- Diogo Dalot kan være høyrebacken for fremtiden til Manchester United

Den tidligere United-forsvareren Gary Neville mener at Diogo Dalot er i stand til å sikre lagets høyreback-posisjon på lang sikt.

Publisert Sist oppdatert

Portugiseren har stått for flere store øyeblikk denne sesongen. I kampen mot Aston Villa ble han hyllet av fansen for det fantastiske innlegget som førte til Scott McTominays vinnermål og i kampen mot West Ham gjorde han en praktfull blokkering som potensielt sett kunne endt med baklengsmål.

- Jeg vil snakke litt om Dalot, begynte Neville i sin ukentlige gjennomgang av Premier League i The Gary Neville Podcast.

- Dalot er en folk snakker om (når de diskuterer) høyrebacker for fremtiden til Manchester United. De kan ha høyrebacken for fremtiden der.

Det er flere grunner til at Neville er så selvsikker på dette. 

- Han er seks fot (182cm), han er sterk, han er kraftfull, han er god på ballen, han er ingen dårlig forsvarsspiller. Jeg synes han forsvarer sin bakre stolpe veldig bra. Han åpner skuldrene sine.

Neville antydet at det største problemet for Dalots videre utvikling - og Uniteds forsvar som en enhet - var mangelen på kontinuitet i utvelgelsen, hovedsakelig på grunn av skader. Den tidligere United-spillere påpeker at han mener at Dalot kan være høyrebacken for framtiden dersom han kan begynne å spille i en mer selvsikker og stabil firer og refererte til den stadige strømmen av skader og endringer i laget.

- Jeg så en skremmende statistikk før kampen (mot Villa] - det var rundt 16, 17 eller 18 (forskjellige) partnerskap eller firere. Det er helt ute av kontroll, og ingen av dem er noen gang i en stabil firer fra kamp til kamp, eller halvdel til halvdel! 

- Det er alltid endringer, og han har aldri virkelig en konstant tilstedeværelse ved siden av ham på den høyre siden. Jeg hadde det i årevis, der jeg kunne bygge et forhold.

Siden Erik ten Hags ankomst har Dalot regelmessig blitt vekslet ut med Aaron Wan-Bissaka på høyresiden av Uniteds forsvar. Wan-Bissaka har slitt med skader de siste ukene og har ikke spilt noen rolle i en førstelagskamp siden 2-2 kampen mot Tottenham 14. januar. 

Neville antydet at Dalot begynner å fremstå som den ledende kandidaten til rollen. 

- Er han den beste i verden? Nei. Men har han potensial til å være det? Han leverer for øyeblikket, men har han potensial til å være en toppback? Ja.

Powered by Labrador CMS