Alejandro Garnacho feirer mål, med Erik ten Hag innfelt på bildet.
Alejandro Garnacho feirer mål, med Erik ten Hag innfelt.

– Det er ikke rett å sammenlikne han med Rooney og Ronaldo

Publisert Sist oppdatert

Det var et halvt år siden sist United vant med mer enn ett mål i Premier League.

Det var også Erik ten Hags største borteseier i Premier League, og en tangering av hans største enkeltseier borte som United-manager, da Nottingham Forest ble slått 3-0 borte i den første av to ligacupsemifinaler forrige sesong.

Fornøyd

Dermed var det ikke så rart at han var fornøyd, selv om han selv måtte se kampen fra tribunen grunnet sin suspensjon. Der satt han imidlertid med elektronisk kontakt med de som var på benken.

Ten Hag ser Everton-kampen fra tribunen.

– Totalt sett så var dette trolig den beste prestasjonen vår denne sesongen, ja, men spillet vårt frem til det røde kortet borte mot FC København var nok det aller beste, begynte United-manageren.

– Men om det var den beste borteprestasjonen med meg i United? Det vet jeg ikke!

– Dette var imidlertid den første seieren som var større enn med ett mål (i ligaen), og det mot et godt Everton som kom til denne kampen mot gode resultater nylig. Når vi vinner 3-0 er prestasjonen veldig bra og resultatet åpenbart også bra, fortsatte han.

– Vi startet godt, akkurat som vi ønsket, men så tok vi det litt mer rolig, vi ble for komfortable, vi havnet bakpå, tok ikke initiativ, spilte ikke en fotball som ga oss rette vinkler, var også passive med ball, som igjen førte til balltap og at de skapte sjanser. Dermed ble det noen øyeblikk hvor det handlet om å overleve. Det var jeg ikke fornøyd med.

– I pausen klarte vi imidlertid å endre mentaliteten. Vi ble mer proaktive etter pause, og da ble 2. omgangen vår, sa United-manageren da han snakket med Sky Sports.

Akkurat som at Bruno Fernandes var opptatt av å holde Alejandro Garnacho på jorda med sine sitater, så var Ten Hag opptatt av mer enn selve avslutningen til spanskargentineren før 1-0-målet.

Det vil gjøre vondt å bli som Rooney og Ronaldo

– Det var et veldig godt lagmål. Vi visste at vi møtte et Everton med høyt tempo og høyt press, men det var en nydelig pasning fra Lindelöf til Rashford, så en overlap, fin dynamikk i spillet, et veldig godt innlegg og så en utrolig avslutning, sa Ten Hag rett etter kampslutt.

– Kanskje er det sesongens mål allerede, sa han på pressekonferansen etterpå.

– Men det er ikke rett å sammenlikne han med Rooney og Ronaldo. Alle spillere har jo sin egen identitet, og Garnacho må jobbe hardt og han må levere stabilt. Potensialet er høyt, han kan gjøre sånne utrolige ting, vi har også sett glimt, men hvis man skal bli som Rooney og Ronaldo må man score 20-25 mål i Premier League. Det er ikke lett.

– Et veldig skuffende øyeblikk

Kobbie Mainoo fikk sammen med keeper André Onana 8,0 på United.no-børsen, noe som var best.

Kobbie Mainoo sammen med Fernandes og Garnacho og de andre ute på banen etter 3-0-seieren.

Ten Hag lot seg også imponere, og håper nå at 18-åringen kan få en rekke med kamper hvor utviklingen kan skyte enda mer fart.

– Han har en masse kvaliteter, og det var et veldig skuffende øyeblik da han ble alvorlig skadet i sommer. Det gjaldt både for ham og laget. Jeg vet at han kan utvikle seg masse hvis han får spille mange kamper som denne, unge spillere utvikler seg jo fort. 

– Nå ble dette tidspunktet for å sette ham inn. Han gjorde også en fantastisk jobb, men nå må han bygge videre på dette.

– Vi har utviklet oss i kamper som denne

United vant da den første av tre knalltøffe bortekamper. Nå venter Galatasaray og Newcastle i de to neste.

– Men vi har allerede utviklet oss i å takle fiendtlige miljøer. De første 20-25 minuttene, frem til det røde kortet i København, så kjente vi på det samme. Det taklet vi veldig bra. Måten vi opptrådte på da var et eksempel på hvordan vi skal opptre i slike kamper, og nå leverte vi som dette i dag.

– Så gir slike kamper også oss energi. Everton ønsket jo å knuse sine neste motstandere, vi visste det ville bli vanskelig, men vi liker slike utfordringer, sa Ten Hag. 

Powered by Labrador CMS