– «Du kan kanskje ikke se det, men jeg kan»

Publisert Sist oppdatert

Nylig gjennomførte Andy Mitten et større intervju med Erik ten Hag for United We Stand, som han pratet om i den siste episoden av «Uno».

Der forteller Mitten om møtet med United-manageren og hvordan han ble overbevist etter en times prat sammen.

– Jeg gikk ut av intervjuet med følelsen av at jeg ikke ønsker at han skal bli sparket. Det er min mening, og jeg er blitt forbauset over hvor mange som føler det samme, sier Mitten til united.no.

Han fortsetter:

– Hvis du ikke tenker det samme er det også helt lov, men jeg tenker at det er en vanskelig jobb for hvem som helst for øyeblikket. 

– Spesielt med eierskapet og spillerne han har der. Jeg synes managere i hvert fall bør få to år til å gjøre jobben sin.

Se hele united.nos prat med Mitten under:

Mitten forteller at han har intervjuet andre managere som «of the record» har ramset det ene og det andre de har vært misfornøyde med.

I møtet med Ten Hag var det derimot annerledes.

– Han klagde ingenting. Han sa at «jeg skal bringe titler til denne klubben. Jeg trenger bare tid. Jeg vil ikke komme med unnskyldninger, som skader. Jobben min er at fansen skal se laget sitt vinne fotballkamper».

– Han sa at «det kan være at du føler at du er i noen mørke skyer for øyeblikket, men jeg kan se lysstrålene. Du kan kanskje ikke se det, men jeg kan se det».

Samtalen med Ten Hag fikk Mitten til å tenke tilbake på de første årene hvor Ferguson var manager i United.

– Det tok meg tilbake til 1990, da de fleste United-fans ønsket Sir Alex sparket. Det sier de ikke nå. De sier at Fergie er strålende og en legende. 

– Men jeg husker at jeg var på gata på den tiden og flesteparten av United-fansen ønsket ham sparket. Ville det vært det smarte å gjøre? Nei.

– Jeg sier ikke at Ten Hag vil bli den neste Ferguson. Det er nesten helt umulig nå. Men jeg synes han gjorde det bra forrige sesong, da de slo Barcelona over to kamper, de slo Manchester City, og de vant ligacupfinalen. Han må komme tilbake dit.

Powered by Labrador CMS