Et glass blir fylt med rødvin. Generert fra Kunstig Intelligens.
Bildet er generert av kunstig intelligens.

MANCHESTER-TIPS:

«Er du i Manchester på en mandag? Her er en hemmelighet»

Publisert Sist oppdatert

MEDLEMSTILBUD: Supporterklubben har 500 billetter til alle United-kamper. Se hva som er ledig her, slik at du kan oppleve både Manchester og kamp i samme slengen.


Det kan være dyrt å gå på restaurant for tiden, spesielt hvis du ønsker litt god eller også litt ekstra god drikke til maten. I Manchester - og andre steder i England - har de imidlertid en ordning som nok aldri ville blitt godkjent i verken Norge, Sverige eller Danmark.

På flere av byens restauranter, også noen av de beste, har de nemlig hver mandag det de kaller «Bring Your Own Bottle», gjerne forkortet til BYOB.

Det betyr ganske enkelt: Hvis du drar på restauranten og kjøper en middag fra for eksempel Ala Carte-menyen, så kan du ta med deg din egen vin til måltidet.

Du kan altså selv ha handlet inn en billig eller også bedre vin på et eller annet vinutsalg, og da nyte den til maten til en mye billigere pris enn restauranten kan tilby. 

Det er et grep som er gjort på grunn av de noe tøffere økonomiske tidene som nå preger England.

United.no har selv sett dette skje på flere svært gode restauranter, og dette er helt og holdent akseptert, både blant de ansatte og også blant såkalte «respektable» gjester, som gjerne benytter sjansen til å teste en ny vin eller to, kjøpt inn til en billigere penge og det til et godt måltid.

Manchester-severdigheter - tegnet og satt sammen av Kunstig Intelligens.
MANCHESTER-SEVERDIGHETER:- Illustrasjon tegnet og satt sammen av Kunstig Intelligens.

Da united.no undersøkte dette sist så gjaldt dette tilbudet for eksempel på Hawksmoor, Gaucho, Double Zero Neapolitan Pizza og PhetPailin for å nevne et par eksempler. Lurer du på om restauranten du skal til har tilbudet så bør du sjekke i forkant.

Merk også at det kan være noen forskjeller fra sted til sted. 

På Hawksmoor så tok de for eksempel 5 pund for å skru opp og skjenke vinen din, og slike «avgifter» er ikke unormale. Derfor anbefaler vi å sjekke i forkant, men selv med en 5-pundsavgift så er det mye å spare på dette. 

Er du mer nysgjerrig så kan du google «Bring Your Own Bottle Manchester» for tips til eller om restauranter som driver med dette, med mindre du bare sjekker nettsiden til stedet du skal dra til.

Her finner du alle Manchester-tipsene og anmeldelsene våre på et sted.


MEDLEMSTILBUD: Supporterklubben har 500 billetter til alle United-kamper. Se hva som er ledig her, slik at du kan oppleve både Manchester og kamp i samme slengen.

Powered by Labrador CMS