes at han er i en klasse for seg selv, sa Højlund til TV 2 tilbake i oktober.

– Jeg håper at jeg én dag kan komme på hans nivå, men akkurat nå, så synes jeg at det er for tidlig. Erling er i alle fall verdens beste angriper, om ikke verdens beste fotballspiller. Han vil jeg ikke helt sammenlignes med, men jeg håper at jeg én dag kan gjøre som ham, sa 21-åringen og la til at han prøver å lære av City-spissen. 

I februar scoret Højlund i seks påfølgende Premier League-kamper, men måtte stå over den første kampen i mars, Manchester-derbyet, etter å ha pådratt seg en skade.

Haalands målsjanse går akkurat utenfor under Manchester-derbyet.

Derbyet ble også nevnt under Haalands pressekonferanse, hvor han til tross for å ha scoret et mål, fortsatt tenker på den enorme sjansen han bommet på. 

- Folk sier jeg er god på å score mål, men jeg bommet på den største sjansen noen sinne for to dager siden.

Powered by Labrador CMS