Jack Fletcher tar seg til hodet, 07.10.2023.

Fletcher & co smadret Leeds

Publisert Sist oppdatert

Det var egentlig aldri noen tvil om hvilket lag som kom til å vinne da Uniteds U18-lag lørdag ettermiddag spilte borte mot Leeds. 

Manchester United vant hele 6-0, etter scoringer av Jayce Fitzgerald, Malachi Sharpe (x2), Jack Fletcher, Ethan Wheatley og Harry Amass, og det kunne fort blitt flere mål også.

United.no fulgte kampen live nederst i saken, hvor dere også kan se videoklipp av alle scoringene.

Fitzgerald sendte United i ledelsen

United toppet U18-ligaen før denne kampen – de hadde tross alt vunnet alle kampene denne sesongen før de tapte mot Wolverhampton sist. 

Det var også United som fremstod klart best mot Leeds, allerede fra starten av. 

Laget til Adam Lawrence så farlige ut på overganger, men da United gikk opp i ledelsen så var det ikke fra en overgang. 

I etterkant av en dødball fikk Jack Fletcher ballen litt utenfor sekstenmeteren, og han slo en god pasning til venstre til Jayce Fitzgerald. Han gikk litt innover med ballen før han omtrent fra 16-meterstreken skrudde ballen inn i det lengste hjørnet – et flott mål av 16-åringen, som dominerte midtbanen i store deler av denne kampen.

Jayce Fitzgerald.
SCORET UNITEDS FØRSTE: Jayce Fitzgerald, som senere også fikk en målgivende pasning.

Sharpe doblet ledelsen

Når du spiller for United, og heter Sharpe, så må du nesten være ving. Malachi Sharpe er nettopp det, men da han økte Uniteds ledelse til 2-0, så viste han spissinstinkter av høy klasse i boksen. 

Ja, såpass at MUTV-ekspertkommentator Arthur Albiston mente at det minnet om et Mark Hughes-mål. 

Sharpe satte ballen i mål med en kontant volley etter et innlegg fra Shea Lacey. 

Mot slutten av førsteomgangen kom Leeds seg til en del skudd, men Thomas Myles hadde ikke sovnet mot stolperyggen selv om United var klart best, og han hadde få problemer med å stoppe Leeds-langskuddene. Myles var også godt ute ved noen anledninger tidligere i kampen på situasjoner hvor Leeds kom seg gjennom i bakrom. 

Malachi Sharpe, 07.10.2023.
DOBLET LEDELSEN: Malachi Sharpe.

Jack vant tvillingduellen

Tvilling Tyler er opptatt med å spille U17-fotball for Skottland, og det gjorde at Jack i denne kampen hadde en ny mulighet til å bli den første Fletcher-tvillingen som scoret for Uniteds U18-lag.

Den benyttet han seg av.

Et United-hjørnespark (skaffet av Fletcher) havnet etter hvert hos Louis Jackson, som slo ballen mot Victor Musa. Musa er ikke i spesielt god form, og bommet på ballen, men Fletcher plukket den opp og satte den i mål.

Mål og målgivende for Jack Fletcher i sin andre start for klubben, altså.

Nå blir det spennende å se om Tyler Fletcher kan følge opp i løpet av de neste ukene.

Sharpe,Wheatley og Amass sørget for seksmålsseier

At kampen i realiteten allerede var avgjort, fikk ikke United til å roe seg ned, og nå begynte de å få uttelling for dominansen også.

Malachi Sharpe scoret sitt andre (og Uniteds fjerde) fra en vanskelig vinkel, noe som var det siste han gjorde før United gjorde et trippelbytte. Gabriele Biancheri, James Scanlon og Jacob Devaney kom inn, før Ethan Wheatley kom inn noen minutter senere. 

Wheatley kjempet inn 5-0 (etter forarbeid fra Biancheri) kort tid etter å ha kommet inn, før venstreback Harry Amass ble stusset gjennom av Wheatley, og Amass scoret sitt første for United.

Flere mål ble det ikke, og United befestet sin posisjon på toppen av U18-tabellen. Lagene på andre- og tredjeplass – Liverpool og Manchester City – tapte sine kamper lørdag. Dermed har United seks poeng ned til Liverpool, og åtte poeng ned til City (som har spilt en færre kamp)

Se Uniteds kampprogram (og klikk dere videre til tabellen) på våre U18-sider her.

Harry Amass som roper, 07.10.2023, U18
SCORET SITT FØRSTE: Venstreback Harry Amass.

U18: Leeds 0–6 (0-2) United

U18 Premier League
Thorp Arch Grange

Mål: 0-1 Fitzgerald (J. Fletcher, 11.), 0-2 Sharpe (Lacey, 36.), 0-3 J. Fletcher (Musa, 48.), 0-4 Sharpe (Fitzgerald, 60.), 0-5 Wheatley (Biancheri, 67.), 0-6 Harry Amass (Wheatley, 72.).

Gule kort: Jackson (07), Sharpe (45+2)

Manchester United: Thomas Myles – Finley McAllister (C), Jack Kingdon, Louis Jackson, Harry Amass – Jayce Fitzgerald (Jacob Devaney, 61.), Ruben Curley, Jack Fletcher – Malachi Sharpe (James Scanlon, 61.), Victor Musa (Ethan Wheatley, 65.), Shea Lacey (Gabriele Biancheri, 61.).
Ubenyttet innbytter: Cameron Byrne-Hughes.

LIVE:

1: En Sir Bobby Charlton-markering med blomsterkranser og ett minutts stillhet er gjennomført med verdighet, og kampen er i gang på Thorp Arch Grange. Som nevnt høyere oppe i artikkelen: Oppgjøret sendes på MUTV.

2: Leeds kommer seg inn i bakrom, og det ser ut til at Leeds-angriperen skal komme seg til en avslutning, men United-keeper Myles er ute og gjør seg stor, og får blokkert. United-kaptein Finley McAllister ligger nede etter situasjonen, siden han ble involvert i kollisjonen også.

4: Kampen er i gang igjen, og det ser ut til at det går bra med McAllister.

4: Plutselig er Lacey gjennom, og kommer seg til et skudd, men skuddet blir ikke godt nok. I likhet med forrige kamp så spiller Lacey her på venstresiden, noe som nok er litt uvant for ham i slike situasjoner.

6: Fin United-overgang igjen, og Sharpe gir ballen til Fletcher som skyter over fra litt utenfor sekstenmeteren.

7: Louis Jackson pådrar seg et gult kort.

8: Nytt Fletcher-langskudd, og denne så ut til å ha en fin retning, men treffer dessverre et Leeds-bein på veien, og det blir ikke noe av.

11: MÅL! Jayce Fitzgerald! Får ballen fra Jack Fletcher, og skrur ballen inn i det lengste hjørnet fra 16-meterstreken litt ute mot siden. Flott mål! Mulig den hadde en liten retningsforandring i en Leeds-spiller.

14: Flott United-angrep ender med at Harry Amass finner Ruben Curley, som skrur ballen like utenfor.

17: Ingen tvil om at Manchester United ser ut som det beste laget her.

21: Leeds kommer gjennom i bakrom, men igjen er Myles godt ute og får stoppet forsøket. Myles ser bedre og bedre ut på U18-nivå.

23: Målscorer Fitzgerald (som nå nettopp tvang frem et frispark) dominerer midtbanen.

26: Sharpe med skuddforsøk etter å ha blitt spilt frem av Fletcher, men keeper redder. Lacey kommer seg nesten på returen, men Leeds får klarert.

30: Lacey-frisparkinnlegg lander på hodet til Louis Jackson, som header ballen tilbake inn foran mål. Der er Musa med flere nesten klare til å få en fot på ballen, men Leeds får kontroll over den.

36: MÅL! Malachi Sharpe! 2-0. Jayce Fitzgerald med en herlig pasning ut til Shea Lacey som nå er over på høyresiden. Lacey leker seg litt med backen før han slår inn med høyrefoten til Sharpe, som på ganske akrobatisk vis får økt ledelsen med en volley. «Det minner meg om et Mark Hughes-mål», sier MUTV-ekspertkommentator Arthur Albiston – som vet hva han snakker om.

39: Lacey spiller gjennom Musa, men skuddet hans alene med keeper er ikke godt nok.

40: Leeds-langskudd skifter retning i en United-spiller, men Thomas Myles er våken og får slått ballen ut til et hjørnespark. 

43: Nytt Leeds-langskudd, ny Myles-redning, nytt hjørnespark. Igjen får United klarert uten at det blir farlig.

45: Nok et Leeds-langskudd, men denne gangen helt ufarlig, og Myles redder. 

45+2: Leeds ønsker å ta et raskt frispark, og Sharpe kaster bort ballen, og målscoreren får et gult kort av dommeren.

45+4: Et par hjørnespark for Leeds nå på overtid, og nå ble det en god sjanse også fra den andre av de hjørnesparkene, men headingen går over. Ser ut til at Myles har kontroll.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

47: Jack Fletcher stormer mot Leeds-målet i høy fart med ballen, men skuddet går via en motspiller og ut til hjørnespark.

48: MÅL! Jack Fletcher med sitt første for United! I etterkant av hjørnesparket havner ballen hos Louis Jackson, som tar ballen ned og sender den mot Victor Musa. Han bommer på ballen, men Jack Fletcher overtar og setter ballen i mål.

54: Brukbart Lacey-frispark, men keeper redder uten altfor store problemer.

60: MÅL! Malachi Sharpe igjen! Får ballen fra Fitzgerald på høyresiden, utfordrer Leeds-venstrebacken og kommer seg forbi. Alle forventer et innlegg, men plutselig skyter Sharpe ballen i mål fra en vanskelig vinkel!

61: TRIPPELBYTTE: Malachi Sharpe, Jayce Fitzgerald og Shea Lacey erstattes av Jacob Devaney, James Scanlon og Gabriele Biancheri.

65: BYTTE: Ethan Wheatley kommer inn for Victor Musa, som nok er skuffet over å gå målløs av banen igjen.

67: MÅL! Ethan Wheatley scorer omtrent med en gang! Får ballen inne i boksen fra Biancheri, og med to Leeds-spillere rundt seg klarer han å sende avgårde et skudd. Det går via den ene Leeds-forsvareren og sniker seg inn forbi keeper.

71: Ballen spilles frem til Wheatley, som stusser ballen til en Fletcher på løp, men dessverre får Fletcher en dårlig ballberøring og ballen går inn til Leeds-keeperen. Kunne scoret sitt andre der!

72: MÅL! Harry Amass er kanskje venstreback, men avslutter som en spiss. Kald avslutning etter å ha blitt spilt frem av nok en Wheatley-stuss.

81: Leeds skal være ganske fornøyde med at Marley Wilson ikke har blitt utvist her, og de bytter ham ut for sikkerhets skyld.

86: Kampen roet seg ned etter 6-0-målet – ikke så mye som skjer nå. Akkurat idet jeg skriver det, så blir Biancheri spilt vakkert gjennom av Fletcher, og han prøver å en liten chip over keeper, men klarer det bare nesten. Fortsatt 6-0.

89: Et Fletcher-skudd stusses mot mål av Wheatley, men går i stolpen. Nesten sju!

SLUTT. Leeds United 0-6 Manchester United.

Powered by Labrador CMS