– Fint å vite hva vi kommer tilbake til

Kobbie Mainoo (19) strålte i møte med pressen under Englands pressekonferanse før kampen mot Danmark.

Publisert Sist oppdatert

19-åringen fikk sin mesterskapsdebut for England med et sent innhopp mot Serbia i Englands åpningskamp søndag.

På pressekonferansen til det engelske landslaget, onsdag, var det Kobbie Mainoo som var spilleren som møtte pressen sammen med landslagssjef Gareth Southgate i forkant av møtet med Danmark torsdag.

Der var midtbanespilleren klar på at han vil være klar dersom Southgate ønsker han fra start.

– Jeg er klar til å spille, uansett om det er fra benken eller om jeg skulle få sjansen til å starte. Det er selvfølgelig andre gode midtbanespillere i troppen, både fra Premier League og fra utlandet som Jude Bellingham. Jeg gjør mitt ytterste og trener hardt for å være klar dersom jeg skulle få sjansen.

Og akkurat Bellingham var en spiller Mainoo ble spurt en del om på presseseansen, hvor midtbanespilleren mener England har en helt spesiell spiller i troppen med Real Madrid-spillerens unike kvaliteter. Mainoo blir spurt om Bellingham kan vinne Ballon d'Or og svaret er klinkende klart.

– Definitivt. Alle ser hvilken stor spiller han er. Vi har sett det på trening hver dag vi har vært her. I tillegg er han en veldig likende type. Han krever av de rundt seg, med standarden han setter for seg selv. Det er stort å spille med ham og det er klart han er en kandidat til Ballon d'Or.

Kobbie Mainoo byttes inn for Jude Bellingham i Englands EM-kamp mot Serbia, mesterskapsdebut, 16. juni 2024.
Mainoo kom inn for nevnte Bellingham i Englands åpningskamp i EM mot Serbia.

Takknemlig for sjansen tross ekkel skade

Journalistene drar videre Mainoo inn på gjennombrudssesongen i United, som jo er hovedgrunnen til at han er med i Englands EM-tropp.

Allerede for et snaut år siden var det ganske tydelig at United-manager Erik ten Hag hadde store planer for midtbanejuvelen, som fikk mye spilletid i sesongoppkjøringen til forrige sesong. Dessverre pådro Mainoo seg en ganske omfattende skade som gjorde at han måtte se mye av den første halvdelen av sesongen fra sidelinjen. 19-åringen er veldig takknemlig overfor Ten Hag for å ha fått så mange muligheter som han faktisk har fått.

Kobbie Mainoo hjelpes av banen etter skaden mot Real Madrid sommeren 2023.
Mainoo måtte forlate banen med skade allerede etter få minutter da United møtte Real Madrid i Houston sommeren 2023.

–Skaden min var vanskelig å takle. Det tok noen dager før vi skjønte alvoret. Derfra var det bare å fokusere på å komme seg tilbake med å stole på prosessen til det medisinske apparatet så jeg kunne komme tilbake i enda bedre forfatning.

– Jeg er så takknemlig for at manageren har gitt meg så mye tillit til å vise meg verdig for laget. Jeg kan ikke takke ham nok. 

– Jeg er glad for at vi skal bygge videre med ham, vi har allerede sikret oss to troféer og forhåpentligvis er det enda mer i vente. Det gir også en ro til oss spillere nå som vi vet hvem vi møter når vi returnerer.

Tett forhold med Højlund

Møtet med Danmark vil by på et møte med to lagkamerater i Rasmus Højlund og Christian Eriksen, som begge er ventet å starte for Danmark. Mainoo er klar for å legge alle følelser til side for å jakte seier for England.

Mainoo avslører at Rasmus Højlund er blant hans nærmeste i United-garderoben.

– De er flotte lagkamerater. Rasmus er ung slik som meg og jeg er mye sammen med ham. Christian er en type jeg prøver å ta til meg så mye læring som mulig av. Om jeg spiller på torsdag så må det legges til side og vi må gjøre alt for å stå igjen som vinnere.

Videre legger Mainoo til at Højlund er blant de United-spillerne han er tettest med.

– Jeg har ikke snakket med han i det siste, men det for vi ta etter kampen. Jeg har fokuset her. Jeg har ikke spilt mot ham før så vi får se hvordan det går. Han er en god venn og det er godt å ha et slikt forhold både på og utenfor banen.

Landslagsspørsmålet var oppe til diskusjon

Mainoo, som inntil han ble tatt ut i England-troppen kunne velge fritt om han ville spille landslagsfotball for England eller Ghana, har etter å blitt gitt tillit av manager Gareth Southgate låst seg til å spille for England.

Det betyr likevel ikke at 19-åringen, som på pressekonferansen svarte veldig modent på de spørsmålene som kom hans vei, har glemt sine røtter.

– Jeg er veldig stolt av min ghanesiske bakgrunn, men det har alltid vært en drøm å spille for England. Jeg hadde noen runder med vurderinger, men endte på at jeg ville spille for England og jeg er glad for å være her. 

Mainoo for England.
Kobbie Mainoo forteller at på tross av at han vurderte Ghana så var det alltid en drøm å spille for England.Powered by Labrador CMS