Christian Eriksen jubler etter EM-målet sitt mot Slovenia for landslaget til Danmark. 16. juni 2024.

SØNDAGENS EM-KAMPER:

Eriksen dominerte og scoret i Danmark-poengtap – Mainoo inn på slutten for England

Publisert Sist oppdatert

Ex-red Wout Weghorst ble matchvinner for Nederland mot Polen, og tre nåværende United-spillere var også i aksjon på søndag.

Slovenia 1–1 (0-1) Danmark

Det så ut til at Danmark gikk mot en god start på denne sommerens EM, men mangelen på en 2-0-scoring skulle vise seg å koste dem dyrt.

Christian Eriksen spilte sin første EM-kamp siden hjerteinfarktet for litt over tre år siden, og han leverte en bunnsolid forestilling, og sendte danskene i ledelsen i kampens 17. minutt. Danmark tok et raskt innkast, og Jonas Wind la ballen perfekt til rette for Eriksen, som dempet ballen på brystet før han overlistet Jan Oblak i Slovenia-målet.

Eriksen skapte det meste av det Danmark skapte, og viste at han på ingen måte er ferdig på toppnivå. I tillegg til alt han skapte, så hadde han også flere skuddforsøk selv, men uten at det ble flere mål.

Danmark klarte nemlig aldri å doble ledelsen, og Erik Janza utlignet i det 77. minutt med et skudd som gikk via Morten Hjulmand og i mål.

Rasmus Højlund spilte sin første mesterskapskamp, og var også svært nær sitt første mesterskapsmål da han fikk en mulighet fra kort hold, men en god Oblak fikk blokkert skuddet.

Højlund leverte ellers en kamp på det jevne hvor han ikke kom seg til mange sjanser, men hvor han brukte styrken sin til å være en håndfull for Slovenia-forsvaret, og han fikk også vist frem rykket sitt ved noen anledninger før han ble byttet ut i det 83. minutt.

Rasmus Højlund-sjanse mot Slovenia, 16. juni 2024, Slovenia-Danmark i EM.
Højlunds ene store sjanse ble dessverre stoppet av Oblak.

Serbia 0–1 (0-1) England

England vant uten å imponere – unntatt i perioder av førsteomgangen – mot Serbia søndag kveld. 

Som ventet ble Trent Alexander-Arnold valgt foran utfordrerne Conor Gallagher og Kobbie Mainoo på midtbanen, men Mainoo kom inn for Jude Bellingham i det 86. minutt og fikk mesterskapsdebuten sin.

England ledet da 1-0 etter en flott heading fra nettopp Bellingham, og Mainoo og resten av det engelske laget klarte å holde på ledelsen uten altfor store problemer i sluttminuttene.

England topper dermed gruppa foran Danmark og Slovenia. I neste kamp venter Danmark.

Luke Shaw ble sittende på benken hele kampen. Southgate snakket på forhånd om muligheten for å bytte inn Shaw, og selv om det ikke skjedde, så lover i alle fall det godt for innhopp senere i gruppespillet.

Kobbie Mainoo byttes inn for Jude Bellingham i Englands EM-kamp mot Serbia, mesterskapsdebut, 16. juni 2024.
Mainoo kom inn mot Serbia.
Powered by Labrador CMS