Marc Skinner på sidelinjen under Chelsea Women-United Women, 21. januar 2024.

FEM KONKLUSJONER ETTER NOK ET TAP:

«Det virker ikke akkurat spesielt realistisk»

Publisert

Chelsea vant oppskriftsmessig 3-1 mot Manchester United, i den første WSL-kampen etter vinterpausen. 

I den siste kampen før vinterpausen ble det tap hjemme mot Liverpool, noe som var enda verre enn å tape her, men det var uansett ikke så mye å glede seg over. 

Her er fem konklusjoner etter nok en skuffende WSL-runde.

1. Konkurrentene vant – avstanden opp begynner å se uoverkommelig ut

Med elleve kamper igjen av sesongen, så er United sju poeng bak det vi antar at blir de to konkurrentene en har en liten mulighet til å ta igjen i kampen om en topp tre-plassering: Manchester City og Arsenal. 

United skal møte begge lagene på bortebane også.

Selvsagt er det ikke kjørt ennå, for med gode resultater i de interne kampene, så er det ikke så mange ganger konkurrentene skal snuble, men det virker ikke akkurat spesielt realistisk at United skal bli en seiersmaskin nå. 

Det er nemlig ikke bare resultatene mot de beste som har vært problemet denne sesongen. Å tape borte mot Chelsea gjorde United tross alt i den gode fjorårssesongen også.

For øyeblikket er United på nivå med Liverpool og Tottenham i en gruppe bak de tre store.

WSL-tabell per 22. januar 2024. 

1. Chelsea – 28 poeng
2. Man City – 25 poeng
3. Arsenal – 25 poeng
4. United – 18 poeng
5. Liverpool –18 poeng
6. Tottenham – 18 poeng
7. Aston Villa – 12 poeng
TABELLEN AKKURAT NÅ: Et noe redigert skjermbilde fra FA's nettsider.

2. Presset på Skinner øker etter nok et tap mot Chelsea

Endelig skulle United møte et Chelsea-lag uten viktige Sam Kerr, som så ofte har plaget United, men det endte på samme måte som alle kamper mot Chelsea under Marc Skinner: United tapte. 

Med den tidligere nevnte avstanden oppover, og ikke altfor mye å glede seg over spillemessig heller denne sesongen, så har det blitt mer og mer kritikk mot Marc Skinner fra supporterne denne sesongen, og mediene skriver også mer og mer om «we want Skinner out»-ropene nå. 

United slet uansett mot Chelsea under Casey Stoney også, med 0-1-3 som statistikk, men der var United alltid i nærheten. Under Skinner har United stort sett tapt med flere mål, og det skjedde nå også selv om Chelsea manglet en del spillere. 

Uniteds kamper mot Chelsea (Skinner fra og med 2021/22): 

 • 2023/24: Chelsea 3-1 United
 • 2022/23: United 0-1 Chelsea (FA-cupfinale)
 • 2022/23: Chelsea 1-0 United
 • 2022/23: United 1-3 Chelsea
 • 2021/22: Chelsea 4-2 United
 • 2021/22: Chelsea 3-1 United (ligacupsemifinale)
 • 2021/22: United 1-6 Chelsea
 • 2020/21: Chelsea 2-1 United
 • 2020/21: United 1-1 Chelsea
 • 2019/20: United 0-1 Chelsea
 • 2019/20: Chelsea 1-0 United

3. James sørget for at Kerr ikke var savnet – mens United savner James

No Kerr, no problem.

Lauren James fikk ikke ut alt hun hadde i seg i United, men var fortsatt en meget god spiller for klubben.

I Chelsea er hun i ferd med å slå ut i full blomst.

Hun er den eneste spilleren i ligaen utenom Citys Khadija Shaw (12 mål) som har kommet opp i et tosifret antall mål, etter at hat tricket mot United ga James hennes åttende, niende og tiende mål for sesongen, og ingen United-spillere har flere enn fire ligamål. 

United slet fælt mot James på søndag. Hun var usynlig i lange perioder, men når hun først dukket opp, så var ikke United-spillerne i nærheten av å stoppe henne. James beholdt roen og gjorde de riktige valgene – som United kunne trengt en slik spiller.

Hun gjorde at Chelsea ikke savnet Sam Kerr.

SCORET HAT TRICK: Ex-red Lauren James.

4. Geyse er ikke ofte nok på bølgelengde med lagvenninnene

Geyse er, når en snakker om ro med ball og kreativitet, det nærmeste United har Lauren James. Ja, Geyses nærteknikk er trolig en del bedre enn nærteknikken til James også, og en får følelsen av at dette skulle vært en av de største stjernene i Women's Super League.

Enn så lenge er hun ikke det.

Foreløpig står hun med bare ett ligamål, og generelt skaper hun per nå ikke nok til å rettferdiggjøre en plass i startelleveren – det er bare at alle ser at potensialet er så stort hvis hun kommer mer på bølgelengde med lagvenninnene, og at det å bruke henne mye kan være å investere i fremtiden.

Mot Chelsea skapte hun Uniteds redusering nesten på egenhånd (selv om hun ikke ble kreditert noen målgivende pasninger), og hun skapte også en enorm sjanse for Ella Toone. I tillegg ble det en del nesten-sjanser fra gode Geyse-involveringer. Mer av dette, takk! 

Geyse med ballen mot Chelsea på Stamford Bridge, 21. januar 2024.
SKAPTE FLERE MULIGHETER: Geyse.

5. Neste sesong må Clinton bli en viktig del av United-stallen

Da United lånte ut Grace Clinton til Tottenham, så tenkte jeg at det virket fornuftig. Der kunne hun få spille regelmessig, og på den måten utvikle seg. 

Jeg er mer usikker på nå om det var riktig, for Clinton fremstår som en spiller som ville styrket Uniteds midtbane denne sesongen også. 

Hun har rett og slett levert fremragende prestasjoner hittil for Spurs, og har blant annet spilt seg inn på A-landslaget. Søndag kveld scoret hun to flotte mål, og hadde en like flott målgivende pasning, da Tottenham vant 4-3 borte mot West Ham. Tottenham har nå like mange poeng som United – mye på grunn av Clinton. 

Trenden hittil under Marc Skinner er at United har hentet en del midtbanespillere til klubben etter at han ble klubbens hovedtrener, men at en gjerne til slutt har endt opp med Hayley Ladd/Katie Zelem-duoen bak Ella Toone likevel, altså de samme som spilte på midtbanen under Casey Stoney, om en ser bort fra at Jackie Groenen også var en viktig del av midtbanen den gang. 

Clinton kan fort være fremtiden, og må satses skikkelig på neste sesong. 

Grace Clinton i Tottenham-drakt, 21. oktober 2023.
FREMTIDENS UNITED-MIDTBANESPILLER: Grace Clinton.
Powered by Labrador CMS