Går til frontalangrep på opprørt Højlund

Publisert Sist oppdatert

Rasmus Højund scoret det første målet i Danmarks 2-1-seier mot San Marino tirsdag kveld. Det var hans sjuende scoring i EM-kvalifiseringen, men han og lagkameratene var likevel ikke helt fornøyd etter kampen.

Her kan du lese om alle tirsdagens landskamper med United-spillerne:

Én ting var det at danskene ikke akkurat storspilte mot det som burde vært en betydelig svakere motstander, men én annen ting var det danskene mente var et bevisst forsøk på å skade Uniteds Rasmus Højlund.

Dommeren brukte heller ikke kortstokken godt nok for å ta kontroll over det hele, var danskenes mening.

– Jeg følte at de gikk etter meg. Jeg forstår jo italiensk, og kunne høre at de snakket om de ville knuse meg. Du kunne også se gjennom kampen at han ene kun hadde én tanke i duellene, sa Højlund selv.

Etterpå la han ut følgende melding på sin Instagram story.

Rasmus Højlunds Instagram story etter kampen mot San Marino.
Rasmus Højlund Instagram story etter kampen mot San Marino.

Fikk svar

San Marino-forsvarer Roberto Di Maio likte dette dårlig, og la dermed selv ut følgende melding på sin Instagram Story.

– I dag leste jeg at Mr. 80-millioners mann klager over at han mottok noe mindre enn fantastisk behandling fra San Marinos forsvarsspillere.

– Vel, kjære, siden fotballen i dag ikke tillater noe særlig fysisk kontakt så kan du latterliggjøre oss små motstandere med stygge og gjentatte gester eller også filme ved hver eneste anledning for å få en straffe eller en VAR-avgjørelse for deg.

– Jeg skulle ønsket at du spilte fotball for 15 år siden da det bare var ordentlige menn  som spilte fotball. Du var en skuffelse, Højlund. Lykke til videre.

Flere som reagerte

Simon Kjær bekreftet etterpå også overfor dansk TV at de overhørte San Marino-spillerne snakke om å gå etter Højlunds kne.

– Det er jo farlig, og det stod tre dommere like ved siden av da det ble sagt.

– Jeg sa også fra til dommeren, om han ville at jeg skulle oversette det de sa.

Højlund kom sent i gang med United-sesongen nettopp på grunn av en skade, eller rettere sagt et tretthetsbrudd i ryggen som fikk tilpasse seg Carrington i noen uker før han slapp til ute på banen, og etter 16 skader så langt i sesongen så ville en ny Højlund-skade nok vært det siste Erik ten Hag ønsket.

– Jeg kan ikke godta det som skjedde med Rasmus. De forsøkte bevisst å skade ham. Jeg vil egentlig ikke henge ut noen, men dette var ikke bra, la Kjær til overfor Ritzau.

Danmarks trener, Kasper Hjulmand, var også informert om dette.

– Rasmus fikk mye juling i denne kampen, og noen av spillerne mine som kan italiensk forteller at San Marino-spillerne gjorde alt de kunne for å skade ham. Derfor ba jeg også fjerdedommeren om å følge ekstra med på Rasmus i fem minutter, for å kunne se hvor ofte han ble tatt uten at ballen var i nærheten, sa Hjulmand.

Powered by Labrador CMS