RATCLIFFE I STORT MUTV-INTERVJU:

– Dette handler om følelser, ikke penger

I et halvtimes intervju med Uniteds egen tv-kanal snakker Sir Jim Ratcliffe om INEOS-filosofien han tar med seg til Old Trafford, forholdet til fansen og den kommende middagen med Erick Cantona.

Publisert

Onsdag satt Sir Jim Ratcliffe seg ned med utvalgte medier i forbindelse med oppkjøpet i United. Klubbens egen tv-kanal, MUTV, har torsdag ettermiddag publisert et intervju med Ratcliffe som varer i nesten 30 minutter. 

Her mimrer milliardæren om guttedagene, han snakker om fremtiden til United, forholdet til fansen og hvor mye han gleder seg til å spise middag med favorittspilleren sin. 

Men det er også særlig én ting Ratcliffe gjøre tindrende klart; investeringen i Manchester United handler ikke om penger. 

Den dreier seg om følelser for, og ambisjoner på vegne av, Manchester United. 

– Vi var involvert i andre idretter og andre fotballklubber, men vi så hele tiden etter en Premier League-klubb. Så ble en investering i Manchester United en mulighet. Det tok sin tid og det krevde mye tålmodighet, noe som ikke er en av mine sterkeste sider, men vi kom i mål til slutt, smiler den 71 år gamle milliardæren.

– Klubben tilhører ikke oss

I intervjuet legger ikke Ratcliffe skjul på ambisjonene han og teamet hans har. 

– Det eneste vi ønsker er å vinne kamper. Vi vil kjempe om titler. Premier League og Champions League. United er kjent for angrepsfotball og gi sjanser til unge spillere. Jeg liker den filosofien, forklarer 71-åringen etter oppkjøpet i United.

Selv om Ratcliffe har betalt rundt 1,25 milliarder pund for eierandelen i United, er han klar på at klubben ikke tilhører verken ham eller Glazer-familien. 

– Vi er beskyttere av klubben i en begrenset tidsperiode. I virkeligheten tilhører klubben fansen og lokalsamfunnet, påpeker Ratcliffe. 

United-spillerne feirer med fansen etter Scott McTominays 2-1-mål mot Aston Villa.
United-spillerne feirer med fansen etter Scott McTominays 2-1-mål mot Aston Villa.

I intervjuet kommer Ratcliffe inn på det gode forholdet han har til Sir Alex Ferguson og han mimrer om Champions League-finalen i 1999 som han kaller et av sine største øyeblikk.  

– Jeg husker at United ikke spilte spesielt bra. Paul Scholes og Roy Keane kunne ikke spille finalen og det var jo som om Manchester City skulle spille uten De Bruyne og Haaland. Men United kjempet og kjempet og vant til slutt. Jeg hadde med meg sønnen min på elleve på kampen. Det er et av øyeblikkene jeg aldri glemmer, sier Ratcliffe.

– Lav terskel for å kjede meg

Selv om han har vært en av Storbritannias rikeste menn, har Ratcliffe lenge holdt en relativt lav profil, men det har allerede endret seg. 

– Familien min har blitt vant til å se flere bilder av meg i avisene. Det å eie en del av Manchester United er på en helt annen skala enn noe annet vi har gjort tidligere, sier Ratcliffe som også utdyper trangen til å gi seg i kast med nye eventyr fra tid til annen. 

– Jeg har en lav terskel for å kjede meg. Jeg liker et eventyr fra tid til annen, men det tror jeg de fleste gjør, smiler 71-åringen som vokste opp som United-supporter i Failsworth i utkanten av Manchester.

Eric Cantona og Sir Alex Ferguson var kanskje de to viktigste brikkene for suksessen United hadde på 1990-tallet.

Bobby Charlton og George Best var forbildene hans som ung, men det var en eksentrisk franskmann som ble den store favoritten. Ratcliffe røper at han snart endelig skal få møte Cantona. 

– Ja det stemmer, jeg skal ha lunsj med Eric. Jeg har aldri møtt ham før, så det ser jeg frem til. Eric kjenner Jean-Claude (Blanc, red. anm) ganske godt, forklarer Ratcliffe. 

– Liker ikke egoer og bøller

I intervjuet letter Ratcliffe litt på sløret om hvilke verdier INEOS styres etter. 

– Vi har tre begreper vi bruker som oppsummerer INEOS veldig bra synes jeg. Det er å vise en stå på-holdning, være pliktoppfyllende og ha humor. For meg er lojalitet også veldig viktig, og jeg hater når gode folk pensjonerer seg. Når en blir eldre, blir en også klokere. Jeg skjønner at det er noen som velger å pensjonere seg, men det er ikke for meg. På ledernivå i INEOS er det veldig få som forlater selskapet. Det er en vennlig, men også resultatorientert kultur.  

–Det er det samme i elitesport. Vårt fokus er å vinne og skape det rette kulturen. Det er viktig å finne de rette folkene som har personligheten og karakterstyrken. Vi liker ikke egoer, eller bøller. Fyller vi de rette posisjonene med de rette folkene vil resultatene komme, sier Ratcliffe. 

Powered by Labrador CMS