Frustrerende dag på Stamford Bridge - ex-Red med hat trick

En tøff oppgave ventet Manchester United-kvinnene søndag ettermiddag, og til slutt var det serieleder Chelsea som kunne juble for seieren på Stamford Bridge.

Lauren James, som spilte for United mellom 2018 og 2021, ble kampens store spiller med tre mål. Hayley Ladd stod for Uniteds scoring.

Resultatet sørger for at Chelsea befester sin posisjon på toppen av tabellen. United har nå 10 poeng opp til søndagens motstander.

Marerittstart

Chelsea var det førende laget fra start, og gikk opp i ledelsen allerede etter fem minutter.

Etter et vedvarende trykk endte ballen opp hos Lauren James ute til høyre, som fra spiss vinkel sendte ballen ned i motsatt hjørne.

DAGENS STORE SPILLER: Lauren James.

Halvveis ut i førsteomgang doblet 22-åringen ledelsen, etter å ha blitt spilt gjennom med en høy ball over United-forsvaret. Alene med Mary Earps gjorde hun ingen feil.

United løftet seg

Marc Skinners mannskap skulle imidlertid kjempe seg tilbake i kampen, og begynte å skape sjanser og trykk mot Chelsea-buret i slutten av omgangen.

Da var det ikke ufortjent at Ladd reduserte et par minutter før hvilen.

Det hele startet med et strålende dribleraid fra Geyse ute på høyrekanten, som så fant Lucia Garcia 45 grader ut. Hennes avslutning ble blokkert, men på returen kom Ladd som banket ballen i nettet.

TENTE HÅPET: Hayley Ladd.

Kjempemiss og snytt for straffe?

Etter hvilen fortsatte United der de avsluttet den første omgangen, og da timen var spilt kunne - og burde - Ladd blitt tomålsscorer.

Først var Garcia nær å komme alene gjennom, men spanjolen ble løpt opp, før hun kikket seg over skulderen og sendte ballen inn sentralt hvor flere rød trøyer kom stormende.

Ella Toone bommet halvveis på ballen, men den havnet perfekt hos Ladd, som fikk avsluttet fra 7-8 meter. Chelsea-burvokter Hannah Hampton var imidlertid raskt ute og stoppet midtbanespilleren med en god redning, selv om skuddet ikke var særlig godt plassert.

15 minutter før slutt ropte så United på straffe, da Galton ble hindret av en Chelsea-forsvarer og gikk over ende alene med keeper. Kontakten var åpenbart der, men dommeren valgte å la spillet gå.

GIKK I BAKKEN: Leah Galton ville ha straffespark da hun gikk i bakken 15 minutter før fulltid på stillingen 2-1.

James med hat trick

Uten VAR i WSL kunne heller ikke videodømming redde United.

I stedet kom avgjørelsen fem minutter før slutt, og igjen var det James.

Den unge angrepsspilleren ble headet alene gjennom, og sendte ballen ned i det høyre hjørnet bak en sjanseløs Earps.

Chelsea 3-1 (2-1) Manchester United

FA Women's Super League
Stamford Bridge

MÅL: 1-0 Lauren James (5), 2-0 James (23), 2-1 Hayley Ladd (43), 3-1 James (85)

Gule kort: Hayley Ladd (50), Nikita Parris (76)

United: Mary Earps - Jayde Riviere, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell (Gemma Evans,90+5)  - Hayley Ladd (Lisa Naalsund, 69), Katie Zelem - Lucia Garcia (Nikita Parris, 69), Ella Toone (Rachel Williams, 81), Leah Galton - Geyse

Ubenyttede innbyttere: Phallon Tullis-Joyce, Irene Guerrero.

SLUTT.

90+7: Geyse sender en svært skummel ball inn i feltet mellom forsvar og keeper, men ingen United-spillere lukter det, og da ender det opp i ingenting.

90+5: Dagens fjerde United-bytte. Blundell går ut. Inn kommer Evans.

90+3: Naalsund avslutter fra 18 meter. Har retning mot krysset, men blir litt for slapt, og da har Chelseas burvokter god kontroll.

90+2: Nesten for Williams! Rager høyest på en corner, men virker som det er Galton som står i veien. Hadde fort endt i mål den der.

90: Sju minutter legges. Kan United hente opp noe ekstraordinært fra hatten på tampen her?

85: MÅL. Plutselig heades James alene gjennom, og da er den engelske landslagsspilleren sikker og sender ballen ned i hjørnet. 3-1 til Chelsea.

81: Dagens tredje United-bytte. Williams kommer inn for Toone. Kan den 36 år gamle ringreven hjelpe United til poeng i sluttminuttene her?

76: Parris får det gule kortet, sannsynligvis for klaging.

75: Galton og United roper på straffe! Galton drar seg forbi Chelseas høyreback og kommer seg inn i feltet, men havner i ubalanse og faller etter en liten dytt bakfra. Der burde kanskje United fått muligheten fra ellevemerket.

72: James kommer nesten til avslutning fra svært skummelt hold, men Riviere stopper tomålsscoreren med en livsviktig blokkering.

69: United med dobbeltbytte. Naalsund og Parris kommer inn for Ladd og Garcia.

65: Der er Chelsea svært nære å doble ledelsen igjen. Ballen løftes inn mot Bjorn, men headingen blir stoppet av en slags kombinasjon av stolpen og høyrearmen til Earps.

63: Reiten prøver seg på en vanskelig volley, men avslutningen går noen meter over mål.

60: Så er det nesten for James i motsatt ende. Får ballen på venstrefoten og klinker til, men Earps står i veien.

59: Enorm sjanse til United! Garcia blir spilt gjennom, men blir løpt opp. Hun får imidlertid vendt opp og spilt ballen inn i feltet. Der venter Toone og Ladd, som nesten tråkker i hverandre, før sistnevnte plutselig får ballen på 7-8 meter, og avslutter mot mål. Chelseas burvokter er imidlertid med på notene med en strålende redning.

54: Chelsea med dagens første bytte. Nüsken kommer inn for Fishel.

53: Like etter sjansen til Toone, slår Galton inn et presist innlegg på hodet til Garcia. Spanjolens heading går imidlertid like til side for mål.

53: Det er nesten for Toone! Spilles gjennom av Geyse, men en Chelsea-forsvarer kommer inn i siste sekund og avverger.

50: Målscorer Ladd feller Cuthbert på midtbanen og pådrar seg kampens første gule kort.

47: Toone ligger nede etter en stempling på hælen, og trenger behandling. Ser imidlertid ut til å kunne fortsette.

46: United sparker i gang den andre omgangen.

PAUSE.

45+3: Chelsea kommer til det som fort blir omgangens siste avslutning, på en retur etter en corner, men skuddet går et godt stykke til side for mål.

45: United presser på for en utligning nå. Kan vi få balanse i regnskapet inn til hvilen?

43. MÅL! United reduserer, og det er fortjent basert på de siste 10-15 minuttene. Geyse med et nydelig dribleraid ute på høyresiden, før hun finner Garcia 45 grader ut. Hun får skuddet sitt blokkert, men på returen kommer Ladd, som banker ballen i nettet og sørger for at United kun er ett mål bak!

40: Andre United-mulighet på bare noen minutter. Denne gangen er det Garcia som kommer seg til avslutning fra 20 meter, men skuddet går rett på keeper.

36: Geyse drar med seg ballen ut mot høyre, før hun får av gårde et godt skudd mot lengste. Keeper er imidlertid med på notene og slår ballen ut til en corner, som Chelsea får klarert unna.

30: Stor sjanse til Chelsea. Et innlegg fra høyre finner Charles på bakre, som på volley sender ballen i nettveggen.

27: United ruller opp et pent angrep til venstre, men innlegget fra Blundell går rett i klypene til Chelsea-målvakt Hampton.

23: MÅL. Chelsea dobler ledelsen, og igjen er det James. United-forsvaret står høyt, og det utnytter de med en lang ball hvor James plutselig kommer alene gjennom, som ikke gjør noen feil alene med Earps.

17: Ny Chelsea-sjanse. Cuthbert prøver seg på en volley fra 20 meter. Får greit treff, men et par meter til side for mål.

14: Chelsea kommer seg nesten til en ny stor mulighet når svenske Kaneryd blir spilt gjennom ute på høyre, og prøver å finne Reiten inne i feltet. Pasningen er imidlertid upresis, og United får klarert.

11: Så kommer Zelem til avslutning på 18 meter, men skuddet går et godt stykke over mål.

9: Chelsea fortsetter å presse på, og igjen kommer James til avslutning. Mottar ballen på Uniteds banehalvdel, tar med seg ballen fremover før hun skyter noen meter til side for mål.

5: MÅL. Så går Chelsea i ledelsen. Lauren James blir spilt fri ute på høyre, og sender ballen ned i det venstre hjørnet.

4: Chelsea vinner en ny corner, og denne gangen er de nærmere. United forsvarer seg imidlertid heroisk før ballen blir skutt langt over.

1: Chelsea går rett i angrep ute på venstresiden og vinner en corner, som de ikke får noe ut av.