Skjermbilde av at Mason Greenwood byttes inn for Getafe, 17. september 2023.

Etter 604 dager: Greenwood sentral for seiersmål i debuten

Getafe 3-2 Osasuna

Mason Greenwood er tilbake på fotballbanen.

604 dager etter at han sist spilte for United ble han byttet innpå i 77. minutt da Getafe møtte Osasuna søndag. Han ble applaudert inn til debuten sin i Spania.

Da han kom innpå var stillingen 2-2, men etter en veldig aktiv start så ble Greenwood også sentral for seiersmålet.

Fem minutter før slutt utfordret han nemlig rettvendt inne i feltet, fintet til venstre og så til høyre, men avslutningen endte i corner.

Den corneren ble imidlertid stanget i mål til det avgjørende 3-2-målet, et svært viktig mål for Getafe som kun hadde fått med seg fire poeng på sine fire første kamper. Nå har de sju på fem, et atskillig bedre utgangspunkt.

Datoen var altså 22. januar 2022 sist Greenwood spilte en fotballkamp, da han fikk 81 minutter av Uniteds 1-0-seier mot West Ham den dagen. Søndag var han aktiv i comebacket.

22. JANUAR 2022: Forrige gang Mason Greenwood spilte en fotballkamp.

Han tok plass sentralt, men var aktiv i bevegelsene ut mot hver side. Fire minutter etter innhoppet fikk han litt plass med ball, men innlegget gikk rett til en motspiller som stanget ballen ut.

Etter 83 minutter skaffet han Getafe en corner, og i forbindelse med corneren kom han til et nytt innlegg som ble headet ut.

Så kom altså den nevnte scoringen fem minutter før full tid.

Tre minutter før slutt ble han så meid ned, men uten at Osasuna-spilleren fikk noe kort.

Et drøyt minutt før slutt kom han til et nytt innlegg, men uten at det den gangen heller fant en medspiller.

Det ble lagt til totalt 12 minutter, slik at Greenwood totalt fikk 25 minutter i comebacket.

Han luktet nok scoring åtte minutter på overtid, da Getafe fikk en bra kontring, men da Greenwood luktet på et gjennombruddsløp alene mot keeper ble timingen på pasningen feil.

Det gjorde imidlertid ingen forskjell. Getafe vant, Greenwood er i gang, og selv om hans eneste fokus virket å være hva han skulle gjøre med ball, eller når Getafe angrep, så var det ikke lett å se at det var 604 dager siden sist han spilte en fotballkamp. Han så nemlig ganske så lik seg ut, med ok fart og tofotsdriblinger.

Så blir det interessant å se hvordan dette spiller seg ut, for spilleren som United uansett skal ha bestemt seg for at de ikke skal hente tilbake på noe tidspunkt. Akkurat dette siste er imidlertid ikke skrevet offisielt, og det skal bli interessant å se om det gjelder hvis Greenwood blir en hit i La Liga.