BEKREFTET: Ashworth er Uniteds nye sportsdirektør

Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter klubbene i en felles uttalelse:

«Newcastle og Manchester United har oppnådd enighet om den umiddelbare frigjøringen av Dan Ashworth fra sine kontraktsmessige forpliktelser i Newcastle United. Betingelsene i denne avtalen vil bli forbli konfidensiell mellom klubbene. Newcastle United takker Dan for sin tjeneste, og ønsker ham lykke til i fremtiden.»

Manchester United og Newcastle har i lang tid vært uenige om kompensasjonen United skulle betale for Ashworth ,som har vært i jobbkarantene i flere måneder etter at han gjorde det klart at han ønsket å dra til Old Trafford, men nå er det altså enighet mellom klubbene, og alt ligger til rette for at Ashworth kan starte arbeidet i United med umiddelbar virkning.

David Ornstein skrev tidligere mandag at Ashworth vil få det overordnede ansvaret for de sportslige prestasjonene og spillerrekruttering, og at han vil jobbe tett sammen med teknisk direktør Jason Wilcox som skal rapportere direkte til ham. Ashworth selv vil rapportere videre til Sir Dave Brailsford.

På Uniteds radar i 2018

Allerede i 2018, mens han fremdeles jobbet i FA, ble Ashworth linket til United, men daværende United-manager José Mourinhos skepsis til å hente en sportsdirektør til klubben, skal ha fått United til å tvile på om det var riktig tidspunkt å gjøre en slik endring i organisasjonen.

United valgte derfor å droppe interessen for Ashworth, men ansatte John Murtough som fotballdirektør kort tid etter. 

Murtough forlot United tidligere i vår da det ble klart at den nye sportslige ledelsen i United ønsket å hente Ashworth. 

BJARTE VALENS KOMMENTAR:

Stor suksess i Brighton

Ashworth har fått mye av æren for de imponerende resultatene Brighton har hatt i sin spillerlogistikk. Ashworth ledet jakten på unge talenter som ble foredlet og solgt dyrt videre til andre klubber i Premier League. 

I Brighton fikk 52-åringen det humoristiske kallenavnet Cashworth. Delvis for hans evne til å tjene penger på spillersalg, mens den andre og litt mer kyniske delen av supporterskaren valgte kallenavnet fordi Ashworth valgte å dra til nyrike Newcastle.

Ashworth fikk selv en sentral rolle i å utpeke sin egen erstatter som ble David Weir som Ashworth allerede kjente godt fordi de hadde jobbet sammen i klubben i om lag tre år.

Handlet dyrt i Newcastle

Newcastle overrasket ved å kapre en av de fire Champions League-plassene etter 2022/23-sesongen. 

Men Toon Army investerte betydelig i nye spillere etter Ashworths ankomst. 

Alexander Isak, Anthony Gordon, Sven Botman, Matt Target og Nick Pope kom før eller i løpet av 22/23-sesongen. Sandro Tonali, Harvey Barnes, Tino Livramento sluttet seg til Newcastle sist sommer.

Dan Ashworth-signeringene Alexander Isak og Sven Botman.

På sett og vis gikk Ashworth gått bort fra prinsippet om å kjøpe billig for senere å kunne selge dyrt. Hans jobb i Newcastle har, i alle fall i første omgang, åpenbart vært å hente spillere som kunne ha en rask effekt på førstelaget.

Det var imidlertid ikke tvil om at Ashworth var mannen som Sir Jim Ratcliffe og hans INEOS-team ønsket seg på Old Trafford. Newcastle ønsket imidlertid ikke å la 53-åringen dra uten å få en klekkelig kompensasjon for hans tjenester, og de to klubbene stod langt fra hverandre i forhnadlingene. 

Nå er uenighetene ryddet av veien, og Ashworth kan ta fatt på jobben på Old Trafford umiddelbart. 

Powered by Labrador CMS