Fullroser Maguire før nøkkelmåned: – Han kan være stolt av seg selv

Publisert

I sommer ble han fratatt kapteinsbindet, og i løpet av overgangsvinduet godtok Manchester United et bud fra West Ham.

Maguire ble likevel værende i klubben, og i løpet av høsten har den engelske landslagsstopperen hentet seg mesterlig tilbake i varmen hos Erik ten Hag. De gode prestasjonene har belønnet seg i form av nominasjon til månedens Premier League-spiller i november.

Før lørdagens nøkkelduell mot Newcastle, som markerer starten på en svært hektisk desembermåned med hele åtte kamper, ble Ten Hag spurt om Maguires gode form.

– Han er veldig viktig for oss. Han har kjempet seg tilbake og vist flott mentalitet. Han kan være stolt av seg selv. Harry er i likhet med resten av laget på riktig vei. Han er veldig ambisiøs og vil vinne trofeer, så han har mer å gå på, sa Ten Hag til klubbens medier.

BAUTA: Harry Maguire er nominert til månedens spiller i november etter en rekke sterke prestasjoner i midtforsvaret til Manchester United.
BAUTA: Harry Maguire er nominert til månedens spiller i november etter en rekke sterke prestasjoner i midtforsvaret til Manchester United.

– En anerkjennelse

Novemberkåringene inneholder hele fire Manchester United-nominasjoner. I tillegg til Maguire er Ten Hag nominert til månedenes trener, André Onana har inne et kandidatur til den beste redningen i november og Alejandro Garnachos majestetiske akrobatikk mot Everton er belønnet i form av nominasjon til månedens beste mål.

– Det er en anerkjennelse, men det er verken eller mer eller mindre enn det. Det viser at vi er på rett vei, men samtidig er det mye som mangler som det er mulig å bygge på, sa Ten Hag videre.

Mot Newcastle lørdag håper nederlenderen at laget skal bygge videre på de gode prestasjonene mot Everton og Galatasaray, selv om sistnevnte oppgjør endte med 3-3.

– Prestasjonen var veldig god, og vi scoret noen flotte mål. Det var en heksegryte, men vi maktet å være rolige og diktere kampen. Det gir gode signaler med tanke på utviklingen i et lag. Vi må ta med oss det inn i en ny kamp, påpekte United-sjefen.

HEKSEGRYTE: Manchester United hadde tre poeng dypt nede i lommene, men rotet de vekk borte mot Galatasaray i midtuken.
HEKSEGRYTE: Manchester United hadde tre poeng dypt nede i lommene, men rotet de vekk borte mot Galatasaray i midtuken.

Avgjørende måned

Ten Hag er klar på hva slags utfordring som venter i Newcastle.

– De har noen skader, men det vil ikke endre deres inngang. Det er et veldig godt lag, så vi må være på vårt beste. Vi er i en god posisjon på tabellen, og lukter på topp fire. For å havne der, må vi vinne kamper. Det blir ikke lett, men vi matche deres intensitet og motivasjon, sa nederlenderen, før han til slutt fikk spørsmål om viktigheten av å komme ut av desember med positivt fortegn:

– For alle klubber er det en nøkkelmåned, der vi må ta ting kamp for kamp. Vi har med oss troen, og når vi bygger på den, kommer vi til å prestere godt. Det er jeg sikker på, avsluttet Ten Hag.

Etter lørdagens kamp mot Newcastle venter tre strake hjemmekamper mot Chelsea, Bournemouth og Bayern München (Champions League). I de to siste kampene før jul skal de Ten Hags mannskap opp mot Liverpool og West Ham, begge på bortebane.

Før kalenderåret er omme kommer Aston Villa til Old Trafford på Boxing Day, før en bortekamp mot Nottingham Forest venter 30. desember.

Powered by Labrador CMS