- En utrolig, men merkelig fotballkamp

Publisert Sist oppdatert

United er klare for FA-cupfinale etter å ha slått Coventry etter straffesparkkonkurranse.

Det etter å ha kastet bort en 3-0-ledelse med 20 minutter igjen på klokka i en kollektiv kjempekollaps. 

Etter to målløse ekstraomganger var det United som trakk det lengste strået i straffekonken etter at Onana reddet Coventrys tredje straffespark, Coventry-kaptein Ben Sheaf bommet like etter Coventrys fjerde før Rasmus Højlund avgjorde og gjorde at United returnerer til Wembley til finalen i FA-cupen mot byrival Manchester City den 25. mai.

Manager Erik ten Hag kalte det hele en merkelig opplevelse da han møtte rettighetshaver ITV en snau time etter kampen var ferdig.

- Det var en utrolig kamp, men samtidig også veldig merkelig. Vi hadde total kontroll i så lang tid, men klarte å gi det bort i sluttfasen av kampen. Vi viste at vi klarte å holde hodet kalt da vi sikret seieren i straffesparkkonkurransen.

Selv om det ble finale var 54-åringen likevel ikke veldig fornøyd med de hans utvalgte mannskap leverte.

- Vi må bli bedre. Dette er noe vi har snakket om. Når du er i en komfortabel ledelse så må vi klare å holde på ledelsen og sikre oss seieren. I stedet så gjør vi store feil i viktige øyeblikk og tar ikke ansvar for det som skjer på banen.

Diogo Dalot og Rasmus Højlund var begge sikre fra straffemerket i straffekonken og var viktige bidragsytere til at United tok seg til finalen.

- Ingen mangel på mentalitet

United har gang på gang den siste tiden sluppet inn mål mot slutten av kampene. Og med tre nye i sekken de siste tjue minuttene i semifinalen ble Ten Hag spurt om det er mentaliteten til spillerne som er problemet som gjør at de ikke klarer å holde på ledelser.

- Vi kan ikke si at denne gruppen ikke har den riktige mentaliteten, fordi de viste karakter i dag, men mot slutten av ordinær tid var det mangel på disiplin. Det er mer riktig.

- Vi er nødt til å holde på ballen, og gå for flere scoringer, samtidig som vi må klare å holde ut defensivt. Det handler om kommunikasjon og det er noe vi må bli enda bedre på.

- Ser frem til finalen

Da kampen gikk helt til straffer var det rutinerte Casemiro som var den første som gikk frem for United. En skulle tro at brassen hadde kontroll på nervene, men brant Uniteds første straffespark og ga fordelen United hadde av å skyte først bort ved første mulighet.

Ten Hag ble spurt hva han sa til spillerne før straffekonken.

- Det handler om å gå inn i det med den riktige mentaliteten. Vi hadde en plan og hadde full tiltro til de som vi valgte. Jeg fortalte at de måtte holde seg til planen. Jeg var selvsikker på at vi skulle vinne straffekonken. Normalt sett så scorer Casemiro på sine straffer, vi har trent mye på det.

Casemiro gikk frem som Uniteds første straffeskytter, men bommet.

Videre ble manageren spurt om hva han sa til spillerne i garderoben etter kampen og 54-åringen kunne fortelle at han gratulerte dem med finaleplass.

- Det var blandede følelser. Vi kan være fornøyde med milepælen det er å komme seg til finalen. Det er stort. Selv for et storlag som Manchester United at vi har klart det to ganger på to år. Nå ser vi frem mot finalen, en finale vi må vinne og kommer til å gi 100 % for å få til.

- Cuptittel gjør ikke sesongen til noe suksess

Avslutningsvis ble nederlenderen utfordret på å svare om United må vinne FA-cupen for å kunne kalle hans andre sesong ved roret en suksess, og manageren kan virke å være enig i den antakelsen.

- Jeg ønsker å vinne den (cupen). Jeg er sikker på at vi også har en god sjanse til å vinne finalen, selv om vi spiller mot det beste laget i verden. Vi har likevel en sjanse, det har vi vist tidligere denne sesongen.

- Sesongen har hatt mange oppturer, men også mange nedturer. Å vinne FA-cupen gjør ikke at sesongen blir en suksess for vi ønsker alltid å vinne hver kamp. Vi har vært i tre finaler på to år noe som er bra, men vi har også hatt mange tilbakeslag denne sesongen.

- Vi har hatt massevis av skader og forhåpentligvis kan de aller fleste være tilbake til finalen. Om vi har en hel stall som har troen på seier så har vi sjansen til å ta tittelen. 

Powered by Labrador CMS