City-manager Pep Guardiola, 4. mai 2024.

PEP GUARDIOLA:

– En vet at en er i trøbbel når en ikke vinner i store klubber som United og City

Publisert Sist oppdatert

Pep Guardiola ble på fredagens pressekonferanse spurt om hvor stor faktor det er at United kan være revansjelystne etter fjorårets tap. 

– Det har aldri skjedd tidligere i historien [at United og City har møtt hverandre i en FA-cupfinale], og nå har det skjedd to ganger på rad! Vi har stor respekt for United, og det har vi hatt helt siden jeg kom hit. For historien. Det siste tiåret har vi vært bedre, men om vi ser på historien så er det det beste laget i England, så bare det gjør at en må ha enorm respekt for dem.

Til slutt svarte Guardiola også på spørsmålet: 

– Hva de føler vet jeg ikke, for jeg er ikke der.

Det ble så sagt av en journalist at Erik ten Hag har hatt en utfordrende sesong, og lurte på om Guardiola kunne si noe om hvor god jobb han synes Ten Hag har gjort.

– En vet at en er i trøbbel når en ikke vinner i store klubber som United og City. Det er ingen hemmelighet. Jeg ville vært i trøbbel om jeg ikke vant.

– Han har gjort mange bra ting. Jeg har stor respekt for jobben han har gjort tidligere, og nå i United, og jeg er fullstendig enig når jeg hører på det han sier om at de ikke har hatt en full tropp denne sesongen, og har hatt mange skader. De har hatt mange problemer, og når det skjer så lider manageren veldig av det. Stallen er veldig god, men problemet er når du ikke kan benytte deg av dem. Det er en stor ulempe.

Erik ten Hag og Pep Guardiola før avspark i Manchester City 3-1 Manchester United, 3. mars 2024.
Erik ten Hag og Pep Guardiola før derbyet i mars.

Guardiola trakk frem Garnacho, Rashford og Højlund som trusler – og ikke minst Bruno Fernandes, som han snakket varmt om.

– Når han har ballen, så skjer alt. Brunos påvirkningskraft på det laget er enestående, helt utrolig. Jeg så de siste kampene, og jeg sa «denne fyren er... hans kreativitet er noe av det beste jeg har sett». 

Ingen skapte flere sjanser i hele Premier League denne sesongen enn Bruno Fernandes.

Bruno Fernandes har imponert Pep Guardiola.
Powered by Labrador CMS