KAMPREFERAT:

Drømmemål, goalgetterscoring og keeper som utespiller da U18-gutta fortsatte seiersrekken på Carrington

Manchester Uniteds U18-lag tok lørdag imot Middlesbrough til den 17. seriekampen i Premier League U18 på Carrington og som i alle tidligere kamper på U18 nivå spit på Carrington denne sesongen endte det med United-seier.

James Scanlon, Ashton Missin og Ethan Wheatley sørget for at United tok tre nye poeng med 3-0-seier over Middlesbrough i en svært solid gjennomført kamp fra start til slutt.

Offensiv tankegang og drømmescoring

For United har nå scoret 53 mål på 17 kamper og startet også denne lørdagen bra med scoring tidlig da James Scanlon utnyttet en dårlig klarering som gikk rett i Ethan Wheatley og satte 1-0 fra kloss hold etter 12 minutter.

Det etter at United da allerede hadde hatt flere brukbare muligheter uten å ha kommet til det helt store.

Samtidig skulle det ikke ta mer enn åtte minutter før kampens prestasjon på Carrington. Ashton Missin stod for et magisk mål da han først startet et fint angrep med en fin vending på midten. Midtbanespilleren fikk ballen tilbake på 20 meter og lite tydet på at det skulle bli mål ut av situasjonen.

Unggutten ville det imidlertid annerledes. Med nærteknikk i ypperste klasse danset Uniteds nummer 11 for dagen seg forbi tre Boro-forsvarere før han sikkert satte ballen i mål og økte ledelsen til 2-0.

Missin feirer sin scoring sammen med Amass og Wheatley.
Ashton Missin feirer sin scoring sammen med Harry Amass og Ethan Wheatley.

Småfrustrert spiss fikk sin scoring

Ethan Wheatley har ikke vært like hyppig på scoringslisten denne sesongen som han nok har ønsket og virket veldig lysten på scoring mot Middlesbrough.

Etter flere misbrukte sjanser i første omgang og også i starten av andre hvor enten nærteknikken eller avslutningsegenskapene sviktet i de avgjørende øyeblikkene dukket spissen opp på bakre stolpe etter timen spilt da Finlay McAllister spilte en ball hardt inn i femmeteren.

Wheatley var på rett sted til rett tid og plasserte ballen enkelt i mål og økte ledelsen til 3-0 med sin femte scoring for sesongen i Premier League U18.

Ethan Wheatley er på rett sted til rett tid og setter 3-0.

Skadebekymringer og keeper inn som innbytter

Alt var imidlertid ikke rosenrødt for United selv med ny seier og kamp uten baklengs. Da Boro kom til sin største sjanse med Ajay Matthews som satte ballen i stolpen gikk Jack Kingdon samtidig ned for telling.

Stopperen var tydelig i smerter og ble hjulpet av banen samtidig som de holdt skulderen hans i en stabil posisjon. United hadde da allerede brukt fire av sine fem innbyttere og alle utespillere som var tilgjengelig.

United-benken vurderte da å sette inn den 16 år gamle keeperen Cameron Byrne-Hughes som var sistemann på benken, men vurderte det at det var bedre å avslutte med ti mann enn å sette ham inn, selv om han i all hast hadde skiftet slik at han kunne være klar.

Men da også Ashton Missin kjente på smerter og måtte gå av etter 86 minutter var det likevel duket for Byrne-Hughes og lattermild kom han inn og gikk inn på topp sammen med Ethan Wheatley og gjorde at United ikke trengte å avslutte kampen med ni mann, men kunne fortsette med ti.

Keeperen fikk også en involvering da han tok med seg ballen ute til venstre og holdt en motspiller unna, så er det vanskelig å vite om Boro-spillerne fikk med seg at han egentlig er keeper.

Ashton Missin leverte en meget god kamp på venstrekanten og var et konstant uromoment for Middlesbroughs forsvarsrekke.

U18: United 3-0 (2-0) Middlesbrough

U18 Premier League
Carrington

MÅL: 1-0 Scanlon (Wheatley, 12), 2-0 Missin (McAllister, 20), 3-0 Wheatley (McAllister, 60)

Gule kort: Devaney (41), Nolan (88)

Manchester United: Thomas Myles - James Nolan, Louis Jackson (Reece Munro 66), Jack Kingdon, Harry Amass (Jaydan Kamason 61) - Jacob Devaney (Zach Baumann 61), Finlay McAllister (k) - Victor Musa (Gabriele Biancheri (66), James Scanlon, Ashton Missin (Cameron Byrne-Hughes 87) - Ethan Wheatley

SLUTT

88 min: United på etterskudd. James Nolan tar en for laget og stopper en kontring. Gult kort.

86 min: Så kommer byttet likevel! Også Ashton Missin må gi seg, det betyr at Byrne-Hughes kommer inn og legger seg på topp sammen med Ethan Wheatley.

83 min: Selv med ti mann har United god kontroll og er laget som fører an med ball. Klasseforskjell.

80 min: Så ser det ut til at at trenerteamet har ombestemt seg. Byrne-Hughes stod klar til å komme inn etter å ha skiftet i all hast, men har nå satt seg igjen.

77 min: United gjør klart et nytt bytte. Cameron Byrne-Hughes, som egentlig er keeper gjør seg klar og skal inn her og avslutte kampen som utespiller!

76 min: Kampen sparkes i gang igjen.

75 min: Kingdon må gi seg. Hjelpes av banen og ser ut til at det kan være en skulder som er ute av ledd.

73 min: Jack Kingdon sitter nede og har fått behandling de siste minuttene. Det sjekkes skulderen til stopperen. Ser mer alvorlig ut enn hva det var med Amass i første omgang. United har byttet alle sine utespillere og må i tilfelle avslutte med ti mann.

71 min: Boro med sin største sjanse! Toppscorer Ajay Matthews vender opp på 20 meter og skrur ballen i stolpen. Myles kaster seg så lang han er, men rekker ikke bort.

70 min: United fortsetter å jakte scoringer. Innbytter Gabriele Biancheri drar seg inn fra venstre mot høyre, finner Wheatley som tar med seg ballen inn i feltet og fyrer, men i nettveggen.

66 min: Bytter: Reece Munro og Gabriele Biancheri kommer inn for Louis Jackson og Victor Musa

65 min: James Scanlon med en presis corner som finner Jackson, men stopperen kommer ikke over ballen og headingen går rett til værs.

61 min: Bytter: Zach Baumann og Jaydan Kamason kommer inn for Harry Amass og Jacob Debaney.

60 min: MÅL! Ethan Wheatley får endelig sin scoring og United går mot tre nye poeng! McAllister har tatt turen ut til høyre og spilles gjennom av Devaney. Kapteinen slår ballen hardt inn i femmeteren hvor Wheatley enkelt setter inn 3-0.

57 min: Musa med stort rom ute til høyre. Kikker opp og skyter inn foran mål, men der er det ingen i andre enden.

53 min: Missin lurer seg fri ute til venstre og blir felt på hjørnet av seksten. Frisparket slås rett i fanget på keeper.

50 min: Amass slår en innoverskrudd corner som finner Jackson. Stopperen får en kroppsdel på ballen som går mot mål, men det er ikke nok til å få ballen over linja.

49 min: James Scanlon kriger til seg ball på egen halvdel og spiller gjennom mot Ethan Wheatley i bakrom. Spissen bruker fart og styrke og går mot mål, men blir løpt opp i det han skal avslutte. Det vil seg ikke helt for Wheatley som begynner å bli tydelig frustrert.

47 min: United rett i angrep. Nolan har vært stor i denne kampen. Bryter foran og tar med seg Victor Musa ute til høyre før han får ballen tilbake på hodet, men backen header utenfor.

46 min: Andre omgang sparkes i gang.

PAUSE

44 min: Musa utfordrer ute til høyre før han skyter ballen inn foran mål. Wheatley er påskrudd inne i boks, men når akkurat ikke frem. Marginer unna stor sjanse.

42 min: United kontrer med mange mann og med stor fart. Wheatley starter angrepet og spiller ut til Missin før han selv stormer mot mål. Missin slår inn mot Wheatley, men spissen roter med mottaket og ballen går inn til keeper.

41 min: GULT KORT. Jacob Devaney er for sent ute og lager frispark på 30 meter. Blir også belønnet med kampens første gule kort.

37 min: Jackson slår en lang diagonal pasning mot Missin som tar ballen lekkert ned. Keeper kommer stormende ut og Missin må bare forsøke å trille ballen under keeperen, men får ikke nok på ballen og den klareres på streken.

33 min: Det åpner seg opp stort rom på midten noe James Nolan utnytter. Backen spiller fri Ethan Wheatley som tar med seg ballen og avslutter, men avslutningen er noe svak og keeper holder den enkelt.

31 min: United med stålkontroll defensivt den første halvtimen. Ikke annet enn en blokkert avslutning er det bortelaget har fått til.

27 min: James Scanlon jakter et tilbakespill, keeper får en dårlig berøring og kampens første målscorer får fatt i ballen. Må ta med seg ballen bort fra mål, men vender opp og forsøker å finne Missin som kommer stormende mot bakre, men avleveringen står ikke i stil med arbeidsinnsatsen for å vinne ballen.

25 min: Thomas Myles forlater streken og er ute og sweeper unna. Header ballen til innkast foran to Boro-spillere.

24 min: Corneren fra Harry Amass finner Jack Kingdon på ti meter, men stopperens heading går over.

23 min: James Nolan med fremover som han er så glad i. Får ball fra Musa og fyrer, men via en Boro-spiller og til corner.

20 min: MÅL! Ashton Missin med et magisk mål! United spiller seg ut fra bakre rekker og bygger opp et fint angrep. McAllister spiller ballen til Missin på 20 meter og Uniteds nummer 11 drar seg forbi tre forsvarere med lysende nærteknikk før han plasserer ballen bort i lengste. For en scoring!

17 min: United mister ball og Matthews kontrer for bortelaget. Spiller til Frankie Coulson som fyrer fra 20 meter, men Louis Jackson har gjort et strålende defensivt løp og blokkerer avslutningen til corner.

16 min: Jack Kingdon sent ute og tråkker på Boro-spiss Ajay Matthews. Spissen prøver å få dommer til å gi Kingdon gult kort, men får beskjed om at han selv må passe seg.

12 min: MÅL! James Scanlon gir United ledelsen. Musa snapper en pasning på tvers før han spiller ballen til Nolan som kommer rundt på overlapp. Nolan med en fin pasning inn i feltet til Ethan Wheatley som viser strålende teknikk og vender opp inne i feltet, men får ballen litt langt foran seg. En Boro-forsvarer forsøker å klarere, men treffer Wheatley før ballen havner hos James Scanlon som plasserer ballen i nettet fra fem meter. Fint angrep, men litt heldig som ender med mål.

9 min: Sjansefattig åpning på oppgjøret. United har hatt mest ball mot et kompakt Boro-lag som forsvarer sentrallinja godt og tvinger United utover i banen.

7 min: Amass går ned og blir liggende etter en kollisjon. Holder seg til skuldra. Ser ut til å kunne fortsette.

3 min: Kampen noen få minutter forsinket da spillerbussen til Middlesbrough satt fast i trafikken nær Manchester.

2 min: Victor Musa med Uniteds første skuddforsøk. Drar av en motspiller ute til høyre før han fyrer med venstre fra hjørnet av sekstenmeteren. Avslutningen en god meter til side for mål.

1 min: Kampen sparkes i gang på et solfylt Carrington.