– Det så veldig lyst ut, men Eric og jeg gjorde en forferdelig jobb!

Publisert Sist oppdatert

20 år gamle Jude Bellingham har erobret den internasjonale fotballscenen med den største selvfølgelighet de siste par årene.

Midtbanespilleren gikk gradene i Birmingham før han i 2020 valgte å fortsette karrieren i Borussia Dortmund.

I drakampen om den engelske juvelen var imidlertid også Manchester United innblandet.

Ole Gunnar Solskjær var lenge en beundrer av midtbanespilleren, og før overgangen til tysk fotball var Bellingham i 2020 på besøk på Carrington.

Til stede på Manchester Uniteds treningsfelt var blant andre Sir Alex Ferguson, Bryan Robson og Eric Cantona. De to sistnevnte møtte attpåtil Bellingham og foreldrene hans.

– Vi pratet en del sammen, og ting så veldig lyst ut med tanke på en overgang. Eric og jeg gjorde en forferdelig jobb ettersom han valgte å signere for Dortmund! Vi trodde vi hadde ham, forteller Robson i et intervju med The Telegraph.

I intervjuet fikk Robson også spørsmål om Kobbie Mainoo, som denne sesongen har trollbundet fotballverdenen.

– Jeg elsker temperamentet hans. Han er virkelig en spiller man kan stole på, og det er en god start. Jeg har hørt at faren hans er veldig hjelpsom, og faren min sørget også for at jeg beholdt beina på jorda og ikke ble for opptatt av min egen viktighet, fortsetter Robson.

Sist helg bøyde Mainoo inn en vakker scoring i 2-2-kampen mot Liverpool på Old Trafford.

– Det er en veldig viktig del av pakken dersom du ønsker å bli en toppspiller. Enkelte midtbanespillere er gode til å lese og bryte spillet, men hvis du ønsker å komme deg opp på det høyeste nivået er du nødt til å legge til mål, slår Robson fast.

Mange engelske fotballeksperter har tatt til orde for en midtbanekonstellasjon bestående av Mainoo, Declan Rice og Bellingham i sommerens EM. 

– Jeg hadde gnidd meg i hendene hvis jeg var Gareth Southgate. Dersom Kobbie fortsetter å briljere, blir det vanskelig for Southgate å vrake ham, avslutter United-legenden.

Powered by Labrador CMS