isak190723c

«Dette var akkurat det Isak trengte»

Publisert Sist oppdatert

Det er klart for sesongens første akademioppsummering!

Siden i fjor har det blitt slutt på nivå 1 og nivå 2 i Premier League 2, så nedrykksfaren er borte, og det er 26 lag i divisjonen (alle skal ikke møte hverandre). De 16 beste lagene går videre i et sluttspill, så det er selvsagt fortsatt noe å spille for for lagene som ikke kjemper om førsteplassen.

En annen vesentlig forandring er at fjorårets U18-trener Travis Binnion nå leder U21-laget, mens Adam Lawrence flyttes opp til U18-laget etter å ha ledet U16-laget tidligere.

U21-kamper i august:

 

De første kampene ble preget av sjansesløsing, med tap mot både Crystal Palace og Leeds (sistnevnte kamp på Old Trafford), men så ble det en delvis opptur mot Stockport i EFL Trophy. Jeg sier «delvis» fordi United burde ha vunnet den kampen uten straffekonkurranse siden Stockport hadde en spiller utvist på slutten, og likevel utlignet på overtid. Uansett alt i alt en god start på EFL Trophy, og heldigvis ble det vesentlig mindre sjansesløsing mot Stoke enn i de første ligakampene. Der var det den gode, gamle ketsjupeffekten som var i spill, og United vant hele 10-1. Et spektakulært resultat, selv om en på dette nivået vanligvis må gå ut fra at det handlet en del om motstanderen også. Det blir nok den enkleste kampen de spiller denne sesongen.

U21-laget ligger på 15. plass på tabellenHer er terminlista.

Stockport County v Manchester United U21 - EFL Trophy
JUBELSCENER: Willy Kambwala jubler etter Uniteds straffetriumf borte mot Stockport.

U18-kamper i august:

 

Bare to kamper for U18-laget hittil denne sesongen, begge på bortebane, og United har scoret fire i begge kampene. Nye spillere må ta ansvar nå som Ethan Williams trolig er i ferd med å bli U21-spiller (han spilte mot Middlesbrough, men var opptatt med U21-laget til neste kamp), og foreløpig ser det slettes ikke så verst ut – men undertegnede har en følelse av at det ikke har vært den verste motstanden ennå heller.

United er foreløpig nest øverst på U18-tabellen, kun slått av Leeds som har litt bedre målforskjell. Her er Uniteds kampoppsett.

lawrence260721
HAR HATT EN GOD START: Den nye U18-treneren Adam Lawrence.

En god måned for:

Isak Hansen-Aarøen: Isak vet trolig hva han må bli bedre på: Han må rett og slett levere flere målpoeng, bli farligere når en nærmer seg motstandernes mål. Den delen av spillet hans manglet fortsatt litt i fjorårssesongen, da mye annet var veldig bra, men denne sesongen har startet lovende for Isaks del (og det skadet nok ikke med en målgivende pasning på Ullevaal i sommer heller). Han har levert flere veldig solide kamper, og i 10-1-kampen mot Stoke scoret han to finfine mål, og han gjorde det med en slik selvtillit at det ga meg forhåpninger om at han har tatt noen steg på den fronten.

Nå skal vi selvsagt ta et forbehold rundt det at motstanderen i denne kampen ikke akkurat imponerte, men dette var akkurat det Isak trengte i starten av sesongen. Ja, kanskje bidrar det til og med til å øke sjansen for et utlån? Hvis han ikke blir utlånt så må målet være å være mer dominerende for U21-laget, med vesentlig flere målpoeng – og så kan en heller se om det blir et utlån i januar.

Mateo Mejía: Våren var en skikkelig opptur for Mejía – har han endelig fått orden på skadeproblemene? Sikkert et skummelt spørsmål å stille, men vi må jo bare håpe det. Selve spillet var også lovende i vår, og selv om undertegnede fortsatt regner med at han ikke kommer til å bli en A-lagsspiller, så er jeg glad for at han fikk forlenget oppholdet i United slik at vi forhåpentligvis kan se ham skadefri over tid før vi gir ham helt opp. Har startet sesongen med tre mål og en målgivende pasning. Veldig bra!

Ruben Curley: Hører kanskje egentlig ikke hjemme her etter ett innhopp, men siden han gikk glipp av hele forrige sesong med en alvorlig skade, så var det veldig gledelig å se ham for U18-laget igjen. Ikke minst fordi han ved noen anledninger viste at pasningsfoten fortsatt er god – som her:

Louis Jackson: Litt lite å basere det på, men han har hatt en god start på sesongen. Veldig solid i U18-kampen mot Middlesbrough, hvor han også scoret med en herlig heading, og så spilte han for første gang en hel U21-kamp mot Stoke. Med en så dominerende forestilling så var det naturligvis ikke altfor mye å gjøre for ham, men baklengsmålet var i det minste ikke hans feil! En god start på sesongen for en spiller som fort kan ende opp med mye U21-fotball denne sesongen – spesielt siden Kambwala sliter så mye med skader.

Ethan Williams: Jeg sparte den kanskje aller beste til slutt, siden han har storspilt for begge lag. Ethan Williams startet akademisesongen med en glimrende U18-kamp mot Middlesbrough der han scoret ett, hadde to målgivende pasninger – og så skaffet han jo også straffesparket som Uniteds første mål kom fra. Har vært involvert i alle U21-kampene hittil (først rundt et kvarter, så rundt 20 minutter, så rundt 30 minutter, og til slutt en hel kamp), og har tatt den overgangen på glimrende vis. Han har allerede scoret to mål, skaffet to straffespark, og i tillegg satte han et glimrende straffespark i straffekonkurransen da han i EFL Trophy for første gang prøvde seg mot seniormotstand. Dette virker lovende!

Crystal Palace U21 v Manchester United U21: Premier League 2
HAR HATT EN GOD START PÅ U21-LAGET: Ethan Williams.

Målscorere:

U21:

3: Mateo Mejia
2: Ethan Williams
2: Joe Hugill
2: Isak Hansen-Aarøen
1: Noam Emeran
1: Charlie McNeill
1: Maxi Oyedele
1: Ethan Wheatley
1: Sam Mather

U18:

1: James Nolan
1: Reece Munro
1: Ethan Williams
1: Louis Jackson
1: Jack Moorhouse
1: James Scanlon
1: Gabriele Biancheri
1: Ben Houston (selvmål)

mejia180823
TOPPSCORER I AUGUST: Mateo Mejía.

Målgivende pasninger:

U21:

3: Shola Shoretire
1: Joe Hugill
1: Mateo Mejia
1: Maxi Oyedele

U18: 

2: Ethan Williams
1: Jack Moorhouse
1: Jayce Fitzgerald*
1: Reece Munro

Williams skaffet i tillegg to straffespark for U21-laget, og ett for U18-laget.

* = Offisielt ikke en målgivende pasning siden keeper reddet Scanlons første forsøk etter Fitzgeralds gjennomspill (han scoret på returen), men det var en glimrende pasning gjennom fra egen halvdel fra Fitzgerald.

Crystal Palace U21 v Manchester United U21: Premier League 2
OMRINGET: Men Shola Shoretire er uansett den spilleren med flest målgivende i august.

Månedens akademimål:

Ikke en måned full av perlescoringer, men undertegnede likte veldig godt hele angrepet som ga U18-laget ledelsen 3-0 borte mot Middlesbrough.

Ethan Williams scoret, og Jack Moorhouse var nest sist på ballen.

Se målet her:

 

Litt om spillerne som har forlatt United i sommer

En del akademispillere har forlatt United i sommer.

Noam Emeran har blitt solgt til Groningen (etter å ha startet U21-sesongen med en scoring), mens Zidane Iqbal og Björn Hardley som kjent dro til Utrecht i samme land tidligere i sommer.

Matej Kovar har blitt solgt til Bayer Leverkusen, mens landsmann Ondrej Mastny har dratt hjem til Tsjekkia. Når vi først er inne på keepere, så har også Eric Hanbury og Nathan Bishop dratt – sistnevnte til Sunderland.

Ethan Galbraith har dratt til Leyton Orient, Di’Shon Bernard til Sheffield Wednesday, Ethan Laird til Birmingham og Charlie Savage til Reading – mens både Manni Norkett og Anthony Elanga (riktignok til en helt annen type rolle, og en helt annen pris) begge har reist til Nottingham Forest. Axel Tuanzebe og Charlie Wellens står enn så lenge uten klubber, mens Will Fish (Hibernian) og Brandon Williams (Ipswich) har blitt lånt ut.

Flere kommer trolig til å forsvinne ut i løpet av de neste dagene, enten det er på lån eller permanent.

noam2
SCORET MOT LEEDS PÅ ULLEVAAL STADION: Noam Emeran, som nå er solgt til Groningen.

Ellers:

  • Jacob Carney forlot klubben sommeren 2021, men har nå vært på prøvespill i United igjen. Vi har ikke hørt noe særlig mer om det, men hvis han returnerer handler det nok mer om antall keepere som har forlatt United enn det handler om at United har angret fælt på Carney-avgjørelsen. Han har for øvrig vært i Sunderland siden han forlot United.
  • En av Stokes innbyttere i U18-kampen mot United var en spiller ved navn Jenson Tortoishell. Innimellom kunne det vært verdt å signere spillere bare på grunn av et bra navn.
  • Paul McShane skal kombinere akademijobben med å være en del av trenerapparatet til Irlands U21-landslag.
  • Ethan Ennis nærmer seg visst en retur. Han mistet hele forrige sesong med skade, noe som var frustrerende etter den utrolig lovende avslutningen på 2021/22-sesongen. Vi får håpe at dette ikke har ødelagt for mye av utviklingen hans.
  • Vi har foreløpig ikke sett noe til Harry Amass eller Fletcher-tvillingene. Kanskje i september?

Powered by Labrador CMS