GARY NEVILLE:

– Det blir utrolig vanskelig å gi han sparken om Manchester United vinner FA-cupen

Temperaturen under føttene på Erik ten Hag stiger i takt med Manchester Uniteds mange svake prestasjoner.

Nederlenderens fremtid på Old Trafford vil trolig være gjenstand for store mengder spekulasjoner før 2023/2024-sesongen har skrevet sitt siste kapittel.

Mandag kveld var Ten Hag og United et tema under BBCs «Monday Night Club». Tidligere Premier League-vinner Chris Sutton var der tydelig på at han tror nederlenderens tid i klubben ubønnhørlig går mot slutten.

– Dette er slutten for Ten Hag. Det finnes ingen vei tilbake for ham. Jeg er usikker på hvor han beveger seg fra dette. Kampen på søndag var ganske symptomatisk for det de har gjort denne sesongen, nemlig å miste kontroll, sa Sutton.

Tidligere Manchester City-keeper Shay Given deler Suttons syn.

– Det ser ikke bra ut for ham, og jeg synes han tidvid virker resignert på sidelinjen. Det er mye støy rundt klubben akkurat nå.

Også Gary Neville har siden semifinalen på Wembley uttalt seg om situasjonen i gamleklubben. Han er imidlertid ikke like sikker som Sutton og Given på at Ten Hags tid på Drømmenes Teater allerede er avgjort.

– Du kan ikke undervurdere det å vinne trofeer. I fjor vant de ligacupen, og det vil bli veldig vanskelig å gi han sparken om de vinner FA-cupen i år. 

Ten Hags landsmann Louis van Gaal var i mer eller mindre samme situasjon om vi skrur tiden åtte år tilbake. 

United hadde skuffet stort både i ligacupen og mesterligaen. I ligaen ble det ikke Champions League-plass, men den rutinerte nederlenderen ledet tross alt laget til finaleseier i FA-cupen.

For Van Gaal sin del holdt det imidlertid ikke til å beholde jobben, og kun kort tid etter triumfen på Wembley fikk han beskjed om å pakke sakene sine.

Powered by Labrador CMS