NOTISER:

Greenwoods røde kort annullert 

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 7. januar

Greenwood og Getafe vant frem med protest

Mason Greenwood var en av tre  Getafe-spillere som ble utvist mot Rayo Vallecano da Greenwood & co tapte 0-2. Getafe la inn protest på den utlånte United-spissens røde kort fordi klubben mente at dommeren hadde hørt feil da han sendte Greenwood av banen for munnbruk. 

    Getafe fikk medhold av det spanske forbundet og det røde kortet er nå trukket tilbake. 

Lørdag 6. januar

Mata på jakt etter ny klubb

Juan Mata vant en rekke troféer med både Manchester United, Chelsea og det spanske landslaget, men den populære spanjolen hadde aldri blitt ligamester før han sluttet seg til Galatasaray. Etter seriegullet i den tyrkiske storbyen var Mata med å sikre J-League-tittelen for Vissel Kobe i Japan. 

Nå er Matas kontrakt med den japanske klubben gått ut og Mata kan gå gratis til den klubben som ønsker å hente han.

Donny debuterte med tap

Donny van de Beek fikk tillit fra start og debuterte for Eintracht Frankfurt i en treningskamp mot Freiburg lørdag. Uniteds midtbanespiller som er på lån til Eintracht spilte de første 45 minuttene i en kamp laget hans tapte 2-5. 

Stillingen til pause, da nederlenderen ble byttet ut, var 1-2. 

Fredag 5. januar

Toone kan bli månedens spiller

Women's Super League har annonsert de nominerte til å bli månedens spiller i desember, og Ella Toone er blant de nominerte.

Toone scoret i begge Uniteds to ligakamper i desember. 

De andre nominerte er Khadija Shaw (Manchester City), Taylor Hinds (Liverpool), Lena Patermann (Leicester), Lauren Hemp (Manchester City) og Barbora Votíková (Tottenham), og en kan stemme her.

Aherne kalt tilbake fra Everton-lån

19 år gamle Alyssa Aherne har vært på lån til Everton denne sesongen, men det har blitt lite spilletid for kantspilleren, og United bekrefter nå at hun har blitt kalt tilbake. 

Det er ventet at Aherne blir lånt ut igjen.

Hun er ikke med på treningsleiren i Malta på grunn av sykdom.

92 år siden United-legende ble født

På denne dag i 1932 ble selveste Bill Foulkes født. Han ville altså blitt 92 år i dag. 

Bare Ryan Giggs, Sir Bobby Charlton og Paul Scholes har spilt flere kamper enn Foulkes' 688 opptredener for United. Han spilte regelmessig for United gjennom mesteparten av 50- og 60-tallet for United, og var en viktig brikke i gjenoppbygningen av klubben etter å ha overlevd flyulykken i München.

Foulkes døde i november 2013.

Torsdag 4. januar

McNeill tilbake i United etter avsluttet utlån

Den 20 år gamle måltyven har slitt med å få spilletid og Stevenage, United og McNeill ble enige om å avslutte utlånet. Det bekrefter Stevenage på klubbens nettsider.

McNeill har scoret på bestilling på aldersbestemt nivå, men har fått merke hvor tøff seniorfotballen kan være. McNeill fikk sin United-debut i Europa League-kampen mot Real Sociedad på Old Trafford i september 2022 da han erstattet Tyrell Malacia like før slutt. 

Onsdag 3. januar

Kanalskifte for mandagens kamp

Mandag spiller United borte mot Wigan Athletic i FA-cupen, et oppgjør som i Norge opprinnelig skulle sendes på V Sport 1. 

Nå har Viaplay informert oss om at kampen har blitt flyttet til den åpne kanalen TV3+.

Kampstart mandag er 21.15 (skandinavisk tid).

Evans fyller år

Jonny Evans ble født i Belfast på denne datoen i 1988, og fyller altså 36 år i dag – gratulerer med dagen, Jonny! 

I løpet av de 36 årene har Evans rukket å få med seg 213 kamper og 7 mål for Manchester United.

Supporterklubben kårer hver måned månedens spiller i en kåring som foregår ved at man kombinerer redaksjonens børskarakterer med leserbørsen, og der vant Evans kåringen for desember.

Mandag 1. januar

Wigan reddet poeng like før kampslutt

Årets første United-kamp spilles mot Wigan i FA-cupen mandag 8. januar. En uke før oppgjøret, møtte Wigan Barnsley i League One i generalprøven før United-oppgjøret.

Barnsley tok ledelsen like før pause, men like før kampslutt klarte Wigan å redde ett poeng da Jonny Smith utlignet etter 87 minutter. Wigan ligger i skrivende stund på 17. plass i League One.

Powered by Labrador CMS