Cucurella

Derfor kan han være løsningen på problemet

Publisert Sist oppdatert

Marc Cucurella skal være mannen United går for i venstreback-jakten, selv om det gjenstår å komme til enighet med Chelsea om en lånesum.

Men hvor god løsning er egentlig spanjolen?

Forrige sesong var han ikke den beste utgaven av seg selv i hans første sesong som Chelsea-spiller, var litt inn og ut av laget og slet også med en muskelskade mot slutten av sesongen. 

Da skal det sies at han spilte på et lag som ikke fungerte i det hele tatt, så i stedet har vi sett på tallene fra 2021/22-sesongen.

Da spilte 25-åringen i Brighton (hans første og eneste sesong der), og var fast inventar i startelleveren med til sammen 35 opptredener i Premier League. Først og fremst som vingback, men også ni av dem (ifølge Transfermarkt) som venstre midtstopper i deres trebackslinje.

Dersom han kan komme opp på et lignende nivå som da, er det i alle fall ingen tvil om at han kan være en god løsning for United nå.

Brighton & Hove Albion v Manchester United - Premier League
BUNNSOLID I BRIGHTON: Marc Cucurella hadde en svært god 2021/22-sesong i Brighton. Her i duell med Diogo Dalot, som spanjolen muligens danker ut av elleveren på venstrebackplassen dersom han hentes.

Her scoret han nesten høyest

Vi har sett på tall fra Statsbomb, og for å starte med det offensive, så var Cucurella den backen med tredje flest nøkkelpasninger i åpent spill den sesongen – kun færre enn Trent Alexander-Arnold og Reece James – med sine 40.

Kun Joao Cancelo og Alexander-Arnold spilte eller førte ballen med seg oftere inn på motstanders siste tredel, og det var også kun de to som hadde flere vellykkede pasninger inn på motstanders siste tredel og inn i motstanders sekstenmeter i åpent spill.

Når det kommer til OBV (On Ball Value), som måler hvorvidt handlingene til en spiller fører ballen til en mer eller mindre gunstig posisjon på banen, så scoret kun Alexander-Arnold, Andy Robertson og Cancelo bedre på dette området.

Defensivt var det ingen som gjenvant ballen mer enn Cucurella, og han var også helt i toppen på defensive aksjoner (taklings- og press-forsøk), og på antallet ganger laget gjenvant ballen innen 5 sekunder etter spillerens defensive aksjon (ballgjenvinning etter spillers defensive aksjon).

Kun Tyrick Mitchell hadde flere pressforsøk, men Cucurella hadde flest pressforsøk som endte med at laget sitt gjenvant ballen innen 5 sekunder (ballgjenvinning etter spillers press).

Ingen gikk mer i motpress, og kun Cancelo hadde like mange motpress som endte med at laget gjenvant ballen innen fem sekunder.

Cucurella var også topp fem når det kom til vellykkede taklinger+avskjæringer.

Chelsea FC v Real Madrid: Quarterfinal Second Leg - UEFA Champions League
GODE OFFENSIVE OG NEGATIVE TALL: Marc Cucurella.

Få målpoeng – bedre i La Liga

Et område Cucurella har hatt en del å gå på, både i 2021/22- og 2022/23-sesongen, er målpoeng.

I Brighton-sesongen hadde han ikke mer en ett mål og én målgivende i ligaen, i tillegg til en målgivende i en ligacupkamp.

Da hadde imidlertid venstrebacken en xGI (Expected Goal Involvements) på 3,35, så noe underbetalt var han, selv om det heller ikke er det mest imponerende.

Forrige sesong i Chelsea hadde han til sammen to målgivende på sine 24 ligaopptredener.

Tidligere i karrieren har imidlertid Cucurella vist at han også kan produsere flere målpoeng i løpet av en sesong, da han i 2019/20 leverte til sammen sju (6 målgivende og 1 scoring) og i 2020/21 leverte fem (2 mål og 3 målgivende) – begge for Getafe i La Liga.

Vi får se, dersom Cucurella kommer, om han kan produsere noen målpoeng i United-trøya også.

Powered by Labrador CMS