Antony

Dette mister Ten Hag og United

Publisert Sist oppdatert

Søndag ble det kjent at Antony tar en United-pause som følge av de alvorlige anklagene mot brasilianeren.

Sportslig sett betyr det at Erik ten Hag i ubestemt tid mister en av sine mest betrodde spillere.

Vi har tatt en kikk Antonys statistikker denne sesongen, for å se nærmere på hva laget vil miste  – og ikke i like stor grad vil miste – med kantspilleren ute.

Sjanseskaper og arbeidsinnsats

I denne saken er statistikkene valgt ut fra om Antony skiller seg godt eller dårlig ut, og for å starte med der brasilianeren har gjort sakene sine riktig så godt, så er det kun vår sjanseskaper nummer én, Bruno Fernandes, som har en høyere xA (forventet assist).

Ikke engang kapteinen slår imidlertid oftere nøkkelpasninger (pasninger som skaper sjanse for medspiller) i åpent spill.

Antony er også United-spilleren som oftest har slått vellykkede pasninger inn i motstanders sekstenmeter, og blant ligaens kantspillere er det kun Wolverhamptons Pedro Neto som har gjort dette oftere (av spillere med mer enn 300 minutter).

Defensivt er det også åpenbart at Antony legger ned en god innsats.

Der han gjør det spesielt godt ut i fra statistikkene, sammenlignet med andre kantspillere i ligaen, er på motpress, gjenvinning etter motpress og såkalte defensive regains – at laget gjenvinner ballen etter at han enten har gjort en takling eller et pressforsøk.

Kun Brightons Solly March og Crystal Palaces Jordan Ayew scorer for eksempel høyere på sistnevnte når det kommer til snitt per 90. minutt.

Antony
UTVALGTE STATISTIKKER: «Value» viser i snitt per 90. kamp. «Percentile» viser i forhold til andre kantspillere i ligaen, fra 0 (svakest)-100 (høyest).

Skuddkåt – ingen målpoeng

Det er imidlertid ikke bare positivt Antony har utmerket seg så langt denne sesongen.

For å starte med noe han scorer høyt på – og som kan ses på som både positivt og negativt – er skudd. 

Kun Marcus Rashford og Mohamed Salah har skutt oftere, men der deres avslutninger i snitt har kommet fra bedre posisjon, har Antony prøvd litt mer på lykken.

Det viser hans snitt på xG per skudd på lave 0,05.

Så langt har ikke Antony heller et eneste målpoeng, noe som også var et problem forrige sesong, og som en jo skal kunne forvente av en angrepsspiller på United.

Han har en relativt lav pasningsprosent med 73%, og faktisk står han med én vellykket pasning innen 20 meter fra motstanders mål (deep completions).

LES OGSÅ: Hvem bør spille på høyrekanten fremover?

Powered by Labrador CMS