Rasmus Højlund og Erling Haaland under Manchester-derbyet 2023.

Fordel for United: Haaland usikker før semifinalen

Publisert

Denne helgen skal det avgjøres hvilke to lag som møtes på Wembley Stadium 25. mai. Manchester City, Chelsea, Coventry og Manchester United er klare for å kjempe om finaleplass lørdag og søndag. 

United er favoritter til å ta seg videre på søndag mot Championship-laget, mens fjorårets vinner er favoritter til å ta seg videre fra lørdagens kamp. Det vil si at det i følge oddsen blir en reprise av finalen i 2023, forhåpentligvis med et annet resultat. 

Det er ingen hemmelighet at de lyseblå er favoritter til å vinne FA-cupen, så fredagens nyheter fra Pep Guardiola vil nok glede United-fansen. 

Under pressekonferansen forteller manageren at Erling Braut Haaland er usikker til semifinalen. Under Champions League-kampen mot Real Madrid onsdag kveld ble nordmannen tatt av etter at den ordinære tiden var spilt. Dette skapte reaksjoner, men etter kampslutt røpte Guardiola at spissen selv ba om byttet.

- Erling kjente noe, et muskulært problem. Det var derfor han sa han ikke kunne fortsette. 

– Det var en liten kjenning, et lite problem, så får vi se hvordan det utvikler seg de neste timene, sa manageren.

Raphael Varane og Erling Haaland i finalen i FA-cupen 2023
REPRISE? Blir det de samme lagene som møtes på Wembley i årets finale?

Manageren er i tvil om Haaland vil være klar allerede lørdag, men har bedre nyheter rundt Kevin De Bruyne, som også skal ha ønsket å bli byttet ut under kampen. Guardiola regner med at belgieren er klar for Chelsea. 

- Kevin var utslitt de siste minuttene etter fem måneder med skade. Det er normalt.

- Antall kamper vi har spilt denne og forrige sesong, med lite restitusjon og ekstra tid og høy intensitet og måten vi spilte på, legger mye press på kampene våre. De er mennesker, ikke maskiner. Noen ganger er trettheten der.

Powered by Labrador CMS