HYLLER HØJLUNDS MENTALITET: Christian Eriksen og Erik ten Hag.

TEN HAG TIL UNITED.NO:

– Det er herlig å jobbe med spillere som Højlund

Publisert Sist oppdatert

Sent, men godt tirsdag kveld ankom Erik ten Hag og Christian Eriksen podiet i Parken for den obligatoriske pressekonferansen før onsdagens skjebnekamp mot FC København.

Pressekonferansen skulle opprinnelig begynne 19,45, men flyforsinkelser gjorde at den nederlandske manageren og hans danske elev først var klare drøyt 20 minutter på overtid. Det er imidlertid først 21.00 onsdag kveld at alvoret begynner. Da må United være klare i det dommerens startsignal lyder.

Danskene har i forkant advart United om den elektrisk stemningen som venter dem i Parken. At Rasmus Højlund også vender «hjem», dit proffkarrieren begynte, legger neppe noen demper på stemningen det heller. 

Højlund, som ankom fra Atalanta i sommer, venter fortsatt på sin første Premier League-scoring, men har for alvor vist hva som bor i ham ute i Europa.

På spørsmål fra United.no om hva de to United-representantene på podiet synes om det de har sett av den danske spissen, både på trening og i kamp, siden ankomsten fra Bergamo, svarer de slik:

– Jeg synes han har funnet seg godt til rette. Han har allerede scoret tre ganger i Champions League, som er veldig bra med tanke på at han fortsatt er i en integreringsfase, innleder Ten Hag overfor United.no

– Men sosialt sett har Rasmus også funnet seg godt til rette både i klubben og i laget. Rent sportslig har han også scoret tre ganger og hatt veldig gode prestasjoner, fortsetter han.

Etter en trøblete og svært variabel start på sesongen, klarer Ten Hag samtidig ikke unnlate å nevne at han ønsker utvikling og progresjon-  både hos Højlund og laget som helhet. Samtidig er det liten tvil om at dansken har gjort godt inntrykk på sin fortsatt ferske sjef. 

– Han må bare fortsette i det samme sporet og forbedre seg. Og Rasmus har en slik karakter at han ønsker å forbedre seg hver eneste dag. Det er herlig å jobbe med ham og med slike karakterer, sier Ten Hag om angriperen.

Christian Eriksen både nikker og svarer samtykkende til Ten Hags beskrivelse av Højlund.

– Først og fremst er en han veldig bra fyr. Og som manageren sier, jobber han knallhardt og ønsker å forbedre seg, uttaler midtbaneeleganten overfor United.no.

– Han gjør det han skal og den jobben han skal på en veldig bra måte. Han har funnet seg godt til rette, og vi kommer bare til å bli bedre kjent i takt med kampene vi spiller. Han er fortsatt fersk og kommer bare til å bli bedre, sier Eriksen.

Fattige 18 mål på 14 kamper i Premier League og Champions League er et tydelig bevis på et United-lag som sliter foran mål. Erik ten Hag erkjenner også glatt at 20-åringen på ingen måte har hatt de beste arbeidsbetingelsene på topp. 

Ten Hag har en teori om hva som kan være løsningen på problemet.

– Jeg synes vi som lag kan bli bedre når vi har ball, slik at vi kan skape både flere og større sjanser. Det vil også gi de offensive spillerne våre flere sjanser til å score mål, sier Ten Hag, som jakter på kontinuitet i laguttaket.

– Ja, det vi må jobbe med er å finne en stabil ellever. Eller hvert fall 12-13 spillere som spiller jevnt og trutt. Da tror jeg rutinene vil forbedres. Da tror jeg scoringssjansene også kommer, avslutter manageren overfor United.no.

Powered by Labrador CMS