Eriksen-show, Højlund-stolpetreff, Hannibal-assist og Evans med mål og selvmål

Rasmus Højlund (Danmark), Christian Eriksen (Danmark), Jonny Evans (Nord-Irland) og Hannibal Mejbri (Tunisia).

Danmark 4-0 San Marino

Danmark fikk en lettere enkel jobb med å slå San Marino 4-0 hjemme i Parken.

Det var knyttet stor spenning til Rasmus Højlund, men Uniteds sommersignering startet på benken og kom inn med en drøy halvtime igjen å spille.

Christian Eriksen spilte derimot fra start, og midtbanespilleren stod bak mye av det danskene skapte.

Spesielt på 2-0 viste 31-åringen sin klasse da han på nydelig vis hælflikket ballen gjennom San Marino-forsvaret og til Joakim Mæhle som satte ballen i nettet.

Eriksen
ET ØYEBLIKKS MAGI: Christian Eriksen på 2-0-scoringen.

På 3-0 var Eriksen også nest sist på ballen, denne gangen av det mer heldige slaget, da et mislykket skuddforsøk endte opp i beina til Jonas Wind som kunne sette ballen i det åpne buret.

Og ikke nok med det; Eriksen skulle også tegne seg på scoringslisten tre minutter på overtid.

Midtbanespilleren svingte inn et innlegg fra venstresiden mot Yussuf Poulsen, men ballen sneiet heller hodet til en San Marino-forsvaret og rett i nettet til 4-0.

Højlund som kom i det 68. minutt, hadde flere fine involveringer, og kunne også selv blitt målscorer.

20-åringen mottok ballen på 15 meter, vendte lynkjapt opp og fyrte av med høyrefoten. Skuddet gikk imidlertid i stolpen og ut.

Neste kamp for Danmark er på søndag mot tabelleder Finland, så er det nok kanskje enda mer sannsynlig at Højlund spiller fra start der.

Slovenia v Denmark: Group D - UEFA EURO 2024 Qualifying Round
STØRRE OG VIKTIGERE KAMP PÅ SØNDAG: Danmark står med 10 poeng så langt, og møter Finland som står med 12.

SLUTT.

90+3: MÅL! Der er det 4-0 til Danmark, og det er vel Eriksen som scorer! Prøver seg på et innlegg fra ute til venstre på Yussuf Poulsen, men istedenfor å treffe lagkameraten, sneier ballen hodet til en San Marino-forsvarer før den går i nettet.

90+1: Legges til minimum seks minutter her, så fortsatt litt tid for Højlund å tegne seg på scoringslisten.

88: I stolpen fra Højlund! Mottar ballen på 15 meter, vender lynkjapt opp og brenner til med høyrefoten. Ballen fyker i den den høyre stolperota og ut til corner.

82: Det vi trodde var 4-0-scoringen annulleres etter en VAR-sjekk. På grunn av en offside på Wind i forkant, der.

79: MÅL! Danmark opp i 4-0. På hel volley banker Morten Hjulmand til fra drøye 19 meter. Ballen fyker ned i det høyre hjørnet.

73: Eriksen med et par forsøk på svinge den inn mot Højlund på noen minutter nå, men begge ganger har innlegget vært litt for kort.

69: Et innlegg fra venstre slås mot bakre. Der venter Højlund som stiger til værs, men går rett i bakhodet på en San Marino-spiller og ut til corner.

65: Højlund med noen fine involveringer så langt, blant annet i link up-spillet. Har også prøvd seg på et skuddforsøk som gikk rett i blokka. Forhåpentligvis kommer han seg til enda større sjanser etter hvert.

60: Nesten assist med en gang fra Højlund. Eriksen finner klubbkameraten inne i feltet, som er sterk med mann i rygg, vender opp og spiller ballen videre til Braithwaite. Skuddet blokkeres til corner.

58: Danmark med trippelbytte, og blant dem som kommer inn er Rasmus Højlund! Eriksen fortsatt på banen.

56: Højlund tar på seg Danmark-trøya! Nærmer seg et bytte nå.

50: Lindstrøm drar seg inn fra venstresiden og smeller til fra 18 meter. Går like over.

47: Nesten Danmark scorer umiddelbart. Eriksen prøver seg på en stikker gjennom til Skov Olsen, men en San Marino-forsvarer får taklet ballen i beina til angrepsspilleren, før ballen går en liten meter til side.

46: Andre omgang sparkes i gang. Ingen bytter hos Danmark enn så lenge, men Højlund varmet opp i pausen. Kanskje han kommer inn om ikke så lenge?

PAUSE.

43: Nesten 4-0 for Danmark. Eriksen med en presis dødball som havner på hodet til Wind. Headingen går like utenfor.

40: MÅL! 3-0 til Danmark, og igjen noterer Eriksen seg for en målgivende. Denne er litt mer heldig, da det som er ut som et mislykket skuddforsøk ender perfekt i beina til Jonas Wind som får en enkel jobb med å sette ballen i det åpne buret.

28: MÅL! Hvilken ellevill målgivende fra Eriksen! Med en herlig hælflikk finner han Joakim Mæhle på vei igjennom, som runder keeper og setter ballen i nettet. Rett og slett pur klasse den pasningen fra Eriksen.

26: MÅL! Danmark går opp i ledelsen. Pierre-Emile Højbjerg får ballen på halvspretten på 13 meter og banker ballen kontant ned i det høyre hjørnet.

24: Sliter enn så lenge med å skape de helt store sjansene, Danmark.

21: Etter en lengre VAR-sjekk hvor dommeren går til skjermen, blir avgjørelsen omgjort. Hadde vært billig med straffespark der.

18: Straffe til Danmark! Jesper Lindstrøm som går ned etter et lite sammenstøt med en San Marino-forsvarer.

10: Danskene med mye ballinnehav i starten og spilt seg til noen gode sjanser allerede uten å få uttelling. Eriksen en del involvert, og Danmark vil nok få god nytte av pasningsfoten hans underveis i denne kampen.

1: Kampen er i gang.

Slovenia 4-2 Nord-Irland

Jonny Evans spilte fra start og var i begivenhetens sentrum på både godt og vondt da Nord-Irland tapte 4-2 for Slovenia.

På 2-1-scoringen til slovenerne var midtstopperen uheldig da han satte ballen i eget mål, etter at et skudd gikk via beinet hans og i mål bak en utspilt keeper.

Deretter gikk Slovenia opp i 3-1, før Evans gjorde opp for seg med å redusere til 3-2.

35-åringen tok ballen ned, vendte av en forsvarer, før han sendte ballen i mål fra 15 meter, via en slovensk fot.

Det skulle imidlertid bli det siste Evans og det nordirske laget kunne feire denne kvelden.

Northern Ireland v Cyprus: UEFA Nations League - League Path Group 2
MÅL OG SELVMÅL: Jonny Evans scoret, men hadde ellers en tung dag på jobben mot Slovenia.

Tunisia 3-0 Botswana

Hannibal Mejbri og Tunisia spilte sin siste kamp i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet i januar da Botswana kom på besøk – en kamp som i utgangspunktet hadde lite betydning da Tunisia allerede var kvalifisert fra gruppa sammen med Ekvatorial-Guinea, på bekostning av Botswana og Libya.

En seier for Tunisia ville imidlertid bety førsteplass i gruppa, noe de også skulle klare.

Hannibal spilte fra start, og var siste Tunisia-spiller på ballen på 1-0-scoringen da han slo corneren som Alford Velaphi headet i eget nett.

Scoringen kom i det 60. minutt, og like etterpå ble Hannibal byttet ut.

Fra benken kunne han se Youssef Msakni sette inn to mål og sørge for at det til slutt endte 3-0.

Denmark v Tunisia: Group D - FIFA World Cup Qatar 2022
STOD BAK 1-0-MÅLET: Hannibal Mejbri.