Bruno

«Dette var en skikkelig kapteinsopptreden»

Publisert Sist oppdatert

Les hva engelske aviser og journalister skriver etter snuoperasjonen som endte med 3-2-seier over Nottingham Forest.

Tyronne Marshall, Manchester Evening News:

Det har vært press-utfordringer som har opptatt tankene i Manchester United denne uka, men Bruno Fernandes’ kapteinsrolle har utad vært mer i søkelyset. (…)

Men igjen responderte Fernandes til kritikerne ved å heve spillet sitt. Det har blitt et kjent tema i det siste og forklarer delvis hvorfor han er den nye klubbkapteinen.

Han sliter kanskje iblant med å holde følelsene sine i sjakk, men Erik ten Hag tror kapteinsbindet får mer ut av ham.

Det var åpenbart det som skjedde mot Nottingham Forest. Kapteinen samlet et lag som var bakpå, som kjempet seg tilbake og sørget for hva som føles som en verdifull trepoenger.

Klubben kom inn til denne kampen under press, heller enn manageren, men det var et desperat behov for en seier og en prestasjon foran neste ukes tur til Arsenal. De leverte førstnevnte og Fernandes i det minste det siste.

Hans lure dødballtrekk ledet til at han satte opp Casemiros utligning og han scoret seiersmålet fra ellevemeteren. Han hadde seks skudd i kampen og mer enn 100 touch og var svært delaktig i å redde United.

Dette var en skikkelig kapteinsopptreden.

Se høydepunktene fra kampen:

Samuel Luckhursts spillerbørs i Evening News:

7: Fernandes
6: Wan-Bissaka, Varane, Casemiro, Eriksen, Rashford, Lindelöf, Sancho, Ten Hag
5: Onana, Martinez, Antony, McTominay
4: Dalot
3: Martial

Les hva Luckhurst skriver om hver enkelt her.

Laurie Whitwell, The Athletic:

På slutten av en utmattende, spesiell kamp, der klokka viste 103 minutter ved sluttsignalet, bøyde Bruno Fernandes seg ned og pustet lettet ut. Med sokkene rullet ned etter all løpingen hans, tuslet Fernandes over til Ola Aina, som satt på huk på gresset, for å vise sin støtte.

Fernandes ved fulltid var et passende bilde av Manchester Uniteds opptreden mot Nottingham Forest, og også starten av sesongen deres så langt: forslått, litt forvirrende, men at det kun har handlet om å vinne.

Erik ten Hags andre sesong som ansvarlig ved roret har vippet på kanten av en krise, tap i alle tre kamper hadde ikke vært usannsynlig av forskjellige grunner, men allikevel har United en respektabel poengsum med seks.

Etter kampen sa Ten Hag at hovedfølelsen hans var tilfredshet med en comebackseier, heller enn bekymring for at omstendighetene var så dystre til å begynne med.

United lå under 0-2 for Forest etter tre minutter og 47 sekunder, det raskeste de har havnet under med to i Premier League-historien, og slo den forrige rekorden fra Boxing Day 1992 da Sir Alex Fergusons lag slapp inn to mål på seks minutter mot Sheffield Wednesday.

ten hag
VAR GODT FORNØYD MED KARAKTEREN I LAGET: Erik ten Hag.

Andy Mittens spillerbørs i The National:

8: Fernandes
7: Wan-Bissaka, Casemiro, Eriksen, Antony, Rashford
6: Onana, Varane, Martinez, Dalot, Lindelöf, Sancho
5: Martial

Les hva Mitten skriver om hver enkelt her.

Richard Jolly, Independent:

Hvis kapteinsbindet i Manchester United pleide å være forbehold talismanen, har kappen til tider de sesongene i stedet blitt hvilt (…). Det var grunner til at Erik ten Hag forfremmet Bruno Fernandes fra visekapteinen med kapteinsbindet (…).

Da United trengte lederskap, da en trøblete uke ble truet av en grusom avslutning, da en treg start på sesongen så ut til å kunne bli sjokkerende, tilbød Fernandes en illustrasjon av sin inspirasjon.

United lå under med to mål før fire minutter var spilt. Hvis fire øyeblikk til syvende og sist sikret seier, så var Fernandes sentral i hver av dem.

Skuddet hans ledet indirekte til Uniteds første mål, headingen hans satte opp Casemiro for det andre, hans straffe sørget for det tredje. Inni der resulterte løpet hans i Joe Worrals røde kort. (…)

Hvis det ble stilt spørsmål ved lederskapet hans etter tapet mot Tottenham, så viste han seg som en riktig rollemodell her, med karisma og en kapasitet til å være katalysator.

Bryan Robson, Uniteds Captain Marvel i store deler av et tiår, så på; den beskrivelsen har sjelden passet Maguire eller den aldrende kvartetten med Ashley Young, Antonio Valencia, Michael Carrick og Wayne Rooney, selv så mye de oppnådde tidligere i sin tid på Old Trafford.

bruno33
FÅR MYE ROS ETTER SEIEREN OVER FOREST: Bruno Fernandes.

Spillerbørsen i Daily Mail:

9: Fernandes
8: Antony
7: Casemiro, Eriksen, Rashford
6: Onana, Varane
5: Wan-Bissaka, Martinez, Martial
4: Dalot

Rob Dawson, ESPN:

Kampen ble ikke slik Erik ten Hag så for seg at den skulle bli, men kanskje var måten det skjedde på akkurat det de trengte.

Å havne under med to mål før fire minutter er aldri en del av planen, men løftet frem av Old Trafford-publikummet fant de en respons som Ten Hag bare kan håpe på vil blåse litt liv i en start på sesongen som i beste fall har vært lite imponerende.

Hvordan United bare har tapt en av sine tre åpningskamper er et mysterium, og det mest positive er at de på en eller annen måte har seks poeng når det kunne vært null.

Det er vanskelig å si om lørdagens 3-2-seier over Forest, så spennende som den var, er et resultat som kickstarter sesongen eller om comebacket bare vil være noe som dekker over sprekkene.

Etter knappe seire over Wolves og Forest og en svak prestasjon mot Spurs, er det vanskelig å vite om dette United-laget bare trenger litt tid på å finne seg selv helt, eller om bare ikke er veldig gode.

En tur til Emirates for å møte Arsenal neste uke bør kunne opplyse oss mer (…). Uniteds start på sesongen har vært fylt med spørsmål og til tross for seieren over Forest, har de fortsatt ikke blitt besvart.

Powered by Labrador CMS