ten hag

– De vet jeg ikke kan gå på akkord når det gjelder dette

Erik ten Hag ber spillerne sine vise mental styrke.

Publisert Sist oppdatert

Nederlenderen har sett laget sitt ta seks poeng på de tre første kampene denne sesongen, men spillemessig har United bare imponert i perioder.

United har virket veldig åpen på midtbanen og gitt motstanderne mye rom. På del to av pressekonferansen før Arsenal-kampen, påpekte Ten Hag at dette ikke først og fremst var et problem som skyldtes at midtbanespillerne ikke gjorde jobben.

Manchester United Training Session
DE SISTE FORBEREDELSENE: United står foran en vrien bortekamp mot Arsenal.

– Angrepsspillerne gjorde ikke jobben sin og forsvaret gjorde ikke jobben. Vi må sørge for å være mer kompakte. Vi har hatt problemer med hvordan forsvaret har beveget seg og vi har hatt problemer med de offensive spillerne i overgangen til forsvarsspillet, sa Ten Hag som fikk spørsmål om problemene ligger på det fysiske eller mentale planet.

Da var nederlenderen klar i sin tale:

Det ligger på det mentale planet. Jeg setter en standard og spillerne vet hva jeg krever. Det er noe jeg ikke kan gå på akkord med. Gjør du det blir du sårbar og da vinner du ikke kamper. Men spillerne viste sist sesong at de har den mentale styrken og jeg forventer og krever det enda mer denne sesongen, sier Ten Hag.

Roser Højlund, men ber om tid

Mange av spørsmålene på pressekonferansens andre del handlet om dansken Rasmus Højlund.

Erik ten Hag legger ikke skjul på at det skal bli godt å se dansken i aksjon i United-drakten. 

Inntrykket er veldig bra og han har bekreftet at han har de kvalitetene vi så da vi speidet på ham. Han er veldig motivert til å komme i gang. Jeg hadde selvsagt foretrukket at han kunne spilt for oss allerede fra den første kampen, men jeg er glad han er klar nå.

Højlund
KLAR: Rasmus Højlund har sett de tre første ligakampene som tilskuer, men er i troppen til kampen mot Arsenal

Højlund gir oss en balanse. Han er en annen type, en sprudlende type som gir energi til omgivelsene. Gi ham tid og la han finne seg til rette. Vi forventer store ting av ham, og det vil komme. Det er jeg sikker på, men gi ham tid. Da vi speidet på Rasmus så vi etter ferdighetene og personligheten. Jeg er overbevist om at han har det som skal til.

Ten Hag fikk også spørsmål om United kan se på seg selv som tittelutfordrere nå etter at han tidligere i sommer sa at det bare var City som kunne se på seg selv som naturlige tittelkandidater.

– Alle lagene rundt oss, 7-8 lag, har forsterket seg betydelig. Manchester City har vært det beste laget de siste årene og de kan se på seg selv som favoritter. De andre lagene må bevise at de kan være verdige utfordrere. Det var det jeg mente, påpekte Ten Hag. 

Nederlenderen sier det foreløpig er prestasjoner og ikke troféer som er det viktigste målet på kort sikt.

– Vi må komme oss i en posisjon der vi kan vinne trofeer, men det er ikke det som er fokuset vårt nå. Fokuset er å vinne kamper. Da kommer det andre. 

 

Powered by Labrador CMS