Scott McTominay og Fred sammen.
Scott McTominay og Fred sammen.

Det er ikke bare McTominay som herjer – Fred stråler i Tyrkia

Publisert

Det ble etter hvert nesten et skjellsord, McFred, da Scott McTominay og Fred regjerte på Uniteds midtbane, spesielt under Ole Gunnar Solskjær.

Det ble for mange symbolet på hvorfor United aldri ble helt gode nok.

Akkurat nå er de to imidlertid ekstra mye i vinden. 

McTominay etter at han nærmest på egen hånd reddet United lørdag med sine to overtidsscoringer, men det alle kanskje ikke har fått med seg er at Fred har vært en dundersuksess i Tyrkia, etter at han i sommer ble solgt til Fenerbahce i en avtale som kan gi United opptil 15 millioner euro.

I helga spilte Fred hele kampen da Kasimpasa ble slått 2-0 på bortebane, noe som betyr at han har spilt 11 kamper for sin nye klubb i liga og Europa og samtlige 11 kamper er vunnet.

­Spilte en stadig mindre rolle

Fred startet bare 12 Premier League-kamper for United forrige sesong, men leverte kanskje den beste enkeltprestasjonen av alle da Tottenham ble slått 2-0 hjemme. 

Han var også svært sentral under Erik ten Hag i januar og februar, da United stort sett var veldig gode, men så forsvant han etter hvert ut av laget. Ten Hag ønsket en annen type midtbanespiller, noe av det samme som Scott McTominay har kjent på. Skotten spilte bare tre 90-minuttere i ligaen forrige sesong, og startet kun 10 kamper totalt.

Fred spilte likevel samtlige 90 minutter i FA-cupfinalen mot City, men det ble også hans siste kamp for United, etter at Ten Hag i sommer viste at fremtiden heller skulle være Kobbie Mainoo, Mason Mount og Sofyan Amrabat.

18-2 med Fred i ligaen

I Tyrkia er det imidlertid blitt sju strake ligaseirer for Fenerbahce med Fred på laget, og de har også fire seirer i Europa Conference League-kvalifiseringen og gruppespillet med 30-åringen sentralt på midtbanen. I Europa har han også levert tre målgivende pasninger på de to gruppespillskampene han har spilt.

De sju ligaseierene har også kommet på imponerende vis, siden målforskjellen på disse kampene er på pene 18-2 i favør Fenerbahce. I seks av de sju ligakampene har det tyrkiske laget også holdt nullen med Fred på banen.

Så er McFred er åpenbart et dødt begrep for United, men spillerne viser at de absolutt fortsatt har noe å gjøre på store fotballscener.

Powered by Labrador CMS