Dette er mannen som tar over midlertidig etter Richard Arnolds exit

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kom bekreftelsen på at Richard Arnold er ferdig som toppsjef i Manchester United.

Enn så lenge er det uvisst hvem som tar over på permanent basis, men midlertidig går i alle fall Patrick Stewart inn - en mann som har vært ansatt som juridisk direktør i klubben siden mars 2006.

Men hvem er egentlig denne mannen som har vært ansatt i United i over 17 år, og som nå skal sørge for at overgangen til en ny toppsjef blir så stabil som mulig?

Med en juridisk utdanning jobbet Stewart som advokat fra slutten av 90-tallet, før han beveget seg over til fotballen med en jobb i UEFAs markedsføringsbyrå i Champions League.

Derfra gikk veien videre til United i 2006, hvor han fikk ansvaret for å bygge opp klubbens juridiske avdeling. På den tiden var United en av få toppklubber med en internadvokat.

Arbeidsoppgavene har inkludert håndtering av ulike interessenter, som Premier League, signering av omtrent alt av papirer - fra kontrakter til lukrative sponsoravtaler - og i nyere tid gjennomføre den interne etterforskningen av anklagene mot Mason Greenwood.

TRAVEL MANN: Patrick Stewart (til venstre) er juridisk direktør i Manchester United, men det er ikke den eneste arbeidsoppgaven han står med.
TRAVEL MANN: Patrick Stewart (til venstre) er juridisk direktør i Manchester United, men det er ikke den eneste arbeidsoppgaven han står med.

Ikke bare har Stewart hatt innflytelse i United - han sitter også i flere Premier League- og FA-komiteer. 

En som har deltatt på Premier Leagues aksjonærmøter, sier følgende om Stewart til The Athletic:

– Han håndterer Premier League-møtene bra og er ikke redd for å engasjere seg i politiske saker. Han er en prosessdrevet advokat og en hyggelig nok fyr. Hvis du ikke ønsker å ende opp i et juridisk rot og trenger noen til styre en kortsiktig prosess, så er Patrick mer enn i stand til å være den personen.

Stewart er også en del av FAs arbeidsprosjekt «NewCo» som jobber med kvinnefotballens fremtid, han er med i Premier Leagues juridiske rådgivningsgruppe og medisinske arbeidsgruppe, og er også medlem av den juridiske arbeidsgruppen for European Club Association (ECA), en organisasjon som representerer profesjonelle fotballklubber i Europas interesser.

Om ikke det er nok, har han også vært voldgiftsdommer ved Court of Arbitration for Sport (CAS) siden 2019.

Det er med andre ord en travel mann - og en erfaren mann - som nå tar over Arnolds jobb på midlertidig basis, så får vi se hvor lenge han sitter med det ansvaret.

Powered by Labrador CMS