Marc Skinner med en del United-spillere rundt seg i Leigh.

KOMMENTAR:

«Denne uvanen må United bli kvitt»

Publisert

Manchester Uniteds kvinnelag har spilt fire kamper denne sesongen, og bare én av de fire kampene har gitt et ønsket resultat. 

United imponerte ikke veldig i den ene seieren heller, og Marc Skinners lag ble da også hjulpet av et rødt kort.

Etter seieren mot Aston Villa i serieåpningen, har det blitt tre uavgjortkamper på rad, alle på hjemmebane. 

Først mot Arsenal, så mot Paris Saint-Germain, og nå mot Leicester City. 

At United ikke vinner mot Arsenal og PSG er definitivt ingen skandale, selv om det av ulike grunner var skuffende, og mot PSG kunne en være fornøyd med resultatet ut fra hvordan kampen var. Selv var jeg skuffet over det jeg så på som en tapt mulighet, men jeg forstår også at mange var ganske fornøyde siden United fortsatt har muligheten til å havne i Champions League-gruppespillet. 

Det var nok ingen som var fornøyde etter kampen mot Leicester City.

Ja, United var det beste laget, og burde vunnet ut fra det, men det var ikke bare effektiviteten som var problemet med revene. United burde vært enda mer dominerende i en kamp som dette, og Leicester så ut som et lag som United kunne straffet hardere for en del av de defensive feilene de gjorde.

Dessverre havnet United under igjen. I samtlige fire kamper denne sesongen har Uniteds motstander scoret først, og denne uvanen må United bli kvitt. Sir Alex Ferguson snakket ofte om at United gjør ting vanskelig for seg selv, og selv om konteksten for de uttalelsene ofte var at United hadde imponert ved å løse den vanskelige situasjonen, så er ikke akkurat dette noe å trakte etter.

HAVNET UNDER FØRST FOR FJERDE KAMP PÅ RAD: Unied klarte ikke å hindre Leicester i å ta ledelsen, og dermed gjorde United det vanskelig for seg selv.

Forrige ligasesong skjedde det bare tre ganger totalt at motstanderen scoret først, nemlig i begge tapene mot Chelsea, og i bortekampen mot Aston Villa. 

Nå har det allerede skjedd i tre ligakamper igjen.

Jeg aner ikke hvorfor dette skjer nå, for dette har ikke vært en vanlig utfordring for dette United-laget, men det virker som om United nærmest trenger å få et baklengsmål for å innse alvoret. 

Hvis vi ser spesifikt på Leicester-kampen, i stedet for å trekke linjer mellom alle kampene United har spilt denne sesongen, så kan en selvsagt undre seg på om PSG-kampene har spilt inn. 

Det er nytt for dette laget å spille storkamper i både midtuke og helg, og lagoppstillingen mot Leicester bar preg av det med Geyse helt ute av troppen, og spillere som Leah Galton og Ella Toone var på benken (Toone er riktignok helt ute av form, så akkurat det svekket nok ikke laget). Likevel: laget var sterkt. 

Maya Le Tissier etter målet.
UTLIGNET FOR UNITED: Maya Le Tissier.

Leicester hadde startet sesongen godt med to seiere, men jeg har liten tro på at de er bedre enn at de havner på nedre halvdel, og det må jo også sies at de hadde en veldig enkel start på sesongen. 

United har ikke hatt det, Villa borte og Arsenal hjemme i de to første kampene er brutalt (selv om Villas sesongstart ikke har vært hyggelig), men kampen mot Leicester skal United vinne. Dette var den type kamper hvor United gjorde kort prosess med motstanderne sist sesong (United vant blant annet 5-1 hjemme mot nettopp Leicester), og jeg føler at Ona Batlle er ekstra savnet i slike kamper – og ikke bare fordi to backer gikk ut med skader i akkurat denne kampen!

Nå blir det spennende å se hvordan United omstiller seg før PSG-bortekampen. Det er en ekstremt viktig kamp for klubben, men en må finne seg i å være outsider. 

Om en ikke var outsider fra før, så er en det i alle fall nå etter denne kampen, men det vil i alle fall være til stor hjelp om United for første gang denne sesongen klarer å score først.

Powered by Labrador CMS