Nikita Parris feirer målet sitt ved å løfte Lucía García, 14. januar 2024. Manchester United Women.

Fire av de fem mestscorende spillerne er på utgående kontrakt

Publisert

Manchester Uniteds kvinnelag hadde en skuffende 2023/24-sesong, om en ser bort fra FA-cuptroféet de vant på Wembley. 

United var svakere defensivt, og fikk mindre til offensivt, og totalt sett da er det ikke så overraskende at en falt noen plasser på tabellen. 

Forhåpentligvis vil ting se bedre ut allerede neste sesong, men det er verdt å merke seg at flere av de beste målscorerne kan være på vei ut. 

Av de fem spillerne med flest mål i 2023/24-sesongen, så er det nemlig bare Ella Toone (kontrakt til 2026) som ikke er på utgående kontrakt.

Nikita Parris (16 mål i 2023/24)

Ville trolig allerede spilt i USA nå om det ikke var for at hun ønsket å få med seg FA-cupfinalen. Hun takket derfor nei til en overgang til North Caroline Courage i vår.

Parris ble Uniteds toppscorer, og scoret flere mål enn noen andre United-spillere har gjort etter opprykket til toppdivisjonen. 

Mens enkelte journalister har omtalt en forlengelsesopsjon, så har andre gitt uttrykk for at United ikke har den muligheten (og United nevnte den ikke selv da Parris signerte). Hvis opsjonen er der, så øker nok muligheten for at hun blir værende, men hun skal være åpen for en overgang til den amerikanske ligaen.

Nikita Parris før kampen mot Brighton i FA-cupen.
Toppscoreren kan være på vei bort.

Rachel Williams (11 mål i 2023/24)

Superreserven som ikke bare gjør det godt som reserve nå. Hun gjorde det meget godt fra start i både FA-cupfinalen og semifinalen, og hun har definitivt motbevist de som var skeptiske da Marc Skinner hentet henne til klubben. 

Williams har blitt 36 år, og det er mulig å se for seg at hun ville tenke at det å score i FA-cupfinalen for United ville være en verdig avslutning enten på United-karrieren eller hele karrieren, men foreløpig har det ikke kommet noen slike indikasjoner. 

Av disse offensive spillerne på utgående kontrakt, så er hun trolig den spilleren det er størst sjanse for at blir værende.

Rachel Williams under oppvarming på Old Trafford, 18. mai 2024.
Veteranen Rachel Williams er på utgående kontrakt.

Lucía García (8 mål)

En av de mest populære United-spillerne, og ofte viktig når det gjelder som mest – og i FA-cupfinalen scoret hun to mål mot Tottenham. 

Spanjolen er nok blant spillerne United-fansen er minst lystne på å miste, men rapportene fra både Mexico og BBC antyder at hun er på vei til Monterrey.

Lucía Garcías champagnefeiring på Wembley etter å ha blitt tomålsscorer i FA-cupfinalen (4-0 mot Tottenham Hotspur). 12. mai 2024.
Cupfinalehelt Lucía García.

Melvine Malard (7 mål)

Melvine Malard har tidvis gjort seg bemerket i United-trøya, men ikke nok til at hun klarte å spille seg til en fast plass på laget denne sesongen.

Den franske angrepsspilleren er bare på lån, så det blir spennende å se om United ønsker å gjøre overgangen permanent.

23-åringen (snart 24) er på lån fra Lyon.

Malard løfter FA-cuptroféet på Wembley.

PS. Det er verdt å merke seg at United-keeper Mary Earps også er på utgående kontrakt, og hun har ikke lagt skjul på at hun er i tenkeboksen om United-fremtiden sin, så det er ikke bare offensivt det kan bli store forandringer denne sommeren. Kaptein Katie Zelem er også på utgående kontrakt, men der har vi ikke hørt noen indikasjoner på at hun er på vei bort.

Powered by Labrador CMS