Supporterklubbens krans på krasjstedet ved Trudering utenfor München.

Følsesladet da alle de døde ble minnet:– For seks år siden skrev Kobbie et veldig fint dikt om dette

Supporterklubbens Lars Morten Olsen var tirsdag til stede i Trudering i utkanten av München tirsdag, for å markere 66-årsdagen for München-tragedien.

I den forbindelse la han også ned en krans på krasjstedet på vegne av alle oss medlemmer, for å vise at vi ikke glemmer de som omkom, de som ble fotballinvalide og tragedien som også har vært helt sentral for United etter at den tok livet av et halvt lag den skjebnesvangre dagen for 66 år siden.

Vi benytter dermed sjansen til å takke hver og en av dere som gjør det mulig for oss som Supporterklubb å blant annet bruke en del tid på ta vare på historien vår, den som gjør oss til de vi er.

– Det var bra oppmøte. Jeg vil anta 700-800 personer, sier Olsen til united.no.

– Mike Phelan var til stede som Uniteds representant, og foruten Supporterklubben så var i alle fall også Supporterklubbene fra Malta og Østerrike til stede med personer. Markeringen ble veldig fin og verdig. 

– Uniteds U13-lag skulle egentlig vært der, men fikk ikke vært det. De har jo en årlig konkurranse hvor det fineste München-diktet blir lest opp. Diktet som vant var kjempefint, og det kom også frem at en viss Kobbie Mainoo for seks år siden, da han var 12, var en av dem som hadde skrevet et kjempefint dikt om München, sier Olsen.

Er det en emosjonell markering?

– Markeringen er både tårevåt og respektfull. Selve seremonien varer jo bare en  halvtime, men da de leser opp navnene til alle de 23 som døde så blir det veldig emosjonelt for mange, samtidig som det selvsagt er andre som er der for å vise respekt, sa Olsen, mens han så mange av United-supporterne tusle videre mot Trudering Wirtshaus, for å avslutte det hele med noen øl.

Olsen hadde reist til München via Beograd, der Busbys menn spilte - og vant - serievinnercup-kvartfinalen før de altså mellomlandet i München på vei hjem.

Du kan høre Olsen fortelle litt om den turen i den ferske UNO-podcasten vår rett under.

MER OM ULYKKEN:
Historien: – De skulle bare hjem 
Slik gikk det med United-spillerne
Duncan: Slik kjempet han i 15 dager for livet

Powered by Labrador CMS