Fullroses av Southgate og Rice - nå kan han få England-debuten fra start

Publisert Sist oppdatert

Etter noen strålende måneder på klubblaget er ikke Kobbie Mainoo lenger bare på alle Manchester United-supporteres lepper.

Den unge midtbanespilleren har nemlig gjort sitt inntog på landslaget, fått debuten, imponert landslagssjefen og lagkamerater, og ser nå ut til å være på hele Fotball-Englands lepper.

Tirsdag kveld møter Mainoo & co Belgia til privatlandskamp, og det kan fort bli med 18-åringen fra start.

– Definitivt, Kobbie har en mulighet, sier landslagssjef Gareth Southgate.

Jordan Henderson er ute med skade, noe som betyr at Mainoo trolig starter sammen med Declan Rice og Jude Bellingham på midtbanen, skriver The Telegraph.

– Tar til seg alt

– Vi er veldig glade for å se hvordan han har håndtert treningene og vi ser allerede ting han kan tilføre. Jeg passer på at vi ser etter ham og sørger for at utviklingen hans går i riktig fart, men det er også muligheter der, sier Southgate.

– Han ser veldig rolig ut. Du kan se at han tar til seg alt. Når du snakker taktisk med ham, så ser han ut til å forstå alle ideene. Mange unge spillere nå, med sin akademiutdanning, klarer å gjøre det. Du kan se hvor komfortabel han er med ballen og å motta den i trange områder. 

Southgate har åpenbart latt seg imponere av unge Mainoo.

– Det er mange steg å ta på en kort periode, men du så i det korte innhoppet her om dagen noen kvalitetene han har, sier Southgate.

Wayne Rooney og Michael Owen er to som i ung alder slo gjennom på det engelske landslaget, men Southgate ønsker ikke å sammenligne deres gjennombrudd med Mainoo, også med tanke på det kommende EM hvor Mainoo nå ligger an til å få en plass.

– Han gjør det veldig, veldig bra til å være en ung spiller. Men de to var verdensstjerner i en alder av 17/18. Rooney var der oppe allerede før sitt første store mesterskap. Michael ble det i løpet av VM. Jeg spilte med dem begge da de ankom, og Wayne var en av de beste vi hadde.

– Kobbie utvikler seg fortsatt, påpeker Southgate.

Rice: –  «The sky's the limit!»

Declan Rice er utvilsomt en av Englands største nåværende stjerner, og Arsenal-spilleren lar seg også imponere.

– Hver gang jeg har sett ham spille for United på TV, har han stort sett vært deres beste spiller i hver kamp. På trening, den roen han viser, de små touchene han tar i trange rom er veldig imponerende til å være 18 år.

– Jeg har blitt mye spurt av vennene mine «hvordan er Mainoo?», og han er veldig, veldig imponerende. Jeg ønsker virkelig at han nyter karrieren sin. Det er veldig viktig at vi ikke legger for mye press på ham. Han er i en av de største klubbene i verden og nå er han på England, og vi vil bare at han skal blomstre.

Rice tror Mainoo kan nå svært langt, og håper de to får flere kamper sammen på Englands midtbane i årene som kommer.

Rice er tydelig på at Mainoo i alle fall ser ut til å ha hodet på rett plass.

– Jeg har vært borti så mange 18-åringen som er topp spillere, men ikke har den fulle pakka, bare på grunn av hvem de er som person. Men han har hodet så på rett plass. Det er det første jeg lærte om ham.

– «The sky's the limit» for ham, han er en fantastisk spiller, og jeg ser frem til å forhåpentligvis spille mange kamper for England med ham.

Powered by Labrador CMS