Smilende Birmingham-manager Wayne Rooney, 25. november 2023.

Notiser:

Endelig for Rooney etter marerittstart

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 25. november

Endelig for Rooney etter marerittstart

Wayne Rooney har ikke bare hatt det enkelt etter at han tok over Birmingham City akkurat. 

På de fem første kampene ble det fire tap og én uavgjortkamp – og da hjelper det ikke så veldig at Birmingham hadde en rekke med fem ganske tøffe kamper.

I dag fikk Birmingham endelig en kamp de var favoritter i, og det endte med en 2-1-seier mot Sheffield Wednesday for Rooneys lag. 

Wednesday tok ledelsen like før pause, men Birmingham utlignet umiddelbart, og i det 81. minutt scoret 19 år gamle Jordan James det som skulle vise seg å bli vinnermålet bare noen minutter etter at Rooney hadde byttet ham inn.

Birmingham ligger like under midten av tabellen, med seks poeng opp til playoff, og ti poeng ned til Rotherham under streken.

To legender døde på denne datoen

To legender fra det legendariske laget som vant Serievinnercupfinalen i 1968 døde på denne datoen.

25. november 2005 døde George Best, en av våre aller største spillere, bare 59 år gammel. Akkurat åtte år senere døde Bill Foulkes også den 25. november, 81 år gammel. 

Foulkes overlevde flyulykken i München, og var kaptein for klubben bare 13 dager senere da United møtte Sheffield Wednesday. Han var en viktig brikke i United-forsvaret i gjenoppbyggingen av Busbys lag, og sammen med bl.a. Best så vant han altså Serievinnercupfinalen på Wembley i 1968.  Bare Ryan Giggs, Sir Bobby Charlton og Paul Scholes spilte flere kamper for Manchester United enn Foulkes.

Best spilte ikke like mange kamper for klubben, men hans spillestil og personlighet gjorde ham til en enorm publikumsfavoritt, og en av fotballens første virkelige superstjerner. 

Fredag 24. november

Turner tatt ut på landslaget

Chelsea-midtstopper Millie Bright har meldt forfall fra Nations League-kampene til England mot Nederland og Skottland, og landslagssjef Sarina Wiegman har kalt opp Millie Turner som Brights erstatter.

Turner har vært med på landslagssamlinger tidligere, men har foreløpig ikke debutert for A-landslaget. 

Som tidligere meldt her i notisspalten, så er Mary Earps, Maya Le Tissier, Katie Zelem, Ella Toone og (utlånte) Grace Clinton også med i troppen, så United er godt representert.

The Times: – Sky Sports kan potensielt skru ned publikumslyden

I det tiende minutt av søndagens kamp planlegger Everton-fansen å synge «Premier League corrupt as fuck», skriver The Times, og Sky Sports vil ta grep for å hindre at støtende språk (som den banningen blir sett på) kan høres tydelig.

For å holde seg innenfor reglene til Ofcom (det britiske medietilsynet), så kan et mulig tiltak være å skru ned publikumslyden, eller å ta andre grep for å gjøre det mindre hørbart. Sky Sports skal ha hatt et internt møte om saken, og skal ta det hele veldig seriøst.

Tidligere har også forhåndsinnspilt publikumslyd blitt brukt, men Sky Sports skal ikke ha planer om å bruke falsk lyd på søndag.

Tirsdag 21. november

United-kvintett på landslaget

Sarina Wiegmans siste landslagstropp i 2023 er tatt ut, og fem United-spillere er en del av England-troppen. 

Mary Earps, Maya Le Tissier, Katie Zelem, Grace Clinton (utlånt til Tottenham) og Ella Toone er alle med. 

Ex-reds Alex Greenwood, Lauren James og Alessia Russo – som nå spiller for hver sin United-rival – er også med i troppen.

Mandag 20. november

Naalsund tatt ut på landslaget

Som ventet har Lisa Naalsund blitt tatt ut i landslagstroppen til Norge til Nations League-kampene mot Portugal og Østerrike.

Kampene spilles henholdsvis 1. desember (på Ullevaal Stadion) og 5. desember (på bortebane). Før den tid skal United-kvinnene spille to bortekamper: mot Liverpool i ligacupen på onsdag, og mot Bristol City i ligaen på søndag.

Ex-reds Aurora Mikalsen, Maria Thorisdottir og Vilde Bøe Risa er også med i troppen.

Powered by Labrador CMS